Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • vzarmo

  őstag

  válasz kriszpontaz #3180 üzenetére

  igen az volt a célom, hogy az maradjon. ugye autocad alapból x-y-ba rajzol és én abban vittem be a rácsost is. miután beillesztettem consteel-be az szintén x-y-ba pakolta. innen gondoltam, hogy ha ráforgatom x-z rendszerre akkor a másik program is így nyitja meg. hát tévedtem. azóta kaptam választ a program készítőitől és picit bonyolultnak tűnik.
  egyébként egy másik tárgy keretin belül axis-t tanítottak és ott a dxf beolvasás abból áll, hogy új rajz kezdésekor választhatok egy nézetet (ált x-z-t célszerű), beszúráskor pedig a program abba is teszi be. nem számít, hogy autocad-ben milyen módon rajzoltam meg. szerintem ez a megoldás sokkal felhasználóbarátibb.

  van az autodesk-nek egy structural detailing nevű programja. azt nézegettétek? elég jó cuccnak tűnik, bár magyar nyelvű anyagot szinte nem is találni róla neten. plusz diák verzió se létezik belőle... azt pedig már meg se említem, hogy kivették az újabb verziókból a klasszikus nézetet. ennél nagyobb ostobaságot szerintem nem is csinálhattak volna. :D

  (#3182) Godlike79: gondolom úgy, hogy előnézetben csak bizonyos méretek látszódjanak, hátul nézetben pedig megint mások stbstb. ez szerintem nem olyan nagy probléma tekintve, hogy a kotta csak egy pontként jelenik meg, más oldalról nézve.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés