Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

  • konzumpro

    Topikgazda

    A Philips 3510-et szétszedve, három dolog is nyilvánvaló lett.
    - Ebben nem tuningolható az őrlő, csak akkora menetemelkedés ívet képeztek ki a fix részben, ami éppen elegendő. A legfinomabb fokozatig forgatva még tényleg éppen elegendő, de nem lehet elérni azt az őrlésfinomságot, amivel már a kávé határozná meg a nyomás kialakulásához szükséges ellenállást. Gyárilag nem a minimumra van állítva az őrlő az 1-es állásban, így még ezt a korlátozott skálát sem lehet teljesen kihasználni.
    - Az őrlőben nincs jeladó ami a forgást ellenőrizné, helyette gondolom fogyasztásméréssel ellenőrzik hogy van-e még kávé a tartályban, nem is fontos, csak érdekesség.
    - Egy habszivacs ragasztószalaggal oldották meg a kijelző és beviteli gombok alatti panel gőztől, párától való védelmét, le volt fittyenve, semmit nem tömít, visszanyomkodtam ugyan, de érzésem szerint ez a gép nem lesz hosszú életű.

    Összességében kezd a Philips 3510 a korlátozottan ajánlott kategóriába vándorolni, de akinek elég a caffé crema és cappuccino, előbbit gyári állapotában, utóbbit tuningok után tud igazán jót készíeni vele.

    A tuningok amik elérhetőek:
    - Presszó mennyiség minimumra állítása, hőfok és aroma maximumra állítása,
    - SBS szelep beépítése a rugós crema szelep fölé,
    - Őrlő tényleges minimumra állítása szétszedés és felső rész megemelése után (előtte ki kell porszívózni a kávéőrleményt az őrlőből, különben a tömítőgumik közé megy),
    - Pálcás hőmérő tejhabosítóba építése a pannarello mellé, pannarello gumialkatrész kimélyítése a fém cső lyuka alatt, hogy ne tömítse el egy vízcsepp...

    Ennyit lehetett belőle kihozni, legközelebb már másik gépről írok - ha írok.

Hozzászólok Aktív témák