Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kansas

addikt

válasz ddekany #18 üzenetére

Persze, hogy mondod, én is mondtam a #6-ban, csak épp rajtunk kívül kevéssé jellemző, az általános közbeszédben(és sok esetben a technológiai kutatás/fejlesztésben) a humanoid robot kb. az AI-hoz kapcsolódó robotika csúcsa, ahogy az AI "csúcsa" kapcsán is az öntudatra ébredt, az emberit imitáló AI.

Az emberek nagy része egyszerűen nem tud elszakadni a korai sci-fi irodalomtól, különösen Asimovtól, akinek a robotikai törvényeit már-már Newton törvényeivel hasonlóként emlegetik, holott tipikusan a természettudományos törvények leíró, a társadalmi(állami, egyházi, stb) törvények pedig kifejezetten előíró jellegűek - Asimov robotikai törvényei pedig egyértelműen az utóbbi csoportba tartoznak.

Szerintem ez a sci-fihez való töretlen/görcsös ragaszkodás egyszerűen fantáziátlan, valamilyen szinten nárcisztikus és végső soron praktikátlan/pazarló is.

A "sokkal kevésbé specializált gépek" mint kategória semmilyen szinten nem igényli a humanoid formát.
    Az emberiség a humanoid forma ellenére képes általános feladatvégzésre, nem pedig abból következően, egyszerűen mert a forma adott nekünk, ahhoz kell alkalmazkodni. Ellentétben a gépekkel.

Új hozzászólás Aktív témák