Hirdetés

Aktív témák

  • nyaki01

    tag

    válasz spista222 #46121 üzenetére

    Hali!
    Csak azért, hogy mindenki okuljon a hibából és feleslegesen ne kelljen találgatni, felteszem trebron86 kollégának küldött javítási segédletemet, erre a problémára. A lapot egyébként én vettem meg és a segítséget is nekem kérte, de 2 napos túra után megelőztem a válaszát.
    "Hali!
    Mindent megpróbáltam már és sikerült rájönnöm a hibára, hosszú próbálgatások árán, mégpedig a processzor foglalat volt kontakthibás. Úgy jöttem rá, hogy működés közben finoman mozgattam a hűtőbordát és azzal egyetemben ugye a proci is mozog és azt vettem észre, hogy hirtelen elkezdett változni a hőmérséklet. Ez egyértelműen valaminek a rossz átmeneti ellenállására utal. A procit többször átnéztem a lábaknál, hogy ott nincs-e valami, de semmi, így maradt a foglalat. Csak reménykedni tudtam abban, hogy nem kell reballozni! Egy jobb minőségű kontakt spray-vel a foglalatot és a procit is komoly fürdetésnek és sűrített levegős kifúvatásnak vetettem alá úgy 3x és szárítás után sikerült orvosolni a hibát.
    Ilyen hibával még nem találkoztam, az elmúlt 10 év alatt és gondolni sem mertem rá, pedig a régebbi foglalatoknál sajnos előfordult, ha nem volt jól aranyozva az érintkezője, vagy belelöttyintettek valamilyen folyadékot és kiszáradás után szigetelő film maradt utána. Szerintem lesz még ezzel gondom, de most már tudom, hogy hol kezdjem.
    Így most minden megy, ahogy kell!..."
    Mondhatnátok,hogy veszélyes mutatvány volt, ami igaz is, de hát a rutin, meg az évek...
    Egyébként a proci Athlon II X2 250, a hűtő AC 64 Pro és most stabilan megy 3,6GHz-en, mint eddig is és a hőm. max. 52fok 3 órás, folyamatos 100%-on.

    [ Szerkesztve ]

    Az élet nem is bonyolult, csak azzá teszik!

Aktív témák