Hirdetés
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
cskamacska
addikt
Ő eleve ilyen beállítottságú.
Jaja, Dark triadból kettő simán megvan nála.
Egyébként ha jól emlékszem, kb 10 évvel ezelőtt is nagyjából ugyanezt a köröket futotta-futottuk, és sajnos már akkor is leszart minden tanácsot. Most a munkaerőpiac szerintem sokkal rosszabb, mint a Covid előtti időszakban volt.
Hogy mennyire fojtana meg egy kanál vízben ha a párom lenne, azt nem tudom
, de amivel gyanúsan küszködik hosszú évek óta, a depresszió és annak vidám haverjai, akár elsődleges natúr, akár komorbid komplex tünetekként, az nem vicces dolog, pláne ha nem kezelik, vagy csak öngyógyítják ahogy tudják.Anno nagyon rég még javasoltam neki egy jó párkapcsolatot (és harmadnapra legyen gazdag, ez pont így megy
), mert hogy egy jó qrásra van a normalitástól.. hááát sajnos az endorfinokat nem adják ingyen, és a pszichés betegek sorba sem állhatnak.
Mint kiderült, ha a létező legelvetemültebb icanfixher pasija is összejönne, mire a Megfelelő Idő eljön, addigra egy nem divergens csaje kis promiszkuit beütéssel már teleszüli neki a falut. -
KROK640
félisten
Nekem Cipruson volt durva, volt olyan, hogy 41 nap zsinórban reggel 7-től este 10-ig. A melónak éltem. Annyira meg sem volt fizetve

-
Geller72
nagyúr
huh, milyen szerencsés helyeket fogtál.
Nekem azért ez nem volt jellemző. Egyetlen olyan melóhelyem volt MO-n, ahol hétfő-szerda dolgoztam mindig, így az összes hétvégém hosszú hétévége volt, és közben annyit kerestem mint aki 5×8-at dolgozik. Sajnos csak egy évig tartott, utána már nekem is 40 óra volt."huh, milyen szerencsés helyeket fogtál."
-Sajnos, ez volt a ritka. Sokkal inkább jellemzőbb a napi 11-12 óra, heti hat napban, max szombaton esetleg csak 8.. de verettem már le hat hetet full minden nap melóval..napi 12-ben, leálláson.
-
KROK640
félisten
Franciában hétfőn, délután egykor kezdtünk, az ebédet még a szálláson ettük meg, csütörtökön délután 5-kor vége volt a hétnek és beírtak 43 órát a hétre.
. Aztán legközelebb következő hétfő, délután egy.
. Elég hosszú hétvégéink voltak.
. Volt, hogy 5 km-re laktunk a francia oldalon a spanyol határtól, 20km-re Pamplonától. Nem voltak ritkák a szombati 4-500km-es kiruccanásaink sem.
. Mindezt fizetve. (Mármint az üzemanyagköltséget, kisbuszt is kaptunk, azt is ingyen). Volt, hogy szerdán délben elengedtek, éjfélre itthon voltam (ez a német határ mellett volt, Forbach-ban laktunk a francia oldalán) és beírták a hetünket szombatig.huh, milyen szerencsés helyeket fogtál.
Nekem azért ez nem volt jellemző. Egyetlen olyan melóhelyem volt MO-n, ahol hétfő-szerda dolgoztam mindig, így az összes hétvégém hosszú hétévége volt, és közben annyit kerestem mint aki 5×8-at dolgozik. Sajnos csak egy évig tartott, utána már nekem is 40 óra volt. -
Geller72
nagyúr
Franciában hétfőn, délután egykor kezdtünk, az ebédet még a szálláson ettük meg, csütörtökön délután 5-kor vége volt a hétnek és beírtak 43 órát a hétre.
. Aztán legközelebb következő hétfő, délután egy.
. Elég hosszú hétvégéink voltak.
. Volt, hogy 5 km-re laktunk a francia oldalon a spanyol határtól, 20km-re Pamplonától. Nem voltak ritkák a szombati 4-500km-es kiruccanásaink sem.
. Mindezt fizetve. (Mármint az üzemanyagköltséget, kisbuszt is kaptunk, azt is ingyen). Volt, hogy szerdán délben elengedtek, éjfélre itthon voltam (ez a német határ mellett volt, Forbach-ban laktunk a francia oldalán) és beírták a hetünket szombatig. -
KROK640
félisten
És a "titkos befutó".
. Finnország, ami még nagyon jó hely, a Dán, Svéd helyett minimum oda mennék. De ha már észak, akkor inkább Norvégia.
Amúgy norvégban a mentőorvosok nagyon durván keresnek. Éves fizuról tudok, ami bruttó 210-250.000 eurónak megfelelő korona..tapasztalattól függően, de a kezdők is ~150k körül keresnek évente. És erre rájön még évi 10-15.000 eurónak megfelelő bónusz/pótlék. Azt is tegyük hozzá, hogy elég magas az adó. de azért bőven marad. Aki velünk volt bent a finomítóban, safety/first aid poziban a leálláskor, ő azt mondta, hogy az éves fizuja 150k nettóban. De ő napi 8, heti 5 napot melózik, heti 36 órát. (Pénteken csak 4-et)."De ő napi 8, heti 5 napot melózik, heti 36 órát. (Pénteken csak 4-et)." --- azért az úgy kellemes

-
Geller72
nagyúr
Franciaországról én is ugyanezeket hallom amit írsz, többek beszámolói alapján.
Norvégiából én is sok jót hallottam, egy ismerős csaj mentős, és gondolkodott, hogy oda megy ki mentősnek, azt mondja teljesen más lenne a megbecsültségi faktora és a pénz is mint itthon.
Svédország is szép, de Norvégia nyilván más világ. Nekem csak dán tapasztalatom van, az annyira nem tetszett.És a "titkos befutó".
. Finnország, ami még nagyon jó hely, a Dán, Svéd helyett minimum oda mennék. De ha már észak, akkor inkább Norvégia.
Amúgy norvégban a mentőorvosok nagyon durván keresnek. Éves fizuról tudok, ami bruttó 210-250.000 eurónak megfelelő korona..tapasztalattól függően, de a kezdők is ~150k körül keresnek évente. És erre rájön még évi 10-15.000 eurónak megfelelő bónusz/pótlék. Azt is tegyük hozzá, hogy elég magas az adó. de azért bőven marad. Aki velünk volt bent a finomítóban, safety/first aid poziban a leálláskor, ő azt mondta, hogy az éves fizuja 150k nettóban. De ő napi 8, heti 5 napot melózik, heti 36 órát. (Pénteken csak 4-et). -
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
Franciában dolgoztam 4 évet, volt, hogy 6500-at vittem haza.. És nem fizettem a szállásért.
. Sem. Csak a kajáért. Francia az egyik legjobb, legnyugisabb hely, az tuti. És nagyon szép, az emberek tök normálisak. Az elején érdekes a "hozzádállásuk", de ha "bedolgoztad magad", onnantól nagyon ragaszkodnak az emberhez, a munkájához. Nem egyszer volt, hogy rámszóltak, vegyek vissza, mert rájuk nézve égő...mondom, ember, 10%-on nyomom.
. Ha most lennék 20 éves, fognám magam és a most már nem létező családom és vissza sem néznék. Vagy francia, vagy norvég. Az tuti. Fizuban a norvég a legdurvább, ráadásul full teljes ellátást kaptam, egy fillért nem költöttem. És a 7000 euró nem volt kimagasló zseton. Öcsém kamionozott ott, 6200 eurónak megfelelő lóvé volt a kezdője. A darusunk 23 éves volt, kezdőként ~8200 euró.. És Norvégia valami eszméletlenül gyönyörű és az emberek rendkívül barátságosak. Dolgoztam svédben is, de ott teljesen más..oda nem mennék vissza.Franciaországról én is ugyanezeket hallom amit írsz, többek beszámolói alapján.
Norvégiából én is sok jót hallottam, egy ismerős csaj mentős, és gondolkodott, hogy oda megy ki mentősnek, azt mondja teljesen más lenne a megbecsültségi faktora és a pénz is mint itthon.
