Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kriszpontaz

    veterán

    válasz sMogyi86 #2334 üzenetére

    Hétköznapi felhasználásnál tök mindegy, viszont a 3D gyorsítás a Win7 alatt nVidia kártyáknál (GTX560 pl.) képernyővédő vagy bejelentkezési képernyő hatására a driverben beépített energiagazdálkodás, és/vagy driver probléma miatt a programban minden alkalommal lekapcsolja ezt a funkciót és átvált szoftveres módba ami miatt a 3D gyorsítást mindig kézzel kell újra kell aktiválni.
    Radeon kártyáknál nem volt ilyen gond.
    A professzionális kártyák (quadro, quadro FX, firepro) pedig az alsó kategóriában nem nyújtanak nagyobb teljesítményt egy sima Geforce-nál.
    Pl: Quadro FX 770 ~ 9600 GT teljesítményét adja. A plusz csak a többmonitoros vagy több asztalos nView környezetben van, de hétköznapi felhasználásnál tök felesleges.

    Amúgy akkora löketet nem ad szegény programnak, még egy AMD A10 APU is kiszolgálja az Autocad-et annyira amennyire kell.
    Inkább a memória és a proci a lényeg, főleg nagy állományoknál.

    A több magos megoldások nem nyújtanak sebességtöbbletet. 4 magos procinál nagy terhelés alatt az első magot 100%-on tekeri, a második 50%-on, a többi meg 5%-on teker.
    2 mag felett a többi mag alaphelyzetben kihasználatlan, ez sajnos a program és az Autodesk sara (ezt Autocad és Civil3D környezetre értettem). Sajnos ez a program nem erre van kitalálva. Egy pontban tudja kihasználni a több magot, regenerálásnál, amit a WHIPTHREAD kapcsolóval tudsz állítani, itt előnyben vannak a multi-thread procik, i5, i7, AMD FX.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák