Hirdetés
- Hamarabb hozza készülő csúcs-node-ját a TSMC
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A System76 AI munkaállomása nem akar a monitorunk VESA furataiba kapaszkodni
- OLED TV topic
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Á, itt soha többet. Nem csak alaplap, bármi.

Popószikla. Meg Popószikla Rack. Amit még megkockáztatnék, az a Sapphire, bár úgy tudom, hogy nekik a Popószikla gyárt.
Origi Intel és EVGA már nincs, így ha van pénz lóvéra, akkor meg Supermicro.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
AxBattler
félisten
Mitől béna amúgy? Tök jó, hogy könnyen lecsatlakoztatható. Ami béna, az a Wifi5, mikor már Wifi7-nél tartunk. Ez nem a chipset sara, cseréltem már 450-es lapon Wifi6 kártyára a Wifi5-öst (annyi gondom volt csak, hogy sikerült a pigtail csatit elrontani és rendelhettem másikat, de elsőre nem is jót küldtek
) -
E.Kaufmann
veterán
Alternatívának még ott a Giga B550M DS3H AC R2.
Kb. ugyanaz a VRM, csak egyel kevesebb a PCIEx1 sín, aLC1220 az audio chip, a hátlapi USB4 csati helyett pedig kapott egy DP 1.4 kimenetet (meg a béna EZ wifi csatlakozót).
És kapható...Mitől béna amúgy? Tök jó, hogy könnyen lecsatlakoztatható. Ami béna, az a Wifi5, mikor már Wifi7-nél tartunk. Ez nem a chipset sara, cseréltem már 450-es lapon Wifi6 kártyára a Wifi5-öst (annyi gondom volt csak, hogy sikerült a pigtail csatit elrontani és rendelhettem másikat, de elsőre nem is jót küldtek
) -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
AxBattler
félisten
Alternatívának még ott a Giga B550M DS3H AC R2.
Kb. ugyanaz a VRM, csak egyel kevesebb a PCIEx1 sín, aLC1220 az audio chip, a hátlapi USB4 csati helyett pedig kapott egy DP 1.4 kimenetet (meg a béna EZ wifi csatlakozót).
És kapható... -
muxi-muxi
senior tag
Teljesen élhetőnek tűnik, mint a legtöbb B550-B450 AsRock deszka. Párat építettem már belőlük, most is egy ilyenről írok. Biztos h nem a leggyorsabbak, cserébe az UEFI-k elég jól frissítettek. Sajna olyan időket élünk, amikor azzal főzünk, ami van. Szerencsére most megint kapható bele X3D (a 6+2 elbírja simán), nem kell megijedni/agyoncsicsázott lapokat venni emiatt horror áron.
Két gép dilemma: ugyanígy jártam, nyáron megvettem életem első előreépített gépét és nem bántam meg. kis térfogata miatt hangos ugyan, de élhető. Plusz immáron AM5/Wifi 7 kombó 32 giga, aminak azóta persze még tovább nőt az ára, ahogy az SSD-nek is. Olyan áron, h otthon ennyiből sajna megépíthetetlen. És tényleg az van, hogy egy nagyobbacska hátizsákba belefér. Az ember letelepít a másik helyre egy monitort, és voila. Nem fő meg, mint a laposok, és akkora helyszűke sincs. Rengeteg USB a modernebbik fajtából, mondom tök oké. Persze az ilyesminek a bővítésnél/hűtésnél van ára, de szemet lehet hunyni felett, ahogy a topicban szereplő lapból is egész oké rendszert lehet faragni. Hanem azért a DDR4 erősen zsákutcás manőver, rév-vám konnotáció... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
AxBattler
félisten
-
janeszgol
félisten
-
AxBattler
félisten
-
E.Kaufmann
veterán
-
janeszgol
félisten
Tetszik ez a lap. Kettő am4-es lapot akarok venni, mert két gépet építek. Szerintem mindkettő ez lesz. Elmentettem.
-
DraXoN
addikt
Nem minden a sebesség. Asszonykám laposába van egy 256-os nvme ssd rendszernek. Meg egy 2TB m2 sata ssd minden másnak. Filmek, saját fényképei, videói stb vannak rajta, egyszerűen nem igényel "nagy" sebességet. Anno jó árba vettem neki, 2'5-ös vinyó helyén van átalakítóval. Nem is tudtam volna nvme ssd-t belepajszerolni, ráadásul ha bele is rakom semmivel sem gyorsabb mert ugyan úgy a sata a szűk keresztmetszet.
persze, nem minden a sebesség, néha a lassabb is elég (ő pl. videókat tárolna rajta amit rögzít, vág, effekttel, stb.. bár lehet gyorsabb a munka nem satás változatú meghajtóval, nem tudom mennyire sávszélesség igényes ez 2k és 4k felvételek egyaránt lennének ismereteim szerint)... csak árban azért nincsenek olyan messze, és a gond is itt az volt, hogy az alaplap nem támogatta a sata m.2-őt (bár adtam neki egy átalakítót, de "zavarta" a dolog, és meg is értem, én magam is mondtam neki inkább küldje vissza és vegyen másik fajtát).
-
Lacika112
senior tag
nem az van, hogy nem merek amd gépet bírtokolni, volt (am2, am3, am3+, am4 egyaránt anno) és szerintem lesz is (a jövőben valamikor 1x)... csak most más van (integrált cpu-s 13900hx) és nem akarok "ugrálni" amíg elég
(a mostani kicsit emlékeztet az FX-re... van benne kakaó, csak bírja lehűteni az ember ... 180W-TDP-re korlátoztam végül, így még hűthető, és valami marad a teljesítményből is).. igazából általában inkább az ár/érték arányában döntök inkább mit veszek (legyen az AM3+ FX, 2011-2 xeon v3, vagy mobil-desktop "nemlétező" hibrid intel mobil CPU).. a xeon és ezen mobil cpu esetében a bios mod-tól se riadok vissza (meg is tettem
) ... az RX9070-em is kapott XT bios-t (mert miért ne
)Lacika112:
azért a sata m.2 főleg 4TB méretben.. heh, nem kevés idő amíg teleírja mert a sebesség sose lesz túl jó... és sokat nem is spórolt feltétlen vele, bár elvileg beszélgetve pár napja azt mondta eláll a vásárlástól (még bővel 14 napon belül volt), és kicsit hozzárak inkább, hogy vegyen "rendes" M.2 meghajtót..Nem minden a sebesség. Asszonykám laposába van egy 256-os nvme ssd rendszernek. Meg egy 2TB m2 sata ssd minden másnak. Filmek, saját fényképei, videói stb vannak rajta, egyszerűen nem igényel "nagy" sebességet. Anno jó árba vettem neki, 2'5-ös vinyó helyén van átalakítóval. Nem is tudtam volna nvme ssd-t belepajszerolni, ráadásul ha bele is rakom semmivel sem gyorsabb mert ugyan úgy a sata a szűk keresztmetszet.
-
DraXoN
addikt
Én sem merek AMD platformot venni. Pedig ha egyszer összeáll, biztos ugyanolyan jó.
nem az van, hogy nem merek amd gépet bírtokolni, volt (am2, am3, am3+, am4 egyaránt anno) és szerintem lesz is (a jövőben valamikor 1x)... csak most más van (integrált cpu-s 13900hx) és nem akarok "ugrálni" amíg elég
(a mostani kicsit emlékeztet az FX-re... van benne kakaó, csak bírja lehűteni az ember ... 180W-TDP-re korlátoztam végül, így még hűthető, és valami marad a teljesítményből is).. igazából általában inkább az ár/érték arányában döntök inkább mit veszek (legyen az AM3+ FX, 2011-2 xeon v3, vagy mobil-desktop "nemlétező" hibrid intel mobil CPU).. a xeon és ezen mobil cpu esetében a bios mod-tól se riadok vissza (meg is tettem
) ... az RX9070-em is kapott XT bios-t (mert miért ne
)Lacika112:
azért a sata m.2 főleg 4TB méretben.. heh, nem kevés idő amíg teleírja mert a sebesség sose lesz túl jó... és sokat nem is spórolt feltétlen vele, bár elvileg beszélgetve pár napja azt mondta eláll a vásárlástól (még bővel 14 napon belül volt), és kicsit hozzárak inkább, hogy vegyen "rendes" M.2 meghajtót.. -
ata1969
csendes tag
Én kb. 2 éve vettem jó áron két 256 GB 2,5 Sata modellt
90 óra üzemidővel. Nvr-ben megy az egyik még 100%...
A másik a tartalék...kb: 2000TBW..,.
3 kamera 24/7.. .. Veér Pistinek ez gagyi.. nekem meg jó! -
Krugszvele
senior tag
Én sem merek AMD platformot venni. Pedig ha egyszer összeáll, biztos ugyanolyan jó.
-
Lacika112
senior tag
a kezdetben sok lap támogatta a 22110 SSD-ket (is) ... nem is figyeltem, hogy igazából eltűntek a piacról mostanra ... ez olyan mint egy ismerős vett egy SSD-t most, és örült, hogy 4TB-os ... na de kiderült SATA m.2 (lol), és a lapja (valami gigabyte B660) nem támogatja a SATA M.2-t ... furcsáltam, de ránézve az intel hasonló lapjaira, kb. fehér holló ami támogatja (a későbbi lga1831 platformnál is ezt figyeltem meg), AMD- oldalon ez kicsit gyakoribb, de azt néztem azért ott is kell figyelni mert sok lapból kihagyják (főleg am5-nél már).. szép lassan veszítünk el funkciókat ... hol van már a PCI és PATA csatlakozó, hát még az ISA vagy a ... (na jó befejeztem
... de azért meglepő a SATA M.2 elhagyása mert sok meghajtó amit árulnak még mindig az)sata m.2 még nem a világvége, 2-3 ezer forintért lehet venni pcie bővítőt, de tényleg idegesítő amikor filléres funkciókat lehagynak egy relatív "csúcs" lapról is sokszor. Persze rgb az van rajta...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
a kezdetben sok lap támogatta a 22110 SSD-ket (is) ... nem is figyeltem, hogy igazából eltűntek a piacról mostanra ... ez olyan mint egy ismerős vett egy SSD-t most, és örült, hogy 4TB-os ... na de kiderült SATA m.2 (lol), és a lapja (valami gigabyte B660) nem támogatja a SATA M.2-t ... furcsáltam, de ránézve az intel hasonló lapjaira, kb. fehér holló ami támogatja (a későbbi lga1831 platformnál is ezt figyeltem meg), AMD- oldalon ez kicsit gyakoribb, de azt néztem azért ott is kell figyelni mert sok lapból kihagyják (főleg am5-nél már).. szép lassan veszítünk el funkciókat ... hol van már a PCI és PATA csatlakozó, hát még az ISA vagy a ... (na jó befejeztem
... de azért meglepő a SATA M.2 elhagyása mert sok meghajtó amit árulnak még mindig az)Nincs semmi baj a SATA-s M.2 SSD-kkel, de ő is alaposan utánanéz, hogy mit vesz, mikor százezreket penget a kasszánál.

-
DraXoN
addikt
... de azért meglepő a SATA M.2 elhagyása mert sok meghajtó amit árulnak még mindig az) -
ata1969
csendes tag
Személy szerint én szeretem a Server Grade SSD-ket
22110 méretben, nem k.gyors, de kb 10. Év mire tönkre megy.,..
Gigabyte néha kezeli, de a konzumer méret a 2280.,..
Nehéz találni olyan lapokat, amik teljesítik az én igényeimet, megfizethető áron.
Tudom: réteg.... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem lehetne, hogy nem festik le a nyákot cserébe kap Wifi7-et és/vagy 2500-as hálókártyát?
Én is csipázom a borostyán-/mustársárgát és ződet. A konzumer szegmensben sajna eléggé kikoptak.
-
E.Kaufmann
veterán
Nem lehetne, hogy nem festik le a nyákot cserébe kap Wifi7-et és/vagy 2500-as hálókártyát?
-
AxBattler
félisten
... és kapott belső USB-C csatit. Nem rossz lap, használnám.
-
KROK640
félisten
Azt én is néztem, hogy érdekes design, szerelés közben tutira megőrölnék tőle, de máskor lehet, hogy inkább érdekesnek találnám.
-
DraXoN
addikt
olcsó lap, engem jobban izgat a sok pötty ... nem tudom őrületbe kergessen-e vagy se
(nem tudom eldönteni szeretném vagy utálnám a gépházban) ... bár az a veszély nem fenyeget jelenleg, hogy vegyek ilyen lapot (vagy platformot) -
KROK640
félisten
... és még mindig nincs integrált hátlap. Apróság, de bosszantó.
Amúgy egész jó kis lap
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Google Pixel topik
- Hamarabb hozza készülő csúcs-node-ját a TSMC
- iPhone topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Az USA szerint az nem lopás, ha az AI mások munkáiból tanul
- Kalandor: Szeptember 11: hol voltál, mit csináltál, amikor megtudtad?
- World of Tanks - MMO
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Dobozos Lenovo IdeaPad Slim 5i Fémházas Ultrabook Laptop 14" -35% i7-13620H 16/512 FHD+ OLED
- Apple Watch Series 11 46mm 100% (1év Garancia)
- utolsó darab 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Apple Watch Series 7 45 mm GPS+Cellular 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Acer Swift Go 16 i5-1335U 16 GB LPDDR5 512 GB SSD 16 WUXGA IPS Dobozában
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)