- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Hővezető paszták
- Nem ajánlják a VRAM utólagos duplázását a VGA-gyártók
- Hisense LCD és LED TV-k
- A komponensek drágulása mellett a Microsoft sem kíméli a PC-gyártókat
- Végleg vége a lemezes PS5 játékoknak!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rém kellemetlen helyzetbe került a Nintendo egy játék miatt
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
Nem akarod érteni, hogy mit akartam ebből kihozni, de nem baj. Egyébként ezért tartom hülyeségnek a Windows Hello-t is.
-
cigam
titán
Ezt a parát egyébként nem értem, a telefonon is úgy működik a Face ID pl. fizetésnél, hogy kétszer kattintani kell fizikai gombbal és csak utána azonosít a telefon a Face ID-val. Szoftveresen megoldhatnánk valahogy ugyanezt a MacOS-en is, ha leküzdenék a helytakarékos szenzor kérdést.
Pl. leülsz a gép elé, és felugrik egy ablak: "Szeretnéd hogy azonosítsalak?" Mivel kattintasz kétszer? Hova? Így már elveszti értelmét az egész, mert akkor inkább ott az ujjlenyomatolvasó.
-
Neurotoxin
őstag
Ezt a parát egyébként nem értem, a telefonon is úgy működik a Face ID pl. fizetésnél, hogy kétszer kattintani kell fizikai gombbal és csak utána azonosít a telefon a Face ID-val. Szoftveresen megoldhatnánk valahogy ugyanezt a MacOS-en is, ha leküzdenék a helytakarékos szenzor kérdést.
-
cigam
titán
-
robogár
tag
-
hcl
titán
-
Sirus86
aktív tag
Nem tudod odaadni az arcod, mert a TPM chip tarolja a biometrikus adatot feloldo kulcsat. Az pedig hw cucc. Ugyanez a face ID az Applenel.
-
hcl
titán
Jah, de nem is mukodik megbizhatoan az MS megoldasa a Win hello, jellemzoen mar letojtam es PIN koddal leptem be. Altalaban este amikor csak a kijelzo vilagitott, nem tudta megoldani a helyzetet. Ugyanez volt Android fronton, ejszaka megneztem hogy hany ora van, es 1000 nits-re felvilagositotta a kijelzot (hogy csak kep alapjan azonositson) beleegetve a retinamba es az agyamba az idot
ki is kapcsoltam vellamgyorsan ezt a szupi funkciot.Lenovo X280-on, T480s -en pl. látni az infraledeket, amikor lescannel. Ha nincs elég fény, akkor persze, hogy nem fog működni.
Nekem ezzel inkább az a bajom, hogy az arcom odaadom a MS-nak

-
cog777
őstag
Jah, de nem is mukodik megbizhatoan az MS megoldasa a Win hello, jellemzoen mar letojtam es PIN koddal leptem be. Altalaban este amikor csak a kijelzo vilagitott, nem tudta megoldani a helyzetet. Ugyanez volt Android fronton, ejszaka megneztem hogy hany ora van, es 1000 nits-re felvilagositotta a kijelzot (hogy csak kep alapjan azonositson) beleegetve a retinamba es az agyamba az idot
ki is kapcsoltam vellamgyorsan ezt a szupi funkciot. -
hcl
titán
-
cigam
titán
-
hcl
titán
Miért ne lenne? pl [link], és az iMac-hez eleve ujlenyomatolvasós bill.-t mellékelnek.
Ja és pl. iPhone-on sem elég a face id, fizetéskor egy duplagombnyomással kell előhívni a funkciót. Az iMac-en mi hívná meg (engedélyezné)a Face ID azonosítást? Sokkal egyszerűbb egy dedikált ujjlenyomat olvasó. Egyértelmű a feladata, funkciója.OK, de ha attól félnek, hogy mi van, ha lecsukva van a Macbook, akkor ugyanaz van, ha nem olvasós billentyűzetet használ a user

-
cigam
titán
Miért ne lenne? pl [link], és az iMac-hez eleve ujlenyomatolvasós bill.-t mellékelnek.
Ja és pl. iPhone-on sem elég a face id, fizetéskor egy duplagombnyomással kell előhívni a funkciót. Az iMac-en mi hívná meg (engedélyezné)a Face ID azonosítást? Sokkal egyszerűbb egy dedikált ujjlenyomat olvasó. Egyértelmű a feladata, funkciója. -
hcl
titán
Ha van olyan. x86-hoz mondjuk volt ujjlenyomatolvasós külső billzet.
Meg nem tudom, hogy van Macbookon, mert pl. ifonon az ujjlenyomat-olvasó a telefonhoz van kötve, nem tudod cserélni se. -
cigam
titán
Touch ID-s külső billentyűzettel sem?
Amúgy meg nem csak a technológia(hely) miatt nincs benne. Ha a gép Face ID-t használna, egy online fizetésnél, jelszóbeírásnál vagy applikáció telepítésénél a rendszer azonnal jóváhagyná a tranzakciót, amint rápillantasz a felugró ablakra.
-
hcl
titán
Na de a taccs ID is csak a lapos billentyűzetéről működik...

Érdekes, x86-os gépeken nem volt ilyen para a Microsoftnak, meg a laptopgyártóknak se, beletették. Lecsukva nem működik. Paff.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Házimozi haladó szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Asztalos klub
- Hővezető paszták
- Villanyszerelés
- AliExpress tapasztalatok
- Nem ajánlják a VRAM utólagos duplázását a VGA-gyártók
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz DDR5 +GIGABYTE Z890 AORUS ELITE X ICE! Bolti ára kb 600e Ft
- Bontatlan Samsung Galaxy Tab A11+ 5G 6/128GB, GPS+Cellular, 12 hónap garanciával!
- Újszerű Honor 200 12/512GB, 12 hónap garanciával!
- Újszerű, hibátlan Honor 200 Pro 12/512GB, 12 hónap garancia!
- Eladó egy Dell Latitude 7430 i5-1245U 16GB 256GB FHD Touch - Érintőkijelzős 100% akku
- BESZÁMÍTÁS! 16GB Kingston ValueRAM 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell 7430 2in1 360 áthajtós-érintős! i7-1265U 16GB 512GB FHD IPS 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston Predator 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 I I5-1145G7 I 16GB RAM I 256GB SSD I 14" FHD I W11 I Gari!
- 27% - ASUS ROG Strix XG27UCG IPS Monitor! 3840x2160 / 160Hz / 1ms / FreeSync

ki is kapcsoltam vellamgyorsan ezt a szupi funkciot.