Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DEJVID
őstag
válasz
hypno skate #55 üzenetére
-
DEJVID
őstag
válasz
hypno skate #53 üzenetére
Hát ezek pont egymásba ütköznének
-
-
DEJVID
őstag
válasz
hypno skate #51 üzenetére
Akkor nézd meg a csatlakozókat egy moduláris tápon, és látni fogod, miért nem működne derékszögben végződő kábelekkel.
De a satás példádon is látszik. Dugj be az elsőből kettőt egymás mellé. (második link, alsó kép)
[ Szerkesztve ]
-
DEJVID
őstag
válasz
hypno skate #48 üzenetére
Hogy működne 90 fokos csatlakozóval?
-
válasz
hypno skate #48 üzenetére
Ha néha belenyúlsz a gépbe, egyáltalán nem mindegy, hogy hol vannak azok a konnektorok. Nem egyszer, meg nem kétszer voltam már úgy, hogy legszívesebben ollóval végigmentem volna az egész hóbelevancon, mikor valamiért turkálni kellett a táp körül, mert nem fért be normálisan a kezem, vakon kellett vergődni, és nulla késztetést éreztem az egész motyó kicsvarozására, majd újrarendezésére, hiába volt normális kábelmenedzsment.
Mondjuk az első összerakásnál is jobb, hogy mindenhez premier plánban hozzáférsz.
[ Szerkesztve ]
-
hypno skate
senior tag
válasz
Synthwave #47 üzenetére
Értem én.
De ezen mit változtatna az, ha a táp egy másik oldalán jönnének ki ugyanazok a kábelek?Nagyjából ugyanez az eredmény lenne elérhető egy 90 fokos csatlakozódugóval, amilyet a SATA kábeleken már jó régen alkalmaznak, csak nem kellene a kétajtós szekrényt három ajtósra cserélni, hogy elférjen minden.
-
Rosszul. Ha megfelelő szélességű házad van, egy ilyet sokkal szívderítőbb szerelni, mint egy hagyományos kivitelű darabot, és talán a kábeleknek sem kell annyit csavarodnia. Nem egyszer megkönnyeztem volna már egy ilyet, de a Prime Fanlesst most egy jó darabig tuti nem váltja semmi.
--------------------------------------------------------------
(#18) hypno skate: Ugyanattól, mint a fixnél. A sok kábeltől, csak itt legalább a felhasználatlanok nem tobzódnak egymás hegyén-hátán.
--------------------------------------------------------------
(#19) kakuk.tamas: Úgy. -
Fél/teljes moduláris helyszűke esetén igencsak jól tud jönni.
#41Rowon:
#31-es HSZ-ben dobtam be pár képet, a Seasonic Prime-al egy tápkábelem van "elől", de az sem virít (fekete kábel/fekete festésű ház), az a VGA 8 pin segédtápja. Minden más hátul elvan, ha lenne benne SATA-s háttértár, azok is ott lennének. -
Mondjuk a cikkből kiindulva a modulárisnak sem feltétlen lehet sok értelme, mert lentebb a Kollégák kitárgyalták, hogy a hűtésen lényegesen az a pár plusz kábel nem fogja negatív irányba elbillenteni a hőfokokat, ugyanúgy a PATA korszakban sem a szalagkábelek miatt melegedett túl 1-2 gép. A fix tápok még mindig olcsóbbak, CSAK vigyázni kell a vezetékekre. Nekem félmoduláris van, az is teljesen pacek.
Vagy valami ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
válasz
Dragon3000 #38 üzenetére
Hát erről van szó!
-
KAMELOT
titán
Enenk meg semmi értelme. Milyen kábeldzsungelt, mikor a táp alul van és moduláris tápnál van pár kábel. Ez megint egy hülye cikk.
-
Vincent_
aktív tag
Nem rossz!
-
Dragon3000
nagyúr
-
Johnny001
senior tag
Ha a HAF 932-be nem jó, akkor nem jó. (nem jó)
-
lujo10
aktív tag
Remek és akkor majd gondolom lesz saját ATX szabványuk is, mert a jelenlegi házak többségébe kb. csak dísznek lesz jó. Esetleg majd gyártanak a tápok fogadására alkalmas házakat is, persze arany áron.
-
icp1970
senior tag
válasz
hypno skate #18 üzenetére
Pontosan.Hülye mítosz volt az is.Kb 3 sata kábel, semmit nem változtat a hűtés terén.
-
válasz
kakuk.tamas #19 üzenetére
-
prabhu
senior tag
Lenne mit változtatni a kábelek terén, csak nem így.
-
válasz
macilaci78 #26 üzenetére
Még a szalagkábelt is szét lehetett szedni mondjuk 5-10 szálra, egymás mellé rakni és összekötegelőzni őket. Már az is lényegesen kevesebb levegőt fogott fel.
-
fatpingvin
addikt
válasz
macilaci78 #26 üzenetére
a szalalgkábeles időben sem volt már értelme ezzel játszani. már akkor is egy nagy mítosz volt ez az egész.
komolyan mondom fogok egy tesztet csinálni erről hogy egy amúgy normálisan szellőző gépházat megtöltök pingponglabdákkal, rácsukom és megnézzük hogy változnak a dolgok. lelövöm a poént előre, nem számottevően. -
macilaci78
nagyúr
válasz
fatpingvin #16 üzenetére
Még az ATA szalagkábeles korszakban volt értelme ezzel játszani, de ma már jobbára esztétika, az is csak azoknál, akiknek látszik.
-
prmcsk
addikt
Ez is olyan felesleges, mint fingot reszelni... Inkább a csatlakozók tűlábainak átmérőjén változtatnának, így 20 év után. Főleg, hogy három-ötszörösére emelkedett a VGA-k energiaigénye...
-
Sinesol
veterán
Eddig sem volt semmi gond a kábelekkel, főleg nem a moduláris tápokkal.
Na meg amúgyis, 'kutyátse érdekel a kábelrengeteg, kb senki se nézegeti... -
icp1970
senior tag
Baromság szerintem ez az egész.
-
Dr. Akula
félisten
Szerintem ezt nem gondolták rendesen át, inkább adjanak hozzá hosszabb kábeleket, ha rövid.
-
dchard
veterán
válasz
kakuk.tamas #19 üzenetére
"Nem minden tápegység jó minden házba"
Ez teljesen normális. Van is nekik külön nevük: SFX, TFX, WTX stb.
De az, hogy ATX-nek hívnak valamit, ami az ATX házak 99%-ába nem jó, az komoly probléma.
A Seasonic Prime Connect-et be tudod építeni egy szabványos ATX házba, persze ótvar lesz ahogy a "smart connect" (micsoda baromság) rész benne lötyög, vagy oda van gyorskötözőzve valamihez, de a kompatibilitást nem töri meg. A cikk tárgya viszont igen.
-
kakuk.tamas
addikt
A Seasonic Prime Connect-ra is rásütik az ATX-et, és az se jó minden házba.
Az ATX szabvány (ahogy olvastam) a csatlakozók helyzetéről nem ír, csak a minimum darabszámáról, teljesítményről, a tápegység házának “lyukasságáról”, méretről…Nem minden tápegység jó minden házba. Ehhez is olyat kell venni, ami passzol hozzá.
-
hypno skate
senior tag
Erősen próbálom magam elé képzelni, hogy full moduláris táp esetében mitől lesz kábeldzsungel. Nem megy.
Egy fix kábelezésű tápnál az igen, na de itt? -
tibaimp
nagyúr
Ennek nem sok értelme van. Vagy rosszul látom?
-
DEJVID
őstag
Linusék csináltak tesztet arról, hogy a rendezetlen kábelezés hogyan hat a hőmérsékletekre: semennyire. Szép lesz tőle a gép, de semmi több.
-
válasz
FireKeeper #11 üzenetére
Ezzel egyetértek. Nálam a Cosmosban kb. teljesen mindegy hogyan áll, ez a Corsair részéről lehet, hogy csak egy marketinges baromság. De úgyis veszik majd, mint a cukrot.
-
Nem lenne rossz de nagyon sok házba nem lehetne beépíteni.
-
Örültem a hírnek, végre eltűnik a hatalmas 24 pin vagy ilyesmi... nem, ez nálam sem férne el.
-
FireKeeper
nagyúr
ez az olyan házakba lesz jó amik amúgy is olyan brutál túl vannak méretezve, hogy tök mindegy merre állnak a kábelek, mert el lehet rendezni normálisan.
-
flexxx2
őstag
remélem megmarad a régi, mert ezt max a full nyitott házakban tudom elképzelni
-
fatpingvin
addikt
hatalmas ötlet, jár a csicskalángos a product designernek.
ahogy a legelső komment is írta, ez tényleg egy csomó helyre befér, csak éppen a szabványos kialakításhoz semmi köze.
őszintén remélem hogy vastagon pofára esnek vele, a gémerek meg könyörgöm ne legyenek annyira ostobák hogy ilyen baromságért pénzt adnak. -
NoMix
tag
Az U4 szerver rack tetejébe bele ütközne a kábel ha csak nincs egy 90°-os pipa csatlakozója...
-
Chibass
tag
Az elgondolás tetszik, de nekem is az jutott eszembe, hogy a háznak is passzolnia kell hozzá.
-
Én látok benne fantáziát, ha elférnek a vezetékek miért ne?
Gusztusos, szerintem..
De a modernebb kialakítású házaknál, amúgy is van egy tápot takaró rész, pont hogy ne látszódjanak a vezetékek, nah azokba a házakban édesmindegy, hogy merre állnak, mert amúgy sem látszódnak..[ Szerkesztve ]
-
Az előző házamnál a kábelmenedzsmentnek volt hagyva 1,5 cm. A P1 is alig fért el hátul. Mit akarnak ezek oldalra rakni?
[ Szerkesztve ]
-
dchard
veterán
Nagy szükség van valamire, ami csak pont egy szabványos házba nem építhető be.
Az ATX név használatát meg kell vonni tőlük, nyilván nem nevezhető valami ATX-nek ha nem felel meg a szabványnak, aztán sok sikert kívánok az értékesítéshez...
Vicces, hogy a valódi innováció helyett ilyen hülyeségeket kell néznünk az elmúlt években, ahol valaki megpróbálja újra feltalálni a kereket, de nem nagyon sikerül...
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ötlet, hogy a moduláris kábelek csatlakozóit hátulról oldalra teszik, ami csökkentheti a felesleges kábeldzsungelt.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mobil flották
- Yettel topik
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...