Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • konzumpro

  Topikgazda

  válasz konzumpro #7 üzenetére

  Utóirat: Itthon a Creatista Plus csak akkor 155e ha 30e értékű kapszulát vesz hozzá az ember.

  És hogy ontopic legyek, kerestem az F90 utódját, érdeklődtem egy felújított Jura Impressa J7 után, az eladó nagyon készséges volt, elmondta hogy totál fel van újítva az amúgy kb 9000 ciklust futott gép, még a típushibáját sem hallgatta el, hogy a tárcsás jeladó ezekben néha meghibásodik és kihagy, ugrik. Ebben persze ez is cserélve van. 130e-t meg is érne. Viszont a tejhabosítás ugyanolyan macera.
  Mármint a megfelelő állagú tejhab.

  Az eladó küldött képeket, milyeneket készít a J5-ös, hasonlót a J7-es a profi tejhabosító feltéttel.
  A szokásos automatás ötcentis borotvahab a forró tej tetején üvegpohárban, közte kávé.
  Nekem lattéhoz kéne, finom, mikrohab. Ezt nem értik sem az eladók, sem a pincérek, sem a gyártók, úgy látszik...

  Kivéve a Breville/Sage/Catler/Gastroback/Solis ahol gondolnak azokra, akik szeretnének lattét inni otthon. Ezért is izgalmas a Creatista vonal.

  És innentől megint off.
  Miközben szokásos napi kávégépvadászatomon nézelődtem, láttam hogy van egy áresés az Alzában, ami eddig ~170e volt, az most csak 100e - egy Sage Bambino, amiben ugyanaz a tejgőzölő konstrukció mint ami a Creatistában van, viszont ez nem kapszulás, hanem karos gép.

  Ez a jószág PID-es, fix hőfokos, nincs játékra lehetőség. Annyira thermoblokkos, hogy három másodperc alatt üzemkész hőfokon van, egy palacsinta csőkígyó melegíti a vizet benne. Hőstabilitáshoz vagy nagy tehetetlenségű tömeg kell (bojler, víz térfogat, tartalékok, rézcsövezés) vagy gyors reakcióidejű fűtés.
  54-es karja van, duplafalú kosaras nyomásfokozós, de lehet bele venni szimplafalú kosarat. Meg akár naked kart is.

  A kávéfőzési képessége nem tűnik rosszabbnak mint bármelyik alsó kategóriás Sage, viszont a tejgőzölése nagyon kényelmesnek ígérkezik még ezekhez képest is. A kiöntő fémrészéhez alul hozzáér egy érzékelő, a gép így a kellő hőfokon állítja le a gőzölést. Egyszerűen tisztán tartható, a videókon a tejhab állaga ígéretesen szép.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák