Hirdetés
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
-
Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
lo A Focx C2 ugyan fém helyett marhabőrből készült, de végre beléptem a minimalista, vékony pénztárcák világába.
-
Befutott a Realme P2 Pro és a Realme Pad 2 Lite
ma Indiában újrázik egy már ismert készülék új név alatt. Ívelt OLED kijelző és a Lytia szenzor korrekt áron.
-
AI jósolja meg, hogy merre megy a tajvani tájfun
it A Bebinca trópusi viharból könnyedén tájfun lehet, ennek útját pedig AI segítségével jeleznék előre Tajvanon.
Új hozzászólás Aktív témák
-
direwolf
őstag
Hm, az ARM-nak nem pont ugyan ez a profilja?
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
dabadab
titán
Ok, de ARM is egy RISC
Fogalmi keveredés lesz itt: a RISC egy processzorarchitektúra-típus a nyolcvanas évekből, a RISC-V meg egy nyílt ISA (instruction set architecture, magyarul kb. egy processzorszabvány) 2014-ből, két tök más dolog.
Az ARM-ra az előbbi igaz, a cikk meg az utóbbiról szól.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
Az ARM-nak és a RISC-V-nek van egy jó nagy metszete
Wut?... A kettő konkrétan kizárja egymást, pont úgy, ahogy az x86 meg az ARM is, merthogy azok is ISA-k, ahogy a RISC-V is. Egy CPU meg egyszerre csak egyet tud megvalósítani (és ne gyere nekem a Transmetával )
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
De, csak annak lett volna az a mutatványa, hogy többféle ISA-t is tud (még ha csak, mint kiderült, szoftveresen is) és annak idején elég nagy hype volt körülötte, Linus Torvalds is nekik dolgozott. Aztán kiderült, hogy a gyakorlatban ez nem igazán működik úgy, ahogy beharangozták és 2002-re a technológia már halott volt - egy pár évig még próbálkoztak ezzel-azzal, aztán 2009-ben lehúzták a rolót.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Egon
nagyúr
A kérdés az, hogy 4 fecske tud-e nyarat csinálni...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
bambano
titán
Nem látom azt a piacot, ahol a levitézlett intelesek prociját igénylik...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Miért lennének levitézlettek? Nem maguktól jöttek el? Lehet, voltak ötleteik, csak nem hagyták őket érvényesülni.
Azért a Haswell a maga idejében jó kis proci volt, most eltekintve az évtizedes biztonsági bugoktól, amik azóta nagy port kavartak, de hasonlóak más gyártóknál is előjöttek.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
direwolf
őstag
válasz E.Kaufmann #11 üzenetére
Igen, utánaolvastam, megértettem Az én fejemben a RISC sokkal bővebb, több mindent leíró fogalomként élt. Pedig tényleg csak annyi, amennyit a rövidítés tartalmaz: csökkentett utasításkészletű computer architektúra.
-
direwolf
őstag
Az én értelmezésemben nem fognak ők processzort gyártani, csak szabadon felhasználható blueprinteket. Ezzel akár alávághatnak az ARM-nak (is), ha lesz valaki, aki ezeket termékké faragja. Persze ehhez kell szoftver oldalon is erős támogatás...
[ Szerkesztve ]
-
Linux oldalán van hozzá akarat, csak jóban kell lenni mind a fejlesztőknek, mind a gyártóknak, legyenek időben eljuttatott minták és dokumentációk, legyenek elég combos eszközök és akkor már lehet rájuk építkezni.
Emlékszem, annak idején volt még MIPS alapú androidos telefon is, szóval, nem a szoftveres oldalon múlott, csak nem voltak elég ütőképes MIPS SoC-ok mobilhoz.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
bambano
titán
válasz E.Kaufmann #13 üzenetére
majd ha jönnek auditálni, szerinted beveszik a dumát, hogy "most eltekintve az évtizedes biztonsági bugoktól" ?
-
bambano
titán
ja, két dolgot nem látunk:
- miért akarna bárki is ebből a dizájnból termékké faragni
- miért akarná bárki is megvenni azt.
de egyébként igen, ki lehet osztani pár mérnöki mintát, majd bootol róla a kernel, oszt jónapot.szóval mindegy, hogy mit terveznek, gyártanak, procit vagy vázlatrajzot, én akkor sem látom, hogy ebben mi az üzlet.
-
-
-
Darmol
senior tag
Itt nem egy garázs startup-ról van szó. Ezek olyan kaliberű emberek, akik nem indítanak céget úgy, hogy nincs legalább két évre előre legalább nullszaldós működés lezsírozva. Legalább 1-2 megrendelő már van. Kínai biztos nem (még közvetve sem valószínű), és indiaiak sem valószínűek.
Azért, mert a PH közönség nem ismeri a részleteket, attól ők még tudhatják, hogy mit csinálnak.Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.
-
zetor2000
senior tag
De, ez egy garázs startup, csak van mögötte tőke...
Gondolom az alapítóknak van annyi, hogy nem lesz kenyérgondjuk pár éven belül. Ha nincs szerencséjük, akkor pár éven belül kiderül, hogy az ötletük nagyon jó volt, csak a piacnak nincs rá igénye.Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
hokuszpk
nagyúr
szvsz a Kínai piacra gyúrnak. Szvsz jó lóra tettek ; tippre ~10 éven belül szép nagy piaca lesz.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
hokuszpk
nagyúr
igaz, de ezt az Amerikaiak még nem vették észre
amugy Kína szvsz kb. olyan lesz, mint Japán vagy Dél-Korea. Annó ők is lenyúltak, eltanultak mindent is ; aztán amikor már nemvolt mit lemásolni, akkor elkezdték tisztelni a szellemi tulajdont, mert rájöttek, hogy már tőlük lopnak...[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Panzika
tag
válasz E.Kaufmann #26 üzenetére
Magyarországon az egy főre eső hülyék száma: kettö! (Hofi Géza)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Nyaralás topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen