Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz agyrágóbogár #4481 üzenetére

    Az a "gond" ,és méylségensen elnézést minden térinformatikai végzetségű vagy azt gyakorló, tanító, stb. embertől de alapjában ma nagyon sokan azt hiszik a térképi adatközlés vagy térképek digitális formában = térinformatika és ahoz csak és legeslegjobban a térinformatikusok értenek.

    Hát sajnálom de ki szeretném ábrándítani őket mert nem! Az, hogy az e-közmű rendszert térinformatikai rendszerben és elgondolás mentén csinálták meg egy dolog, és ezt még el is kell fogadnom és el is fogadom mert a BIM , meg stb korában kell. De az , hogy az általunk delegált, választott, MMK delegáltjai között egy h...f. nem volt aki felszóllalt volna , hogy oké legyen de értsétek meg a mérnököknek jelen állás szerint nincs szűkségűk térinformatáikára. A mérnökönek csak és kizárólag - néhány kivételt eltekintve - egyszerű közmű nyomvonalra van szükségük. Ha ezt meg csináljuk akkor utána lehet még benne , a kis kék düznit is nyilvántartani de nem ez a cél. Szerencsételen szolgáltatók - persze nem minden mert volt oylan aki még ma sem tudja prezentálni a nyomvonalakat - meg pénzt időt kültöttek egy elb... szisztéma szerinti adatközlésre.

    Vagyis úgy ahogyamn a 90' -es években egy vagon önkormányzatott hülyítettek meg a tériformatikusok , hogy csináljatok sok sok pénzért térinformatikát meg vegyetek rendszert, ja aztán még 3x annyi pénzbül töltsétek fel adatokkal metodusban .... most is megcsináltak nekem mint mérnöknek szükségtelen sok szart , de éppen azt amire nekem mind mérnöknek kell arra már nem jutott idő, pénz, paripa, fegyver ......és amikor ezt felkérdeztük, sokan , akkor az volt a válasz , hogy maradiak , elmaradotak és "hülyeék" vagyunk de a dühünk persze kellet az MMK nak mert lehett b... a Lechner központott vele , mikörben a kamara delegált tagjait kellet volna képletesen felhúzni az térképi adatbázis lámpaoszlopaira mert egy sem volt aki lett volan bátor nem azt mondani , hogy Éljen Eduárd.

    Ja és én is hüyle vagyok , hogy erre nem figyeltem 3 -4 éve amikor az egész elkezdődőt.

    U.I.: és akkor persze még nem beszéltünk a kiemelten védendő közművekről amik ha fent is vannak akkor max települési érintetség megjelőléssel nehogy már egyszerübb legyen az élete az embörnek, persze külterületen , Csajágaröcsöke alsón aztán marhára nagy truváj lenne legalább a védőövezett felrakni mert úgyi az arabus tenoristák majd éppen a barátság köolaj vezetéket 2 méter mélyen szeretnék felrobbantani és ehez persze hogy az eközmű adatait használnak :D

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák