Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest
    félisten

Valahogy soha nem volt igazán bizalmam az m2 SSD technológia és hosszú távú használata iránt, úgy tűnik hogy ez a generális aggodalmam nem volt ok nélküli.
    A mai napig közvetlenül levegővel hűtött, a fém beépítőkeret-lemezhez stabilan erősített SATA SSD-ket használok mind a magán mind a céges gépekben rendszer meghajtó gyanánt, ahol szükséges ott további SATA HDD-kkel megtámogatva (adatok tárolása, backup, stb.).

Soha nem voltam kellően nyugodt azzal a tudattal hogy az adataim tárolása 100 C°-on forrongó komponensektől pár centire egy levegőtlen kis hézagban található, amit méretéből és elhelyezkedéséből adódóan hagyományos módszerekkel nem lehet megbízhatóan lehűteni. Hiába a nagyságrendbeli sebesség előny, nekem sokkal fontosabb a megbízhatóság.

Nyilván egy mai modern notebookban nincs más lehetőség az adatok tárolására, ebben az esetben én is kizárólag m2-t használok, viszont ekkora hőterhelést sem kap az ilyen típusú felhasználásnál a meghajtó.

Ezért is állok értetlenül az utóbbi években terjedő 3-4 m2-t és csupán 2-4 db SATA portot kínáló alaplapokkal szemben, mert nem igazán tudok a fenti gondolataim és a cikkben leírtak alapján meglévő aggodalmamat alátámasztva velük mit kezdeni.

csak meg ne lepődj, hogy az olcsó sata ssd is csak egy picike pcb a csatlakozónál, ami benne vagy műanyag, vagy esetleg fém dobozban. De mégcsak gap pad sem vezeti róla a hőt a házra. Csak mert lassú, azért nem melegszik annyira.

Új hozzászólás Aktív témák