Svédország is szép, de Norvégia nyilván más világ. Nekem csak dán tapasztalatom van, az annyira nem tetszett. -
Geller72
nagyúr
-
Narxis
nagyúr
Most megnyugtattál, és ismét csak látom, hogy mennyire jó helyen vagyok a "cégemnél" (bár az enyém lenne
) Ausztriában. 3800 körül keresek, igaz ebből még ugrik a szállás, és az utazás is, de azért nagyon más mint az 1500 meg 2500 euró ...
Mondjuk nem is vendéglátás, meg sok a meló, de jól érzem magam ott.
Van haverom Franciaországban (ő is erősen szakirányban, IT) tavaly előtt 7000 felett keresett.Nem semmi, én is szeretnék annyit keresni.
-
Geller72
nagyúr
Most megnyugtattál, és ismét csak látom, hogy mennyire jó helyen vagyok a "cégemnél" (bár az enyém lenne
) Ausztriában. 3800 körül keresek, igaz ebből még ugrik a szállás, és az utazás is, de azért nagyon más mint az 1500 meg 2500 euró ...
Van haverom Franciaországban (ő is erősen szakirányban, IT) tavaly előtt 7000 felett keresett.Franciában dolgoztam 4 évet, volt, hogy 6500-at vittem haza.. És nem fizettem a szállásért.
. Sem. Csak a kajáért. Francia az egyik legjobb, legnyugisabb hely, az tuti. És nagyon szép, az emberek tök normálisak. Az elején érdekes a "hozzádállásuk", de ha "bedolgoztad magad", onnantól nagyon ragaszkodnak az emberhez, a munkájához. Nem egyszer volt, hogy rámszóltak, vegyek vissza, mert rájuk nézve égő...mondom, ember, 10%-on nyomom.
. Ha most lennék 20 éves, fognám magam és a most már nem létező családom és vissza sem néznék. Vagy francia, vagy norvég. Az tuti. Fizuban a norvég a legdurvább, ráadásul full teljes ellátást kaptam, egy fillért nem költöttem. És a 7000 euró nem volt kimagasló zseton. Öcsém kamionozott ott, 6200 eurónak megfelelő lóvé volt a kezdője. A darusunk 23 éves volt, kezdőként ~8200 euró.. És Norvégia valami eszméletlenül gyönyörű és az emberek rendkívül barátságosak. Dolgoztam svédben is, de ott teljesen más..oda nem mennék vissza. -
KROK640
félisten
Sok ismerősöm és rokonom dolgozik Tirolban. Nekem az a pénz is viccnek tűnik azért a munkáért, de ez az én véleményem. Én utoljára Hollandiában voltam most két évet, mióta hazajöttem áprilisban, de tulajdonképpen az elmúlt 16 évben a legtöbbet szintén ott voltam. Én nehéziparban dolgozom, az mondjuk egy más történet, de ott más szakmában is lényegesen jobb a fizu, mint mondjuk az osztrákoknál, vagy a németeknél. A hollandoknál a szállodaiparban, vendéglátásban nagyjából 500 euróval több az alapbér, mint az előbb elmített két helyen. Takarítóként, szobalány/szobafiúként hollandban a 2500 euró nettóban egy általánosan elfogadottnak mondható bér. De egy lidis melós is keres ennyit. Szállással, napi két étkezéssel, de van, ahol ennél jobb feltételek is vannak. Én 3800-4500-at keresek szállással, utaztatással, de a kajámat én állom. Az osztrákoknál tirolban nagyjából a 2000 euró az átlag, a határunkhoz közel még ennyit sem adnak. Az tuti, hogy én 1500 euróért a határt sem lépném át. Pedig Graz környékén kb. ennyit kínálnak. Az meg egy vicc. Annyiért nem éri meg kimenni. Aki nem írtózik a monoton szalagmelótól, itthon is simán megkereshet annyit valamelyik összeszerelő gyárban. Volt sógoromék egy ilyenben dolgoznak fehérváron, ketten 1.2 millát visznek haza nettóban, gyártósoron operátorok.
Van haverom Franciaországban (ő is erősen szakirányban, IT) tavaly előtt 7000 felett keresett. -
Geller72
nagyúr
és most hol dolgoozol? Szerinted hol a legjobb? milyen szakmában vagy?
Én eddig 6 országban dolgoztam, és nekem pénzügyileg nyugat Ausztria jött be a legjobban.Egyébként amit írsz az így van : Először volt a legnehezebb megindulnom, de akkor annyira nem volt más opció, hogy tudtam, hogy csak ezt tehetem meg.
Sok ismerősöm és rokonom dolgozik Tirolban. Nekem az a pénz is viccnek tűnik azért a munkáért, de ez az én véleményem. Én utoljára Hollandiában voltam most két évet, mióta hazajöttem áprilisban, de tulajdonképpen az elmúlt 16 évben a legtöbbet szintén ott voltam. Én nehéziparban dolgozom, az mondjuk egy más történet, de ott más szakmában is lényegesen jobb a fizu, mint mondjuk az osztrákoknál, vagy a németeknél. A hollandoknál a szállodaiparban, vendéglátásban nagyjából 500 euróval több az alapbér, mint az előbb elmített két helyen. Takarítóként, szobalány/szobafiúként hollandban a 2500 euró nettóban egy általánosan elfogadottnak mondható bér. De egy lidis melós is keres ennyit. Szállással, napi két étkezéssel, de van, ahol ennél jobb feltételek is vannak. Én 3800-4500-at keresek szállással, utaztatással, de a kajámat én állom. Az osztrákoknál tirolban nagyjából a 2000 euró az átlag, a határunkhoz közel még ennyit sem adnak. Az tuti, hogy én 1500 euróért a határt sem lépném át. Pedig Graz környékén kb. ennyit kínálnak. Az meg egy vicc. Annyiért nem éri meg kimenni. Aki nem írtózik a monoton szalagmelótól, itthon is simán megkereshet annyit valamelyik összeszerelő gyárban. Volt sógoromék egy ilyenben dolgoznak fehérváron, ketten 1.2 millát visznek haza nettóban, gyártósoron operátorok.
-
KROK640
félisten
-
KROK640
félisten
..Menj el ebből az országból..Komolyan mondom. Amíg még el tudsz. Egy hónapja kísérem ismerősömet a Balaton körül, szezonális munkát keres(ne). Gyerekek. Ez szörnyű. Komoly, nagy nevű szállodákban is és úgy általában mindenhol..ezek a barmok nem ezen a bolygón laknak. Többször kijöttem az interjúról, mert úgy éreztem, hogy vagy olyat mondok, vagy olyat teszek, amiért rám hívják a rendőröket.
Napi 6 órás munkáért, heti hat napban (!) úgy, hogy első hónapban nem ad szállást, járj be saját kocsival minden nap (minimum 100km oda-vissza) 200.000 nettó. 8 órában, heti hat napban 300. Ennyi a max, amit adnak. Amit akarnak adni..És bejelent 4 órára. Ez 15 évvel ezelőtt is a semmi kategória volt.
Feladta. Megvárja az augusztus végét, addig munkanélkülit kap, 322.000-et havonta, 3 hónapig. Nincs miről beszélni. Ki kell menni. Ott is a beledet dolgozod ki, csak 3-4x ennyiért. Szállással, teljes ellátással. Én 16 éve dolgozom kint, más szakmában, de sokkal többért. Van, hogy lehúzok egy hosszabb projectet és utána hazajövök egy időre. És semmit sem csinálok. Élek. Van, hogy egy évig is itthon vagyok.
Menj el innen!
-Hollandia
-Norvégia
-Olaszország
-Franciaország
Vagy bárhova. 28 országban dolgoztam. Még az osztrákoknál, belgáknál is jobb..pedig..ennél a kettőnél nem sok szarabb van.
Menj el innen, mert belepusztulsz. És mire észbe kapsz, már késő. De lehet, hogy soha nem késő..csomagolj! Csak elindulni nehéz, kilépni a nem létező komfortzónádból..
Most komolyan, van ennél szarabb?
és most hol dolgoozol? Szerinted hol a legjobb? milyen szakmában vagy?
Én eddig 6 országban dolgoztam, és nekem pénzügyileg nyugat Ausztria jött be a legjobban.Egyébként amit írsz az így van : Először volt a legnehezebb megindulnom, de akkor annyira nem volt más opció, hogy tudtam, hogy csak ezt tehetem meg.
-
Narxis
nagyúr
..Menj el ebből az országból..Komolyan mondom. Amíg még el tudsz. Egy hónapja kísérem ismerősömet a Balaton körül, szezonális munkát keres(ne). Gyerekek. Ez szörnyű. Komoly, nagy nevű szállodákban is és úgy általában mindenhol..ezek a barmok nem ezen a bolygón laknak. Többször kijöttem az interjúról, mert úgy éreztem, hogy vagy olyat mondok, vagy olyat teszek, amiért rám hívják a rendőröket.
Napi 6 órás munkáért, heti hat napban (!) úgy, hogy első hónapban nem ad szállást, járj be saját kocsival minden nap (minimum 100km oda-vissza) 200.000 nettó. 8 órában, heti hat napban 300. Ennyi a max, amit adnak. Amit akarnak adni..És bejelent 4 órára. Ez 15 évvel ezelőtt is a semmi kategória volt.
Feladta. Megvárja az augusztus végét, addig munkanélkülit kap, 322.000-et havonta, 3 hónapig. Nincs miről beszélni. Ki kell menni. Ott is a beledet dolgozod ki, csak 3-4x ennyiért. Szállással, teljes ellátással. Én 16 éve dolgozom kint, más szakmában, de sokkal többért. Van, hogy lehúzok egy hosszabb projectet és utána hazajövök egy időre. És semmit sem csinálok. Élek. Van, hogy egy évig is itthon vagyok.
Menj el innen!
-Hollandia
-Norvégia
-Olaszország
-Franciaország
Vagy bárhova. 28 országban dolgoztam. Még az osztrákoknál, belgáknál is jobb..pedig..ennél a kettőnél nem sok szarabb van.
Menj el innen, mert belepusztulsz. És mire észbe kapsz, már késő. De lehet, hogy soha nem késő..csomagolj! Csak elindulni nehéz, kilépni a nem létező komfortzónádból..
Egyetértek, ez az ország egy szégyen lett!
-
Geller72
nagyúr
Menj el innen!
-Hollandia
-Norvégia
-Olaszország
-Franciaország
-
KROK640
félisten
Covid alatt csak azok a munkakörök voltak kelendőek, amiket távmunkában lehetett végezni. Utána volt egy visszarendeződés az eredeti állapot felé, de én úgy látom, hogy a magas végzettséget, speciális szaktudást nem igénylő iparágakban soha nem állt vissza a 2020 előtti szintekre a munkaerőpiaci kereslet. És persze a gazdasági növekedés sem.
Ez valószínűleg így van.
A távmunka visszarendeződéssel egyébként az az egyik nagy bajom, hogy a tömeges HO-nak - ahol csak lehetett - bizony megvoltak az előnyei, nem csak a munkavállalók és a cégek számára, de a többi ember számára is.
Aztán még jöhetnék azzal, hogy ki tudja, hogy a következő 5 évben az AI hogy fogja felforgatni a munkaerő piacot, ami szintén nem egy pozitív kilátás. Rövid távon biztosan nem.
-
nevemfel
senior tag
Covid alatt csak azok a munkakörök voltak kelendőek, amiket távmunkában lehetett végezni. Utána volt egy visszarendeződés az eredeti állapot felé, de én úgy látom, hogy a magas végzettséget, speciális szaktudást nem igénylő iparágakban soha nem állt vissza a 2020 előtti szintekre a munkaerőpiaci kereslet. És persze a gazdasági növekedés sem.
-
KROK640
félisten
Egyébként ha jól emlékszem, kb 10 évvel ezelőtt is nagyjából ugyanezt a köröket futotta-futottuk, és sajnos már akkor is leszart minden tanácsot. Most a munkaerőpiac szerintem sokkal rosszabb, mint a Covid előtti időszakban volt.
"Most a munkaerőpiac szerintem sokkal rosszabb, mint a Covid előtti időszakban volt." --- A legjobb szerintem a Covid alatt és közvetlenül utána volt. Mindenhol is, de főleg a vendéglátásban.
