Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • vzarmo

  őstag

  sziasztok

  a probléma a következő: van egy rácsostartóm, ebből a rudak referencia tengelyeit kiszedtem és elmentettem egy dxf fájlba. ezt szeretném a későbbiekben behívni egy statikai programba (ConSteel) sima vonalakként, hogy ne kelljen újra bevinnem az egész geometriát. az autocad ugye alapból x-y koordináta-rendszerbe rajzol. ha így hívom be CS-be, akkor ő is így érzékeli a tengelyeket, ami önsúly számításakor elég problémás (nem jó). a kérdésem, hogyan tudom "átírni" hogy az y tengelyem legyen a z tengely? probáltam, hogy átmegyek y-z rendszerbe és egy egyszerű forgatás paranccsal, de ez sajnos nem jött össze. a másik programot még csak most tanulom, így ott se jártam sok sikerrel.

  remélem érthetően fogalmaztam. az esetleges segítséget köszi előre is. ja és angolnyelvű autocad, így magyar parancsokat nem értem.:)

  szerk.: közben rájöttem. több órányi szenvedés és egy wall of text írása után... elég triviális probléma volt a megoldást elnézve. bár a probléma továbbra is fennáll, mivel a másik program változatlanul x-y rendszer mentén illeszti be. :(((

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés