- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Milyen SSD-t vegyek?
- HP notebook topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Milyen notebookot vegyek?
- Androidos tablet topic
- Apple MacBook
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wheelbarrow
aktív tag
MIO MiVue518 napos A pixelesedés a YT műve, bár az eredeti videókon is vannak foltok a hirtelen fényváltozásoknál.
-
Wheelbarrow
aktív tag
3 perc 300Mb. Hivatalosan csak minimum 8Gb-tól maximum 32Gb-ig támogatja a minimum C6-os kártyákat. (a Sandisk nem jött be neki)
A 32Gb-s kártyán csak 20Gb-t használ álandó felvételre. Kb 9Gb-t a vészhelyzeti felvételekre tart fent, 300Mb-t meg a fényképeknek. Ha be van kapcsolva a parkoló mód akkor még annak is tart fent pár gigát, így a 20Gb tovább csökken. Ez nagyon biztonsági kamerának van csinálva. Családi kirándulás megörökítésére nem igazán jó. Ha csak nem viszel több kártyát és cseréled ha tele van. A kép is nagyon kontrasztos, a láthatóság a lényeg nem a valósághű megjelenítés. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Laca1212 #5625 üzenetére
Nyáron többször is végig mentem Ausztrián kamerával a szélvédőn, nem szólt érte senki. Rengeteg kamionban ott figyel a szélvédőn Ausztriában is a kamera. Az osztrákok a lézerblokkolóra harapnak. Persze ha kifogsz egy alapos szarrágó labanc hekust akkor biztos megvág. A magyar rendszámra amúgy is nagyon ráizgulnak.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5612 üzenetére
Még egy infó. A MiVue518 kamerám nem szereti a 32GB-s Sandisk Ultra kártyám. Rögzít rá, nem fagy le nem kapcsol ki de van amikor nem tartja a beállított 3 percet. Időnként a beállított 3 percnél rövidebb videókat csinál és az átmenet két felvétel között nem zökkenőmentes, előfordul néhány másodperces kihagyás. Kipróbáltam egy 32GB-s Samsung kártyával, azzal nincs semmi gondja. A leírásásban diszkéten annyit ír a MIO, hogy nem minden gyártó kártyájával működik megfelelően.
Egy lengyel fórumon találtam annyi infót, hogy a kamera vezérlője nem minden kártyát ismer fel helyesen, ez ilyen. Bár ott a 300-as szériáról volt szó. Mondjuk ennyi pénzért már működhetne egy nem no-name gyártó elterjedt kártyájával. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5610 üzenetére
Nem ütősen jó, de jó videókat csinál. Pixelhibák akadások a szokásos YouTube hibái.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5609 üzenetére
Első benyomásra masszív minőségi darabnak tűnik az eddig általam használt és vagy kézben tartott kamerákhoz képest. Furcsaság, hogy a videó felbontást nem lehet állítani, vagy csak én nem találom, csak FullHD van. Rossz hír, hogy függőleges szélvédöre (busz, kamion) nem a legjobb, de használható. Ha elmúlik a csereidő akkor próbálok csiszolni a tartón. Holnap lesz demóvideó is.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5608 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5607 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5606 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5605 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5604 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #5603 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
Ha valaki használ ConCorde SportCam W8 kamerát, ossza meg velünk, hogy mennyire használható kocsiban és milyen éjszakai felvételt készít. 30 ropi nem sok érte ha jó.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Balázs0916 #4706 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Downsampling #4685 üzenetére
ITT akarsz kamionozni? Egyébként ott a szélvédőn a kamera.
-
Wheelbarrow
aktív tag
A német hatóságok nem rosszak hanem precízek. Megkövetelik a szabályok betartását és egy német rendőr szinte megvesztegethetetlen, bármit elvezet és fejből fújja a jogszabályokat. Ők ilyenek. Magyar mentalitással furcsa elfogadni azt ahogy ott mennek a dolgok. Az első 1000 eurós bírság után a kamionos, buszos is elgondolkodik, hogy meg kéne tanulni és be kéne tartani a szabályokat. Egyébként nálunk is vastagon fog a Nemzeti Közlekedési Hatóság ceruzája ha megfognak valamivel. Nálunk ők a mumus nem a zsaruk
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Downsampling #4683 üzenetére
Nem értelek. Kamerát akarsz használni ott ahol szerinted nem lehet.
Akkor tegyél be egy Mobiust ami kicsi és jól álcázható, vagy bármi másikat aminek kikapcsolod a kijelzőjét, leragasztod a világító ledeit. Egy kamion napellenzője mőgé a sarokba simán elrejthető. A tachográfot kinyomtatni beszáll a zsaru, de kétlem, hogy naponta rendszeresen hobbiból átkutatnák a fülkédet. Ráadásul a legtöbb autóskamera PC-s kameraként is használható szkájpoláshoz. Zsarut látsz kihúzod és magad felé fordítod, pihenéskor használod szkájpolni, ha észre veszi.
Tedd be aztán használd, ha meg kétségeid vannak akkor hagyd a francba. Ha nem lehet az adott országban használni akkor elvileg az igazadat sem tudod vele igazolni a hatóságok előtt mert nem fogadják elEz a te kamerád. Persze ez meg titkos megfigyelés ha ilyet használsz
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Moleman #4649 üzenetére
Az európai jogrendet ne keverjük az idióta magyarral ahol Fényevő Árpika és Tizenegymillióstandíj Ráhel nem szereti ha a sajtó fotózza. Ezért faragtak egy barom törvényt a "nekamerázzá" 10 IQ-nak beadtak mert jogod van bújkálni, mely szerint közterületen is engedélyt kell kérni még a galamboktól is, hogy szerepelhetnek e a felvételen. Normális országban a nyilvánosságra hozatalnak vannak szabályai. Közterületen számítanod kell arra, hogy valaki esetleg nem téged megfigyelve nem lejárató céllal felvételt készít rólad.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
MaCS_70 #4632 üzenetére
Túl pörgetitek ezt a külföldön nem lehet dolgot. Rakd be aztán ha esetleg okoskodik a rendőr akkor mond azt, hogy a biztosítód kedvezményt ad ha bekamerázod az autód, céges autónál meg a cég rakta be. Egyébként meg te a tájat filmezed, hogy megmutasd a családnak milyen szép országban jártál, külföldi vagy és nem tudtad, hogy ott nem lehet.
Ha parázol akkor ezért jó a Mobius kamera. Kicsi és nincs kijelzője sem. -
Wheelbarrow
aktív tag
Saját tapasztalat. Ha a helyszinen beiratod a rendörrel a jegyzőkönyvbe, hogy videófelvételed van az esetről akkor bizonyíték. Ha a vétkes sérelmezi, hogy szerepel a felvételen akor azzal mindjárt elismeri, hogy ő szerepel a felvételen, ő követte el a szabálysértést. A szabálytalansága törvénysértése felülírja a személyiségi jogait. Ha nincs rendőri intézkedés, akkor is beküldheted a hatóságnak a felvételt magánvádas feljelentésben és valószinüleg elfogadják bizonyítékként. A rendőri intézkedést is fölveheted és akár az alapján panaszt is tehetsz az intézkedő rendőrök ellen, nincs joga megakadályozni, hogy rögzíts az intézkedést. Például sapka nélkül kiugrik eléd a bokorból igazoltatni, a szirénát a hátad mögött nyekergetve próbál megállítani, nem közli miért állított meg, stb. Szokásos rendőri trükk. "Ugye tudja miért álítottuk meg?" Normális ember erre azt mondja, hogy fogalmam sincs, miért? Ha mondod, hogy igen, de ezért meg azért, akkor már el is ismerted a szabálytalanságot
Nyilvánosságra hozni nem ajánlott a felvételt a szereplők engedélye nélkül. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
JJ hunter #4499 üzenetére
Ha nem töltésre indul a felvétel akkor kikapcsolni sem fog a töltés megszünésekor. (motor indít, leáll)
Formázd a kártyát a kamerában és esetleg még állítsd vissza alapbeállításra (reset) az segíteni szokott.Lehet, hogy kártya gond van nálad, például nem szereti a kamera, vagy egy pc-s eltávolításkor megsérült a fájlredszer mert pédául nem nyomtál az eltávolításra csak kihúztad az USB csatit.
-
Wheelbarrow
aktív tag
Az orosz balesetek döntö többsége a sok vodka és az eröszakos agresszív "kihaénnem" életfelfogás miatt van. Az orosz egy erőszakkultúra. Persze az utak is hagynak némi kívánni valót maguk után. Az ütközések 90% egyszerű fékezéssel kormányzással elkerülhető lenne a látott videókon, de aki lassít kerül, az ott lúzernek számít. Nem fér a fejükbe, hogy mindenki hibázhat elbambulhat és akkor a saját érdekükben nekik kéne kitérni fékezni. Ezért is vannak gigadugók az orosz utakon. A másikat nem beengedni leszorítani eltaposni. Erre jön még a normálisak dühe mikor bekattannak és meg akarják leckéztetni a tahókat. Ott pillanatok alatt helyre tesznek mindenkit aki nem bír magával. Nálunk a 90-es évek eleje volt ilyen mikor megjelentek az utakon a gyors erős drága autók amiket az új "elit" vezetett.
-
Wheelbarrow
aktív tag
Ebben nincs ilyesmi.
Ha be van kapcsolva a "Time auto update" akkor beáll a helyes időre mikor a GPS jelet fog.
Volt már ilyen gond januárban, akkor nem volt hajlandó tudomásul venni, hogy 2015 van.
Akkor kapott egy FW frissítést.
Ennek a kamerának egy jó tulajdonsága van, hogy jó videókat csinál. Egyébként nagyon hitvány anyagból van a tartó és a töltő, trehány az összeszerelés és az automatikus időbeállításon mindig kifog egy dátum vagy idő váltás.
Ehhez képest egy G1W (Concorde HD30) elpusztíthatatlan. -
Wheelbarrow
aktív tag
Éljen a Modecom! Most az óra nem hajlandó átállni a nyári időszámításra..........
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Gépötty #4181 üzenetére
Az enyémen a tapadókorong rúdja, ami megfeszíti mikor fölrakom, az tört el. Levételkor fontos, hogy a kis fülnél fogva vegyük le és ne a műanyag kupaknál fogva feszegessük le az üvegről mert elég hitvány műanyagból van.
Érdekes, hogy a Concorde HD30 (G1W) tartója egy év használat után is jó. Igaz már nem tapad jól de nem törött el. -
Wheelbarrow
aktív tag
Kínából hozattam tartót, egy ismerős hozzácsapta a rendeléséhez. Persze nem stimmelt a tartógömb mérete az új tappancsba (az új kicsi, nem megy bele a golyó, eltörik ha bepattintom) ezért szét kellett szednem és az eredeti tartóba kellett belebarkácsolnom az új tartóból a tapadókorongot. Most jó, de vigyázok rá mint a hímes tojásra.
ILYET kértem négyet, aztán küldtek két ilyet és két ILYET Na az utóbbiból szedtem ki a tappancsot mert ezen fém a csapszeg, könnyű kiütni, hogy kiszedd a tappancsot. Az eredetiből viszont kell a rugó!
Jó barkácsolást -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Gépötty #3468 üzenetére
Erre való a kamerán a WDR opció.
A Concorde HD30 (G1W) kamerán bekapcsolva éjszaka nem az igazi mert apró fehér pöttyös lesz a kép. Az MC-CC12-n viszont tökéletesen működik.A VLC nagyon vacak lett. Közvetlenül a kameráról lejátszva a videókat nálam is gyakran problémázott. Áttértem az MPC-HC-re, azzal nincs gond, egyszerű mint a faék.
-
Wheelbarrow
aktív tag
Figyelem!
A Modecom MC-CC12 kamerához megjött a firmware frissítés! Végre rendesen működik az automatikus dátumbeállítás. [link]
Támogatás->Car Accessories->MC-CC12->Firmware
A FW96650A.bin fájlt le kell tölteni és egy üres memóriakártyára másolni. A kamerát érdemes gyári alapbeállításra visszaállítani majd kikapcsolni. Ezután a memóriakártyát a kikapcsolt kamerába berakni és a kamerát bekapcsolni. Legyen teljesen feltöltve, még jobb ha töltőn keresztül áramot kapva kapcsol be. A kék led villogni kezd, indul a frissítés. Kikapcsolni, gombokat nyomkodni TILOS! A frissítés után a kamera magátol újraindul. Ha elindult a kamera akkor a memóriakártyát formázni kell, vagy kikapcsolni a kamerát és a kártyát kivéve a fájlt le kell törölni. Ellenkező esetben minden bekapcsoláskor firmware frissítésel indul. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Calogero #3432 üzenetére
Ez nem teljesen igaz állítás. Homályos az osztrák szabályozás is, lehet is meg nem is. Ha azt mondod, hogy a tájat és az utat filmezed akkor lehet. Netre feltölteni felismerhető arcokkal és rendszámokkal nem lehet épp úgy mint nálunk.
A cikk említ egy német esetet ahol a kerékpáros saját igazát bizonyítva mutogatta a felvételt, de személyiségi jog megsértése miatt elmeszelték.A cikk végén felsorolja a nyugat-európai országokat ahol lehet kamerázni
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
collie555 #3374 üzenetére
Van.
A beállításokban Auto Update Time: KI.
Azután beállítod újra az évet 2015-re és nem vált át. Ez persze azzal jár, hogy alkalmanént az órát pontosítani kell. A többi GPS nélküli kamera is ilyen, annyira nem gond.(minek vesződsz kocsiban használva külső akkuval mikor ott a töltő?)
-
Wheelbarrow
aktív tag
Ebben az a mocsokság, hogy reklamálni sem tudsz mert simár rádfogják, hogy barbár módon használtad, azért tört el a töltő (és) vagy a tartó.
A rendszámot kitörölni egyszerűbb egy visszaállítással mint egyenként kitörölni a betüket számokat.
Alapnyelv a lengyel, a "język" a nyelvbeállítás menü.
A dátumbug neked is megvan? Az automatikus időbeállítás bekapcsolásakor ahogy GPS jelet fog csak 2014 létezik, nem áll át az év 2015-re? -
Wheelbarrow
aktív tag
Vagy az a céges, a másik meg a privát.
Nálunk a cég Smartykat vett, azokat szereli a buszokba. Ilyet még nem láttam. Plexi burkolatban van a kamera ami kulcsal nyitható, csak az illetékes tudja kivenni a jelszóval védett memóriakártyát. Valami 80 000-sok pénz darabja. A rendörség is javasolta a cégnek a kamerák beszerelését -
Wheelbarrow
aktív tag
EZ A HONGKONGI BUSZSOFŐR nem bízza a véletlenre a dolgot. A szélvédőn is két kamera van
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Moleman #3292 üzenetére
A saját kocsimban van egy 2A-s töltő, ott arról megy de a buszba kell a szivargyújtó. Illetve a busz fedélzeti számítógépén van USB csati, arról is tudom üzemeltetni. (a középső két érinkező leragasztva, és egy USB toldóba dugva, ismerem a trükköt
)
Közben kiderült, hogy a dátum bug a kollégám kameráját is érinti, tehát nem egyedi hiba lehet.
-
Wheelbarrow
aktív tag
Két hónap aktív használat után néhány negatív tapasztalat a MODECOM MC-CC12 kameráról.
A kamera kiváló videókat készít éjjel nappal, a GPS is remekül működik, ez jó.
A tapadókorongos tartó és a töltő viszont elképesztően gagyi, merev, törékeny műanyagból készül. Erre a tényre a mostani hideg idő derített fényt. A töltő vége könnyen letörik mert túl széles és merev műanyagból van, a szivargyújtóba csak nagyon óvatosan érdemes be-ki dugdosni. Hidegben a töltő vezetéke is merev lesz és szintén könnyen törik. A tapadókorong erősen tart, de ha nem nedvesen rakod föl akkor előbb utóbb a tapadókorongot megfeszítő műanyag rúd felrakáskor szintén könnyen törik ahogy a tartó menetes része is a gömb bepattintásakor.
További hiba a mélyen lévő USB ajzat, gyakori a kontakthiba. Egy memóriakártyám tönkre is ment. PC-re kötve elég egy apró mozgatás és lecsatlakozik a kártya. Nem foglalkoztam vele, nem formáztam újra, le is fagyott a kamera mikor meghalt a kártya. Azóta ha be van kapcsolva az automatikus idő akkor az év visszaáll 2014-re. A hónap a nap és az idő stimmel. Kiapcsolva az automatikus időt és 2015-re állítva nem áll át, csak az óra nem marad pontos. A hozzá adott USB kábel is hosszú, előfordul, hogy ismeretlen eszkönek látja a PC. Rövidebb kábellel nincs ilyen gond. FW letöltése nincs a hivatalos oldalon, nem tudok fríssíteni.
Valaki írta, hogy csak töltőn működik az övé. Az enyémet szét kellett szednem mert az akku vezetéke kilógott a házból a tartó mélyedésében látszott a drót. (áldottam a szorgalmas kis kínai kezét aki összerakta)A kamerával egyébként elégedett vagyok, rendeltem hozzá másik tartót (tartalékot is) töltőm meg volt itthon, de azért ezek a negatívumok árnyékot vetnek a használatra. Szóval aki ilyet akar venni az vegye figyelembe ezeket a dolgokat. Továbbra is ajánlom, de aki naponta ki-be rakosgatja a kocsijába az főleg hidegben nagyon vigyázzon.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Bensor991 #3208 üzenetére
"Általában 4-5 órákat vezetek, városon belül és kívül egyaránt, tehát vagy olyan készüléket szeretnék, ami ezt az időintervallumot akksival bírja, vagy engem az sem zavar, ha szivargyújtóról megy, de azt nem szeretném, hogy a táv felénél meg kelljen állni töltőre rakni"
Ilyen nincs.
Ezek nem így működnek. Bedugod a szivargyújtóban a töltőt és ha gyújtást adsz indul a felvétel, ha leveszed a gyújtást akkor a felvétel is leáll. Ilyen akkuval gyárilag szerelt autóskamera nincs ami 4-5 órát bír.
Szóval ezen nem kell aggódnod. Ha hazai beszerzés a fő opció akkor én ezt a kettőt ajánlom.
Concorde Roadcam HD 30Vagy MODECOM REC MC-CC12 FHD GPS Ebben van GPS, a felvételre írja a sebességet és a hozzá adott térképprogrammal visszanézhető a megtett út.
Mindkettő magyarnyelvű menüvel kapható itthon. Én mindkettőt Samsung C10-es 32GB-s kártyával használom gond nélkül. Erre kb négy és fél óra felvétel fér aztán elkezdi felülírni a legrégebbi felvételt ha nem tetted írásvédetté.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
collie555 #3083 üzenetére
Ha rendesen telepítetted a Tracking Route programot akkor rákattintva indulnia kell akkor is, ha nincs a kamera csatlakoztatva. Azzal kell megnyitni (bal alsó sarok, "Fájl megnyitása" gomb) a fájlt, hogy a térképen megjelenjen a megtett út.
Hülye kérdés, de amikor a kamerát a gépre dugod kérdezi, hogy "Tárhely" vagy "PC kamera" akkor rányomsz a kamerán a "Tárhely" feliratra egy OK-t?
Csak azért kérdem, mert kártyaolvasóban mint írtad, látja a géped a felvételeket. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Ricsex60 #3036 üzenetére
Amelyik tetszik.
A HW ugyan az, a felvételek minősége is, talán a Modecom éjszakai felvétele egy kicsit jobb ami SW finomítás lehet. Bónusz a GPS és minőségibb anyagokból van.Az én HD30 kamerám egy év intenzív használat útán most kezdett haldokolni azért cseréltem Modecomra.
Mindkettó jó. A Concorde HD30 elvileg támogatja a hátsó kamerát is amit külön lehet megvenni hozzá. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
collie555 #3023 üzenetére
Én örömautózáshoz, kirándulásra EZT használom. Van autós kamera funkciója is de mindennapi használatra elég macerás. Nagy és feltünő viszont a képminőség kiváló. Éjsazka viszont nem brillíroz, arra nem igazán jó és HDMI csatlakozós TV vagy monitor kell a föbb beállításokhoz.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Gépötty #3026 üzenetére
Például úgy, hogy kikapcsolod a "loop" funkciót. Akkor ha jól emlékszem 25-30 perces (FAT32-ben max 4 gigás fájlok lehetnek) videókat csinál és ha betelt a kártya akkor leáll a felvétel.
Lehet videózni az útvonalat, ha nem a YT-n kerül tárolásra akkor nézhető minőség otthonra is. Még a TV médialejátszója is lazán viszi. Bár a fene sem akar végig nézni egy 4 órás autóutat mégegyszer
Ha H264-es kódekket használ a kamera akkor 4 óra 30 perc lazán ráfér egy 32GB-s kártyára. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
collie555 #3005 üzenetére
Az MC-CC12 (több mint egy hetes használat után) szerintem nagyon jó kamera. Az éjszakai felvétel is nagyon jó, ebben az árkategóriában én még nem láttam jobbat.
Tippem szerint az Overmax 6.1-ben is ugyan az a HW dolgozik.
De!
Az Overmaxon a GPS vevő nem a kamerába van építve hanem külön a tartóra van téve ami macerás a plusz csatlakozó miatt és maga a kamera is nagyobb és drágább.
Ez persze az én véleményem. Ha neked az Overmax név a más forma és kialakítás megéri a plusz kiadást akkor vedd azt, a döntés a tiéd -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Gépötty #2973 üzenetére
Töltőre dugva is ki-be lehet kapcsolni, tehát van köze hozzá mint a "sértett" is említette.
Sokkot kapott -
Wheelbarrow
aktív tag
FHD-ben készült, a 720P itt is gyalázatosan csúnya a FHD-hez képest mint a G1W-n.
Képstabilizátor nincs benne, a tartó merev de vékony a rúd ezért kicsit rázkódik rossz úton de stabilan tart. Eddig ennyi "negatívumot" találtam szerencsére.
Swift ben volt, én behúztam a vezetéket a műszerfal alatt és az oszlop kárpit mögé. Fönt a napellenző mögött megy a vezeték.A zárolt fájlokat külön mappába menti. A videófájlokat a hozzá adottTracking Route programmal megnyitva visszanézhető térképen a megtett útvonal és sebesség.
-
Wheelbarrow
aktív tag
A pixelhibákat a YT készítette.
-
Wheelbarrow
aktív tag
Megjött.
Függőleges szélvédőre is föl lehet rakni faragás reszelés nélkül (busz, teherautó). Magyar menü és Tracking Route program is jár hozzá. Szerintem Concorde HD30 az az G1W az alapja a cuccnak. Ha van érdeklődés videóra akkor lesz az is, de ha G1W az alap akkor elhihetitek, hogy jó videót csinál.[ Módosította: radi8tor ]
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #2925 üzenetére
-
Wheelbarrow
aktív tag
Nekem nem, igaz én behúztam a vezetéket a kárpit alá a kocsiban. Az USB csati viszont elég laza gyárilag, ez G1W kezdő szériánál gyári hiba, tűvel kicsit igazítanom kellett rajta, hogy nem lötyögjön benne a vezeték csatlakozója. Viszont a kamera egy év aktív használat mellett (buszban+szgk. kivesz berak napi szinten) haldoklik. A tartót már ragasztanom kellett mert a rögzítő gyűrű egy erős túlhúzáskor elpattant, de sikerült megragasztani. Az akku olyan szinten halott, hogy töltés nélkül kb egy percig működik a kamera és ráadásul el is szabadult a házban, menet közben kopog. A végső stádium, hogy a felvétel menet közben leáll de a kamera működik csak nem rögzít. (nem a kártya rossz) A felvétel közbeni zárolás sem működik a felső M gomb megnyomására. FW frissítés nincs hozzá, az eredeti G1W-t nem merem rárakni mert attól hátha végleg elhal.
Szóval ezek után kutakodtam egy kicsit és rendeltem most egy ILYET
Ha megjön majd tartok élménybeszámolót.
EZ alapján jónak tűnik.
Most ITT találtam a legolcsóbban. Ennyi szerintem nem sok érte. A GPS nem volt létszülséglet de ha van benne nem baj, csak a kompakt méret, a jó képminőség és az SOS funkció. Remélem nem nyúlok mellé -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Wheelbarrow #2902 üzenetére
Vagy esetleg Overmax CamRoad 2.2 is szóba jöhet, de azt nagyon lefikázták a lengyel oldalakon.
-
Wheelbarrow
aktív tag
Üdv.
Van valakinek GOCLEVER DVR MINI FULL HD kamerája?
Az érdekelne, hogy tud e felülírásvédelmet, mert a leírásában [link]
nem szerepel ilyesmi. -
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
szumoo@gmail #2372 üzenetére
Ha vízálló akkor nincs töltés felvétel közben, mert többnyire tokkal vagy kupakkal vízállóak a kamerák
[EZ] vízálló ha a vízálló kupakot föltekered a végére, de akkor ezt sem tudod tölteni. Ez viszont az olcsók közt jó, 1 óra 30 perc FullHD felvétel egy töltéssel. Plusz két kamerát folyamatosan töltve elbír a moci elektromos rendszere? Hátra minek? Igaz, mindenki mögötted van -
Wheelbarrow
aktív tag
Jobb ha tudod, hogy az új PTK alapján már azért is perelhetnek ( akár a rendszámod alapján) ha meglátják a kocsidban a kamerát azt feltételezve, hogy fölvetted az illetőt. Persze nem vagy köteles törölni vagy átadni a felvételt, le is tagadhatod, de ha beperel akkor házkutatás, számítógép lefoglalás is lehet belőle. Mondjuk a gépeden nem legális az oprendszer meg néhány program, még azért is fizethetsz. Elég ha haragban vagy a szomszéddal és látja a kamerát a kocsiban.
Persze attól még működik a kamerám a kocsiban és ha kell akkor bizonyításra használni is fogom.
Meglepődnél, hogy hányan készítenek úti videókat és töltik föl őket a YouTube-ra. És nem csak az eszetlenségükkel hencegő boyracerek -
Wheelbarrow
aktív tag
Számomra is érthetetlen ez az új törvény. Egy ügyvéd ismerősön szemléletes példával érzékeltette azt, hogy a hazai törvényalkotók mennyire nem a 21. században élnek.
Kirándulsz a családdal. Megálltok valahol egymást és a tájat fotózni valami népszerü kiránduló helyen. Elég egy kártérítésre vadászó állampolgár aki "véletlenül" belegyalogol kicsit a háttérben a képbe, videóba. Ti beültök az autóba és tovább mentek, Ő meg fölírja a rendszámot és ügyvédhez fordulva beperel. Ha felkészületlen vagy és jóhiszeműen beismred, hogy ott jártál, fotóztál videóztál, esetleg még a felvételt is megmutatod, már buktad is a pert. Persze az illetőnek valószínüleg lenne tanúja is aki megesküdne rá, hogy nem egyezett bele a szereplésbe.Elég furcsa, hogy a köztrerületen közlekedő autók rendszámai is személyiségi jogok alá tartoznak. Nincs oda írva, hogy ki a tulaj és hol lakik, kikérni sem lehet csak úgy az adatokat egy rendszámról egy átlagembernek. Mi lesz a következő lépés? Betiltják a fotó és videó kamerák árusítását és használatát? Vicc ez az ország.
A külföldi tilalmakról annyit tudok, hogy németországban nem tilos a kamera használata a kocsiban, hivatalosan kapni is lehet őket, lásd pl. Rollei kamerák. A nyilvánosságra hozatalt szabályozzák szigorúan.
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Moleman #1788 üzenetére
Ha itthonról akar kamerát venni magyar menüvel és hazai garanciával akkor miért rendelné hozzá a kártyát kínából? Nem akar istencsászár lenni, hogy még a levegőt is kínából rendeli. Racionálisan gondolkodott, hogy neki mi a jó. Ezt nézte ki, ezt szeretné megvenni csak megerősítést vár, hogy jól döntött. Ha kínából rendelné a kamerát is akkor érteném miért ajánlod neki a kínai kártya dealt de így.......
-
Wheelbarrow
aktív tag
Akkor ez a Te barátod
Prestigio Roadrunner 700X
Kifutó termék de jó a videók szerint. -
Wheelbarrow
aktív tag
Szivesen
Felvételkor melegszik, ez kézi kikapcsoláskor kellemetlen ha a szélvédő mögött még a nap is süti. Alumínium a ház és nagyon igényesen van összerakva. Hogy a szinezés mennyit bír az kérdéses. Sportkamerának szerintem kényes a szinezett aluház, de én csak örömautózáshoz használom. A kiegészítök sem gagyik.
FullHD-ban 12000 Kb/s rögzít, egy 32 gigás (Samsung C6) kártyára kb 5 órát. Akkuról pont 1.5 órát vesz föl és kb két óra a töltés ha teljesen lemerül. A kezelési utasítás egyszer 32, máshol 64GB-s kártyát említ. Kérdeztem a Prestigiotól, hogy most akkor mekkora a maximum, még nem válaszoltak. Bár a kezelési útmutatóban az is szerepel, hogy nem vízálló, pedig az ha feltekered rá a vízálló hátlapot -
Wheelbarrow
aktív tag
Maga a kamera nem rossz, autós funciója is van, de kocsiban mindennapos használatra macerás. Nagy és feltünő a szélvédő mögött ezért jobb nem bennehagyni. Ha felvétel módba van kapcsolva és be van dugva az autós töltő akkor rendesen indul a felvétel motorindításkor ahogy egy autóskamerának kell, de kikapcsolni már kézzel kell. Mivel nincs kijelzője ezért LCD TV kell a beállításához HDMI csatival.
PC-re kötve csak a memórikártya látszik, azon nem lehet állítani a kamerát sajnos. Másképp nem tudod beállítani a dátumot az időt a loop időt és az éjszakai módot. Ha kikapcsolod a loop időt akkor 25 perces videókat csinál amíg a kártya ben nem telik és ha betelik, akkor a felvétel leáll. Hangos csipogással jelez mindent és észnél kell lenni mert autóban fordított módra kell kapcsolni a képmódot, ha nem akarsz fejjel lefelé rögzíteni. Van hozzá egy szilikonpárna is de a müszerfalra rakva nem stabil a kép remeg mert a kamera elég nehéz. A szélvédős tapadókorong viszont jól és stabilan tartja.
A felvételei jók de a hang tompa és alapzajos mert ez egy vízálló sportkamera. Mintha befognád a mikrofont. A fullHD tökéletes, a 720p 60 FPS meg ütősen jó, a YouTube nem adja vissza a valóságot. Éjszaka sötétben viszont nem sokat lát.
Én csak autós kirándulások megörökítésére használom, arra nagyon jó.
Itt van a hivatalos oldal használati utasítások firmware és egyéb:
Prestigio 710XItt nézegethetsz róla videókat: YouTube
-
Wheelbarrow
aktív tag
válasz
Frankye6565 #968 üzenetére
Én ugyan nem szólítottalak meg de akkor még egyszer csak neked. Fölösleges átmenni sértődött személyeskedésbe, nem volna baj beszólás előtt olvasni és érteni. Egy fórumozó hozta föl nekem, hogy jaj mit vettem, nem olvastam amit írtál a Concorde-ról? De olvastam. És akkor mi van, ha valakinek negatív tapasztalata volt velük? Semmi, nekem nem mérvadó. Minden gyártónak vannak elégedetlen ügyfelei még a nagyoknak is. A Concorde-t lejárató vevőbefolyásoló kampányod a te dolgod, engem fölösleges belekeverni.
Egyébként pont a műszaki pályán mozgó emberekre jellemző a túlzott körülményeskedés és okoskodás technikai ügyekben, ha már minősítgetjük egymást. Én meg emberekkel dolgozom egész nap és semmi perc alatt leveszem ki milyen lélek.
Befejeztem az ide irogatást mert nekem nem szórakoztató értetlen sértődős nehéz emberekkel vitázni. Arra ott a munkám.
További szép napot.ui: Én meg vezettem már 270 000 Eurós buszt is
-
Wheelbarrow
aktív tag
ui:
Nem megbántani akarlak, csak ennyire nem érdemes mások véleményére hallgatni. Ami nekünk jó az neked lehet, hogy nem. Ami nekünk tetszik az téged halálba idegesíthet. Szóval nem nekünk kell helyetted dönteni, a Te pénzed a Te döntésed. Megnézted a videókat, kérdeztél, válaszoltunk, dönts belátásod szerint. -
Wheelbarrow
aktív tag
Ott válthatott nálad a YouTube fullHD-ra
Semmit nem állítottam, minden alapbeállításon volt. Tűéles a kép csak a YouTube a napos videókat erősen pixelezte, a valóságban nem olyan.
A lejátszás előtt tedd teljes képernyőre és kézzel állítsd FullHD-ra a lejátszóAkarsz Te egyáltalán kamerát venni? El kéne már döntened, hogy akarsz vagy nem és mit
-
Wheelbarrow
aktív tag
Bizony a Concorde HD30 a hazai best buy
Nekem az M-Tech 069HD is tökéletes. Egy baja van, hogy ha a hideg kocsiban hagyom órákra akkor nekem a kép bal oldala egy darabig kicsit homályos lesz de ha fölmelegszik elmúlik. 720P-ben tökéletes még éjszaka is. Kicsit szaggat a felvétel de az a 25fps és az MJPG kódolás miatt van. (a HD30 H264 és 30 fps)
A legtöbb kamera tudja, hogy készenlétben bekapcsolt mozgásérzékelővel fölvesz ha történik valami a kamera látómezőjében. A mozgásérzékelőt viszont menet közben tanácsos kikapcsolni mert csak gondot okozhat. Akkus felvételben az M-Tech verhetetlen, a hozzá mellékelt 600mA/h akkuval lazán fölvesz két órát. Mivel szabványos NOKIA telefon akku ezért vehetsz bele akár 1000mA/h akkut isNálam a Kingston kártyák semmiben sem működnek rendesen, a Sandisc Ultra általában jó, de előfordulnak gondok. Samsung az igazi ami nekem bevált. Az Overmax 02 nem szerette. Működött vele, de néha lefagyott és nem tartotta a loop időt. Az OV02 egyébként botrányosan szar, főleg a rögzített hang botrányos. Akkuidőben viszont tényleg tud 100 percet.
Az Overmax Camroad01 azonban egy nagyon jó kis kamera. Magyar menü és 10 rugóért jó kép és hang. Az akkuja gyenge, max 20 perc és nem lehet írásvédetté tenni rajta a fájlokat. Átlag autósnak jó, de aki egész nap megy és menteni akarja az érdekes szitukat az tartson magánál tartalék kártyát vagy az érdekes fájt másolhatja tabletre vagy laptopra útközben.Úgy szereld be ha a kocsiban hagyod, hogy kintről ne virítson, mi van benne
-
Wheelbarrow
aktív tag
A szerizeseknek meg az átlagfelhasználóval vannak negatív tapasztalatai ezért alapból hülyének kezelnek mindenkit.
Van is alapja, mert sok "nehéz" ember mászkál köztünk.
Egy haverom telefonboltos volt.
Ember visszahozza a telefont, hogy nem kapcsol be csak egy pillanatra.
Haver nézi, mondja neki, hogy töltse föl.
Erre az ember mondja, hogy föl van töltve a kártyára a pénz
Haver mondja, árammal töltse föl.
Hát neki ezt miért nem mondta mikor eladta
Szóval...........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Milyen SSD-t vegyek?
- Path of Exile (ARPG)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Külföldi SIM-ek itthon
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G4/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/AMD1GB)
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen i5-1135G7/8GB/512 GB SSD/14"/Gari
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i7-1360P/32GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Pénztárcakímélő áron eladó HP Pavilion laptop/I5-1135G7 8GB 256SSD 13" FHD IPS Gari
- Samsung Galaxy Book 3 /i5-1335u/8GB/512SSD/FHD/Garancia/ 6 napot ment eddig összesen
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged