Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ravail

    senior tag

    válasz Apollo_21 #11992 üzenetére

    Megértem az aggódásodat, meg azt is, hogy félted a saját cuccaidat! De ha ez kell, nézzük sorban:
    1., Az alaplap CPU nélkül nem indulhat! Ugyan mi indukna? Indíthatod a kocsit motor nélkül?
    2., Ha raksz bele CPU-t és ventit. Itt már indulhat a venti, de az alaplap BIOS-a a CPU indulása után egyből a RAM hiányt helyezi előtérbe! Ezt fogja egyből keresni!
    3., Ha raksz bele CPU-t + RAM-ot + ventit. Itt szintén indulhat a venti, de az alaplap BIOS-a az indulás után mármeg a VGA hiány miatt akad meg! Ezt fogja következőnek keresni.
    4., Ha az előbbihez még VGA-t is teszel, akkor -és valószínúleg mindhárom + ez esetben- az elsődleges beviteli eszközt a billentyúzetet fogja keresni.

    Persze, mindezekről mit sem tudhatsz monitor csatlakoztatása nélkül! Hacsak nem az alaplapi speaker hangjelzéseiből. De Te azt sem akarod csatlakoztatni!
    Megjegyzendő: az "inteligensebb" alaplapok egyszerre jelzik az "alapvető eszközök" jelenlétének hiányát, vagy hibáját! Valamint: a teszteléshez, hibakereséshez használt dolgaink kockáztatása nélkül a hibakeresés nem megy!
    Így már kielégítóen részletes a válaszom?
    Fentartom: A legutóbbi (#11992) hozzászólásodban leírt "nemtettem volna bele a cuccaimat" nélkül a kérdésed -még hozzá nem értőként is- abszurd és nonszensz! Elnézést az őszinteségért! Ezzel semmi képpen sem szerettelek volna megbántani! De számomra a PH-User-nek adott válaszom után a nekem címzett #11976-os hozzászólásbeli kérdésed erősen provokatívnak túnt! Mintha azt sugallta volna: Te hülye! Akkor azt mondd meg, hogy semmi nélkül megy e egy alaplap?! Szóval, a válaszom, és a szarkazmusom ennek volt köszönhető! Ha a kérdés feltevésedből az elején az derül ki, ami most a végén, az én válaszom is másképpen hangzott volna!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák