- Ahogy ígérték, úgy lett: itt az első Noctua vízhűtés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nekiment a MacBook Neónak az AMD
- 35 millió forintos géppel értelmezné újra a PC-t az NVIDIA az ASUS jóvoltából
- Projektor topic
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Próbáltam megtalálni, de már franc se tudja milyen címmel jelentek meg, 7-8 évvel ezelőtti dolgokat kellene megtalálni... Meg kell nézni, hogy a korábbi parancsok még működnek e, amivel ki lehet kapcsolni a védelmeket és meg kell nézni, hogy a géped egyik és másik esetben 1-2 dologgal hogy teljesít.
-
Carlos Padre
veterán
-
tlac
nagyúr
Amikor jöttek az új javítások, akkor elég sok oldal tesztelte és igen, ilyen minimális lett a veszteség.
tudsz erre adni forrást?
én nem tudok róla, hogy ugyanazon a régi generáción végül visszahozták volna a teljesítményt nagyjából -
Dragon3000
nagyúr
Nyílván, bár nem írtam, de engem az érintett procik esetén érdekel a kérdés.
Dragon3000:
Tehát akkor most 7. generációs intel alatt, ha jól értem kevesebb mint 1% a teljesítmény veszteség.Amikor jöttek az új javítások, akkor elég sok oldal tesztelte és igen, ilyen minimális lett a veszteség.
-
KISDUCK
addikt
Nyílván, bár nem írtam, de engem az érintett procik esetén érdekel a kérdés.
Dragon3000:
Tehát akkor most 7. generációs intel alatt, ha jól értem kevesebb mint 1% a teljesítmény veszteség. -
Dragon3000
nagyúr
Ez azokra a generációkra vonatkozik, ahol bios és windows frissítéssel oldották meg a javítás, aminél már hardveres megoldás van, ott nincs miről beszélni, mert nincs előtte utána eset.
-
Héraklész
senior tag
-
KISDUCK
addikt
Amire jött később egy második javítás, amivel a korábbi teljesítmény 99,...%-át kapták, ami észrevehetetlen különbség volt a javítások előtti állapothoz képest. Emlékszem az ms javítás az amd-t is lassította, miközben annál a sebezhetőségnél nem is volt érintett az amd, ha jól emlékszem ez is ennél a második javításnál lett rendbe rakva, de lehet egy későbbinél.
Tehát akkor, elvileg most már pl.: win 10 alatt kevesebb mint 1% a teljesítmény veszteség a spectre és meltdown miatt?
-
Dragon3000
nagyúr
Érdekes visszaemlékezni a meltdown és spectre biztonsági problémákra.
A környezetemben mindenki az intelt szidta, ment a konteózás a szándékos lassításról, hogy upgrade-re akarják motiválni a fogyasztókat. Persze megértem, hogy nehéz volt benyelni, hogy a kifizetett teljesítmény egy része odalett a biztonság oltárán.Amire jött később egy második javítás, amivel a korábbi teljesítmény 99,...%-át kapták, ami észrevehetetlen különbség volt a javítások előtti állapothoz képest. Emlékszem az ms javítás az amd-t is lassította, miközben annál a sebezhetőségnél nem is volt érintett az amd, ha jól emlékszem ez is ennél a második javításnál lett rendbe rakva, de lehet egy későbbinél.
-
rjoakim
csendes tag
Érdekes visszaemlékezni a meltdown és spectre biztonsági problémákra.
A környezetemben mindenki az intelt szidta, ment a konteózás a szándékos lassításról, hogy upgrade-re akarják motiválni a fogyasztókat. Persze megértem, hogy nehéz volt benyelni, hogy a kifizetett teljesítmény egy része odalett a biztonság oltárán. -
Dragon3000
nagyúr
Ezeknél kezdte, de a 10. generációtól sikerült szinte minden sebezhetőséget befoltozni, viszont nálad sem lehet vele gond, mert szoftveres módon javították és már évekkel ezelőtt jött egy jobb javítás, amivel szinte semmi teljesítmény csökkenés nem járt.
-
envagyok
veterán
Az i9 9900ks az első processzor, amiben ezek javítva lettek?
-
Carlos Padre
veterán
Elemeztettem az AI-jal az itt megjelenő hírek címének kicsengését (pozitív, semleges és negatív kategóriákba sorolva).
A ChatGPT szerint a ph-n a közelmúltban megjelent hírekben az AMD 50%-ban szerepel pozitív, cca. 36%-ban semleges és mindössze 14%-ban negatív kontextusban. Az Intelnél ugyanez úgy néz ki, hogy csak 20%-ban vannak jelen pozitív kicsengésú címben, 40% semleges, 40% negatív.
A következtetések levonását mindenki fantáziájára bízom (azt remélve, hogy kellőképp piszkos...
).Pozitivabb hirekhez talan kellene valami pozitvat is csinalnia az intelnek, nem? Ertem en, hogy faj az valosag a kis fanboy lelkednek, de komfortos hazugsagokert nem inkabb egy intel fanboy oldalra kellene jarnod?
-
FF23
őstag
-
wasd.hu
senior tag
-
Reggie0
titán
Túl magas a léc, ez inkább könnyed bulvár és gyors fogyasztásra szánt tartalom. Első hármat néztem és a ph! közösség hszei miatt lépek be. Sokan görgetik ezeket ebédszünetben vagy két unalmasabb pillanat között — YouTube, Facebook, TikTok, egy kis Tech, akármi vegyesen, ami jön. Ph! szinten nyilván jó, mert a vidinyó algoritmusa is megpörgeti a lapot és kattintásokat.
Akik szeretnek olvasni, (szvsz ma már kisebbségben vagyunk) pl régi magazinok megszűnésekor - picit zúgolódtak, aztán csend.. Régen, amikor megszűntek a klasszikus újságok, páran a baráti körben morgolódtunk miatta, aztán szépen átalakult a közeg. Manapság jobban megy egy digitális „barátok közt” snittekből vagy "maóunika" különkiadás. Kis színes, így tudom elképzelni, de nem fogyasztom. Az írott anyagoknak megvolt a saját értéke: szerkesztett, lektorált, következetes tartalmat kaptál, sokszor akaratlanul is mélyebb szakmai rétegekbe csúszott az ember.
Személy szerint ezért csinálom a saját „magazint”: jegyzetek, tapasztalatok, hw bench — ugyanazzal a kíváncsisággal, mint kezdetben. Részemről nem igazán tudom komolyan venni, de ezt mondja Keresztgyerek is. Jobb a gyakorlati tapasztalás, fejlődés, tartalom készítés, mint a tartalomfogyasztási kényszer. Őzintén szólva jó látni, hogy még mindig vannak, akik a kidolgozottabb, írásos anyagokat többre értékelik a pár perces / másodperces platform adagoknál.Kernel command line-ba be kell irni, hogy
mitigations=offes problema megoldva.UI: nem valasz akart lenni, csak ez a hulye uj felulet...
-
wasd.hu
senior tag
Túl magas a léc, ez inkább könnyed bulvár és gyors fogyasztásra szánt tartalom. Első hármat néztem és a ph! közösség hszei miatt lépek be. Sokan görgetik ezeket ebédszünetben vagy két unalmasabb pillanat között — YouTube, Facebook, TikTok, egy kis Tech, akármi vegyesen, ami jön. Ph! szinten nyilván jó, mert a vidinyó algoritmusa is megpörgeti a lapot és kattintásokat.
Akik szeretnek olvasni, (szvsz ma már kisebbségben vagyunk) pl régi magazinok megszűnésekor - picit zúgolódtak, aztán csend.. Régen, amikor megszűntek a klasszikus újságok, páran a baráti körben morgolódtunk miatta, aztán szépen átalakult a közeg. Manapság jobban megy egy digitális „barátok közt” snittekből vagy "maóunika" különkiadás. Kis színes, így tudom elképzelni, de nem fogyasztom. Az írott anyagoknak megvolt a saját értéke: szerkesztett, lektorált, következetes tartalmat kaptál, sokszor akaratlanul is mélyebb szakmai rétegekbe csúszott az ember.
Személy szerint ezért csinálom a saját „magazint”: jegyzetek, tapasztalatok, hw bench — ugyanazzal a kíváncsisággal, mint kezdetben. Részemről nem igazán tudom komolyan venni, de ezt mondja Keresztgyerek is. Jobb a gyakorlati tapasztalás, fejlődés, tartalom készítés, mint a tartalomfogyasztási kényszer. Őzintén szólva jó látni, hogy még mindig vannak, akik a kidolgozottabb, írásos anyagokat többre értékelik a pár perces / másodperces platform adagoknál. -
Dragon3000
nagyúr
"Ennek a videónak mi értelme volt"
Ezt a kérdést az összes PH-s videó kapcsán fel lehetne tenni.
Csak itt egy olyan dologról van szó, ami igazából érintett mindenkit és a szándékos lassítás is érdekes felvetés, mert egy hiba javítása okozott lassulást és nem volt kötelező feltenni, igaz volt rá windows update is, amit szintén le lehetett szedni és már réges régen jött rá egy második javítás, ami mellett nem volt lassulás. A többi videó legalább közelebb áll a valósághoz, mint ez a szándékos intel fikázás.
-
powerage76
tag
Ennek a videónak mi értelme volt, így sok évvel később, miközben már évekkel ezelőtt adtak ki rá másik javítást, amivel szinte semmi teljesítmény vesztés nem volt.
"Ennek a videónak mi értelme volt"
Ezt a kérdést az összes PH-s videó kapcsán fel lehetne tenni.
-
Héraklész
senior tag
PH-megbeszélés: módszeresen olvasszuk le az eddigi tagjainkat magunk körül megújulás címszó alatt. Hagyomány, identitás nem kell, álljunk be a klikkes-bétes, nagyot harsogók sorába ezrediknek azért a 0.00001%-os, osztott figyelemért, biztos lesz értékes emberanyag, akit elérünk, de legalább menet közben mi is az új célközönségünkké válunk, kész haszon. A támogató nem lát bele, a támogató ezt várja el, a támogatóval nem húzhatunk ujjat.
Egy méltósággal teljes rolólehúzás is kevésbé lenne gyászos, mint ez itt, mint ez így.
Az sg-n ugyanez volt.
-
totron
addikt
PH-megbeszélés: módszeresen olvasszuk le az eddigi tagjainkat magunk körül megújulás címszó alatt. Hagyomány, identitás nem kell, álljunk be a klikkes-bétes, nagyot harsogók sorába ezrediknek azért a 0.00001%-os, osztott figyelemért, biztos lesz értékes emberanyag, akit elérünk, de legalább menet közben mi is az új célközönségünkké válunk, kész haszon. A támogató nem lát bele, a támogató ezt várja el, a támogatóval nem húzhatunk ujjat.
Egy méltósággal teljes rolólehúzás is kevésbé lenne gyászos, mint ez itt, mint ez így.
-
Dragon3000
nagyúr
Szóval ez a MELTDOWN, ezért már senki ne nézze végig a videót....
Itt a magyar hírekben mikor bemondták ezt, rá talán 1-2 héttel mondták, hogy ja hát az AMD is sebezhető. (Spectre)
Ami még érdekes, hogy rá pár évre vettem Inteles gépet, és a diagnosztika program azt mondta rá, hogy még mindig érintett.... Aztán persze lehet hogy a proci még valami régebbi típus volt.Lehet azért, mert hardveres javítás ha minden igaz két generációval később érkezett, addig bios és a windows javítás oldotta meg ezt a problémát és ha jól emlékszem ezeknél hozzá is kellett férni a géphez, ami esetében meg kb lényegtelen is az egész, mert ha már valakinek van hozzáférése akár fizikai, akár szoftveres, akkor bármit meg tud csinálni.
-
NightGT
senior tag
270k plus az (intelhez képest) egészen jó vétel, ha valódi multitasking történik akkor meg nagyon is
Tudja azt out of the box, mint amit az én majdnem szilikonlottó nyertes 14700k-m húzva és tweakelve, jó áron, és el sem fog égni - reméljük)
-
NightGT
senior tag
Lehetne azért is, mert perpill az amd jobb mint az intel. De a probléma, hogy amikor ez bőven forditva volt, akkor is ez az eredmény jött volna ki

(a hozzászóló amd-n nyomta a hőskorban, most pedig egy 14700k-val küzd, mert technológiai mazochista)
(igen, majdnem vettem fx9590-et is, de ezek szerint akkor még volt eszem)
-
Dreamcest
kezdő
-
cami][us
őstag
Elemeztettem az AI-jal az itt megjelenő hírek címének kicsengését (pozitív, semleges és negatív kategóriákba sorolva).
A ChatGPT szerint a ph-n a közelmúltban megjelent hírekben az AMD 50%-ban szerepel pozitív, cca. 36%-ban semleges és mindössze 14%-ban negatív kontextusban. Az Intelnél ugyanez úgy néz ki, hogy csak 20%-ban vannak jelen pozitív kicsengésú címben, 40% semleges, 40% negatív.
A következtetések levonását mindenki fantáziájára bízom (azt remélve, hogy kellőképp piszkos...
).Mostanában nem sok jó hír jött felőlük.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tibaimp
nagyúr
De akkor ez a Meltdown hiba a többi gyártó CPU-ját (AMD, ARM) is érintette, ha jól értem, nem csak az Intel-t?
-
laed
senior tag
Tök8, mert nem ez alapján választottam CPU-t.
-
Dreamcest
kezdő
Itt a magyar hírekben mikor bemondták ezt, rá talán 1-2 héttel mondták, hogy ja hát az AMD is sebezhető. (Spectre)
Ami még érdekes, hogy rá pár évre vettem Inteles gépet, és a diagnosztika program azt mondta rá, hogy még mindig érintett.... Aztán persze lehet hogy a proci még valami régebbi típus volt.Szerintem az amd ugyanúgy érintett volt,de hát nem is baj ez hiszen most havonta foltoz az amd valami memória sebezhetőséget.
Minden második bios foltoz valamit.
A ddr5 memória vezérlő meg a megjelenés óta teszt fázisban maradt.
160gb mellett már 3800 Mhz-is elérhető.
-
laed
senior tag
Ami még érdekes, hogy rá pár évre vettem Inteles gépet, és a diagnosztika program azt mondta rá, hogy még mindig érintett.... Aztán persze lehet hogy a proci még valami régebbi típus volt. -
Dragon3000
nagyúr
A fő gond az, hogy ha jól emlékszem 2019-ben jött az új javítás, amivel visszajött a teljesítmény, így 7 évvel később, akkor a videóba ez miért nem fért bele, így csak az intel fikázás marad, aminek nem látom értelmét, egy hardverekkel foglalkozó oldal esetében, mert csak magukat égetik ezzel le.
-
KISDUCK
addikt
Ennek a videónak mi értelme volt, így sok évvel később, miközben már évekkel ezelőtt adtak ki rá másik javítást, amivel szinte semmi teljesítmény vesztés nem volt.
Történelem óra gyerekeknek, nekünk a "spectre and meltdown" csak tegnap volt nekik meg akkor mint a 2. VH. Pár év ez is kiállítási anyag lesz Bacsis retró kiállításán.
-
Héraklész
senior tag
).Ez nem azt jelenti, amit sugallsz. Ez azt jelentheti, hogy az Intel negatívabb cég. ;-)
-
ricsip
addikt
Jaja. Úgy a realitások milyensége már jobban érezhető lenne.
Egyébként meg aki szerint az lenne az abszolút korrekt, ha mindig 50-50 százalékra törekedne a PH! a pozitív és a negatív hírek arányára bármely gyártóval kapcsolatban, az kissé olyan elvárás lenne, mintha mondjuk a magyar és a német egészségügy helyzetéről kéne összességében egyforma kicsengésű híreket igényelni. Szerintem egyszerűen csak le kell követni az aktuális realitásokat, bármilyenek is éppen.
Amúgy a videónak szerintem se volt sok értelme, a téma lerágott csont, és most ugrálni rajta valóban okot adhat arra, hogy valaki a lejáratás szándékát érezze ki belőle, még akkor is, ha a szerzőnek éppen csak eszébe jutott a dolog, és mert kedve volt hozzá, fel is hozta a témát megint valami frissebb helyett. De ami azt illeti, az ilyesmi mindenkivel előfordul időnként.
Felkészül az FDIV és a F00F bug....
-
Fred23
nagyúr
Jaja. Úgy a realitások milyensége már jobban érezhető lenne.
Egyébként meg aki szerint az lenne az abszolút korrekt, ha mindig 50-50 százalékra törekedne a PH! a pozitív és a negatív hírek arányára bármely gyártóval kapcsolatban, az kissé olyan elvárás lenne, mintha mondjuk a magyar és a német egészségügy helyzetéről kéne összességében egyforma kicsengésű híreket igényelni. Szerintem egyszerűen csak le kell követni az aktuális realitásokat, bármilyenek is éppen.
Amúgy a videónak szerintem se volt sok értelme, a téma lerágott csont, és most ugrálni rajta valóban okot adhat arra, hogy valaki a lejáratás szándékát érezze ki belőle, még akkor is, ha a szerzőnek éppen csak eszébe jutott a dolog, és mert kedve volt hozzá, fel is hozta a témát megint valami frissebb helyett. De ami azt illeti, az ilyesmi mindenkivel előfordul időnként.
-
tlac
nagyúr
).akkor ezt most csináld meg a többi nagy IT-os oldallal is, hogy legyen összehasonlítási alap
-
DigitXT
félisten
).Ehhez nem kell AI.
-
Egon
nagyúr
). -
Dragon3000
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Ahogy ígérték, úgy lett: itt az első Noctua vízhűtés
- Bécs oda-vissza meglehet a Tesla robotaxival
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 9400 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-7500 3.40GHz Quad-Core
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X3D 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8400 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó használt Intel processzorok: Xeon, i3, i5, i7, i9 több generáció, több db.
- Dell Wyse 5470,14",FHD, N4100 CPU,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11
- Dell Latitude 3390 - N4120, 4-8GB DDR4 RAM, SSD, jó akku, számla, gar, win 11 kompatibilis
- Apple MacBook Pro 14 M1 Max (2021) 32GB/1TB SSD karcmentes állapotú 88% akku 360 ciklus
- Lenovo X1 Carbon G6 i5-8350/8/256 vagy i7-8550/8/256
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
).