-
KROK640
félisten
"állást keresek a zsugorodó piacgazdaságban, mire saját hibámból alacsony iskolai végzettséggel egyből a lenti polcról kilincselek és a munkáltató könnyedén visszaélhet a szűkösség diktátumával"
Ezt abszolút átérzem, főleg a pályám elején éreztette velem inden munkáltató, hogy másnapra tíz másik van helyettem. Úgy is bántak velem. Mondjuk 26 éves korom alatt meg azért nem kellettem senkinek mert pályakezdő. Mire jött rájuk a támogatás kicsúsztam, akkor meg azért nem kellettem. Mondjuk nálam nem az alacsony iskolai végezttség a probléma, hanem egy olyan városban lakok MO-n alapból, ahol szinte csak alacsony hozzáadott értékű filléres munkák vannak, ha nem vagy ügyvéd, plasztikai sebész vagy ilyesmi.
Nekem a megoldás az lett, hogy ma már Ausztriában dolgozom, méghozzá igen érdekes munkakörben és munkarendben, pár hónap kint, pár itthon. Kint rengeteg a meló, sokszor heti hét nap, 10-12 órában, de a pénz jó, és komolyan motiváló erő. Mikor hazajövök akkor meg lehet pihenni, hetekig akkor kelni amikor akarok, kicsit jólérezni magam. Ha akarom lehet növelni a vagyont itthon alkalmi melókkal (volt még olyan is, hogy állandónak tervezettbe fogtam bele, csak másképp alakult), vagy épp az energiaszintet komolyabb pihenéssel.Ha neked ez már valamiért nem játszik, akkor esetleg megpróbálkoznék valami főiskolával/egyetemmel, bár nem tudom, hogy hány éves vagy és hol laksz.
-
nevemfel
senior tag
-
Narxis
nagyúr
Nagy igazság. Sokszor gondolkodom, hogy mi van ha valójában ez a pokol vagy a mátrix. Biztosra nem tudjuk de aztán elhesegetem ezeket a gondolatokat.
-
kikikirly
senior tag
-
buherton
őstag
Hol laksz, mihez értesz?
Az életet meg az látja szépnek, akinek bejött. Úgy nem olyan nehéz

Egy állásinterjú meg... Én 25 elején váltottam munkát, bár elég válogatós voltam, de egy év folyamatos Linkedin-es keresgélés volt, és elég kevés, pár interjú volt csak benne. Szóval ehhez kitartás kell
Úgy emlékszem, hogy Fényesen. Ő eleve ilyen beállítottságú.
-
hcl
titán
Hol laksz, mihez értesz?
Az életet meg az látja szépnek, akinek bejött. Úgy nem olyan nehéz

Egy állásinterjú meg... Én 25 elején váltottam munkát, bár elég válogatós voltam, de egy év folyamatos Linkedin-es keresgélés volt, és elég kevés, pár interjú volt csak benne. Szóval ehhez kitartás kell
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- ELADÓ APPLE WATCH ULTRA 2 GPS+CELLULAR 49mm TITANIUM
- PHILIPS EVNIA 49M2C8900 240Hz/ 0.03ms / Ambilight
- Intel Core i7 13700K/ GeForce RTX 4070 Ti 12GB/32GB DDR5 RAM/ 2TB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy Tab S7+ Book Cover Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 12.4 Book Cover Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 64GB Kingston HyperX Fury 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 7280,12.5",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga Gen 4 prémium 2 az 1-ben üzleti laptop, törésgaranciával! Tollal!
- 16" MacBook Pro M1/ 32GB / 1TB - 27% Áfás - 0523BE
, de amivel gyanúsan küszködik hosszú évek óta, a depresszió és annak vidám haverjai, akár elsődleges natúr, akár komorbid komplex tünetekként, az nem vicces dolog, pláne ha nem kezelik, vagy csak öngyógyítják ahogy tudják.
), mert hogy egy jó qrásra van a normalitástól.. hááát sajnos az endorfinokat nem adják ingyen, és a pszichés betegek sorba sem állhatnak.