Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Predatorr
őstag
Mi a baj az új PCI-E tápcsatlakozóval? Aki rendesen felrakta, és nem törte meg, annál semmi probléma. Nálam is szépen bekattant, VGA-t rizerrel elfordítottam, semmi probléma. Szerintem itt is a "szar nV csati"-s hozzászólók 100%-a még csak nem is látott közelről olyat, mint amikor sugárkövetésről osztják az "eszet", nem tudva, hogy aki RT-s kártyát használ, az rögtön tudja, hogy ők nem is próbálták.
-
Chaser
legenda
ez ilyen "öntisztító" tápot úgy vágnám vissza a boltba ha speceknél/tesztekben nem lenne benne hogy koppanna
ilyen alapon az egyik evga tápom nagyon öntisztító volt, csak nem az elején pörgött fel, hanem mikor kilépett a passzív módból akkor 10-20 másodperc helikopter, aztán fél óráig megint venti off :d
másik evga típusnál érdekes mód már full kulturáltan tudott működni) -
Nekem félpasszív tápom van (Corsair), ~90% passzívan üzemel, és kb. évente egyszer odadugom a hátsó rácsához a porszívócsövet, pedig ha belevilágítok lámpával, nem nagyon látok benne port.
Az öntisztás valószínűleg annyi, hogy pl. bekapcsoláskor 5-10 másodpercre felpörgeti a ventilátorát, hogy "kiszellőztesse a fejét".
-
1989rigo
tag
Nagyon kíváncsi lennék erre az öntisztító megoldásra. Sok éve köztdük ezzel a gondal de szerintem más is.
-
Zsonti
csendes tag
Nekem egy Enermax 650-es 80+ Gold SFF tápom van és kiszolgál egy Ryzen 9-et, 3080-al, két HDD-vel, két SSD-vel, vízhűtéssel és elégedett vagyok vele, nem aggódom miatta. Sokat vaciláltam, hogy vegyek-e egy nagyobbat, teszteltem bőven, aztán így maradt. Bár húzni nyilván nem fogom a masinát.
-
-
Tutti Georg
csendes tag
Mondjuk az öntisztítás nagyobb érv!
-
Dr. Akula
félisten
Te vennél úgy új tápot, hogy tudod hogy már akkor elavult amikor megveszed, és legközelebb megint cserélned kell? Persze lehet toldozni-foltozni, de új autótól se azt várja az ember hogy a szalonból a szervízbe kelljen áttolni, mert majd ott megcsinálják jóra. És ha a 3-4 PCIE csati darabra még meg is van, de Amperben nem bírja leadni amit kell?
-
-
-
-
-
Sinesol
veterán
Miért óvna környezetet a több gari? Egyrészt többnyire a pc-s cuccok jóval túlélik a gariidőt, nagyrészt pont mindegy a dolog, másrészt lehet az egész csak ahhoz vezetne, hogy feleslegesen használnának jobb minőségű/drágább komponenst, amitől az adott cucc is jóval drágább lenne, plusz valószínűleg a több nyersanyag is feleslegesen csücsülne a gépben, ez pedig inkább mutat a nagyobb szennyezés irányába.
-
válasz
Dr. Akula #45 üzenetére
Nem értelek.Ha az ember működő tápot cserél annak teljesítménybeli oka van legtöbbször. Egyszerűen a régi 4-600W kevés az újabb konfighoz/ kártyához. Ez egy 850W teljesítményű táp.
Ez egy 3080-3090 kártyát tökéletesen kiszolgál de az Ada-t is hisz átalakító kábelt adnak azokhoz. -
-Alvin-
tag
Ha már moduláris a kábelezés, adhattak volna egy +1 kábelt, nem is értem miért gondolták hogy ez így jó nekik. Gyártói szinten kb +8 usd lett volna, viszont lehet többen vették volna a madzag miatt...
-
Dr. Akula
félisten
Nem gondolom. De te miért gondolod hogy valaki régi kártyához vadiúj tápot venne, és nem a már meglévőt használná tovább? És ha már újat venne, nem gondolna arra, hogy ha már előbb-utóbb úgyis kikerülhetetlen lesz az új tápcsati szabvány, akkor inkább jövőálló tápot vegyen, aminek később is hasznát veszi, és nem kell lecserélnie a következő körben?
-
válasz
Dr. Akula #38 üzenetére
Miért gondolod mindenki csak Ada Lovelace kártyával játszik aminek a jelenleg legolcsóbb tagja 800 dollár ? nálunk kb 350 ezer forint?
nem rég lett vége a bányaszezonnak, nagyon sokan most térnek át Ampere vagy RDNA 2 kártyákra még vagy használtban vagy újban mindegy egy 3080-3090 vagy 6900-6950 XT több játékosnak komolyabb tápot is jelent.
A kisebb Ada-k már hagyományos csatival jönnek. az más kérdés hogy én is ha már fejlesztenék olyat vennék ami jövő biztos. -
-
Dr. Akula
félisten
Nekem se tetszik ez a felgyulladós új tápcsati, de ha egyszer azt rakják a VGA-kra, akkor hiába sztrájkol a tápegységes gyártó, akkor is az fog kelleni. Ezzel így öntökönlövést hajtottak végre az Enermaxosok.
#28Garfield.37: Kik azok a "komoly" gyártók, akik nem használják? A No1. gyártóval, az Nvidiával biztos nem állnak kapcsolatban, tehát a futottak még brigádban kell keresni őket?
-
Nem kettőt adnak
Így terjed a butaság... 3-10 év garancia van az Enermax tápegységekre: [link]
2.1. Power supplies
The statutory warranty period for manufacturers and dealers in Europe can vary. Enermax provides additional manufacturer warranty for power supplies only. Overall customers get a full warranty period of 3 years for power supplies. Exceptional cases: Enermax issues 5 years manufacturer warranty for selected premium PSU series and 10 years manufacturer’s warranty for MaxTytan PSU series.
Mutass olyan gyártót, aki az alsópolcosra ad hosszú garit, mert ott senki nem fog.A prémium vonalon persze van több gari.
-
Az Enermaxnak sajnos már nagyon régóta nincs tápja...
@Balika911: Azért mert nem folyik mindenhonnan a neve szerencsére még jó minőségű belsőket kapnak.
Csak hát már nem Enermax, ennyi.
-
Colos1
őstag
"folyadékcsapágysas" ?!
-
Garfield.37
tag
Még jó hogy kimaradt a 12+4 tűs 12VHPWR csatlakozó.
Szerintem nem igazán életképes ez a dolog.
Pl komoly videokari gyártók se tesznek a kártyáikra ebből a szarból.... -
Rossz oldalról támadod a cikket, pedig pont neked szólt a bulvár uszítás fonala.
Ehhez a csatlakozóhoz semmi köze az nVidia-nak azon kívül, hogy ők használták először. Nem ők találták ki, nem ők tervezték, csak átvették. De szidd csak őket, ha nem tetszik, de ennyi erővel a mikulásnak is írhatsz levelet karácsonykor, hogy miatta olvadt le a fagyasztód áramszünet alatt. -
fanti
addikt
Már miért is tettek volna rá nVidiás VGA tápcsatit???
Talán mert csak nVidia kártya létezik? Nem!
Az AMD-hez teljesen jó a hagyományos is. Ennyi!
Vagy az AMD is dolgozzon ki egy merőben új tápcsatlakozót, mondjuk egy 28 pinest, meg utána az Intel is egy 19 pinest?
Micsoda problémák...de komolyan... -
nubreed
veterán
Így van. Régen az Enermax volt olyan magas státuszban mint most a Seasonic. Ha valaki a legjobb tápot akarta venni az Enermaxot vett. Aztán sajnos ők is hanyatlásnak indultak, elkezdték kétes minőségű alaktrészekkel telepakolni a tápjaikat és jöttek is a hírek az egyre szarabb minőségű cuccaikról, illetve az érdektelenség homályába süllyedtek. Sajnos eljutottunk oda, hogy sosem vennék már Enermaxot.
-
Predatorr
őstag
Süket duma. nV kártyát vettem, gond nélkül működik a mellékelt átalakítóval, eszem ágában sincs lecserélni az 5 éves, 94% hatásfokú FSP tápomat bármi másra, főleg egy ócska 80-asra.
Az új csatlakozó sem„nV vonat”, nem az nV találta ki, pompás a címadás is, nyilván semmi elfogultság nincs benne.Synthwave: Milyen élet van az nV-n túl? A gagyi Intel, vagy az energiazabáló, bugtömeg AMD?
-
-
-
törölt tag
válasz
Synthwave #13 üzenetére
Nem azt mondom hogy rosszak, csak hogy a gyártó jóformán súlytalanná vált, nincsen hírük, mintha megszűnt volna a PR. Én teljesen ezt érzékelem. Nem ajánlják, találati listákon elvétve jött szembe, pedig régen régen az Enermax gyakorlatilag a legjobb tápok szinonímája volt. Kb. ami most a Seasonic.
-
NvidiaRTX
őstag
Hát én az új csati nélkül már biztos nem vennék tápot.
Most is undorító ahogy kinéz a kábelezés azzal a VGA-hoz adott 3 ágú kábellel a gépembe. -
-
MMIX
addikt
NVIDIA vonathoz is van táp.
Revolution ATX3.0
-
Mondjuk ez nem tudom miért az Nvidia vonatja ez a PCIe szabvány része ezt használja majd az Intel is meg az AMD is egyszer.
-
MMIX
addikt
Azért a PDF-ben benne van a táblázat, a 750W-os nincs benne.
-
Segal
veterán
Mivel simán megoldható átalakítóval ezért szerintem ez nem a világ legnagyobb problémája.
Másrészt ugye eleve nem mindenki nvidiához venné és azon belül sem biztos hogy olyan kártyához ami ki is használná.
Viszont a végtermék árában egész biztosan jelentkezne, ha benne lenne. -
törölt tag
Ez régen mekkora név volt. Most már nem mernék csak úgy Enermaxot venni, ill. eleve föl se merül, mert ezer éve nem hallok róluk semmit.
-
snecy20
nagyúr
azaz a csatolók felhozatalából a 12+4 tűs 12VHPWR ezúttal kimarad.
Mondjuk azzal csak magukat hozzák versenyhátrányba, de ők tudják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az öntisztító hűtéssel büszkélkedő, 850 wattos típus megmaradt a klasszikus csatlakozóknál, és lassan a testvérei is megjönnek.
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Rettenetesen meggyötörték az iPhone 16e-t
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 4070 Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest