Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xantomas

őstag

válasz Badman 4ever #1557 üzenetére

Pedig sajnos van.
    Pénteken vettem egy Sapphire HD3650-et GDD3, 512MB kártyát, és sajnos elég durva kompatibilitási probléma van.

Alaplap: Asus A8V Deluxe ( VIA K8T800pro + VT8237)
    Végigzongoráztam az összes BIOS-t ami létezik a laphoz, az összes beállítást AGP, és energiagazdálkodási szinten. 8.6 utáni ATI/AMD drivereket, illetve XP alatt 2007 utáni VIA hyperionokat.

Vagy nagyon durván szemetel a gép, tele hibás texturákkal, vagy egész egyszerűen kék halállal, ideiglenesen az örök bitmezőkre kerül az OS.
    Vista, Win7 alatt a szokásos elfeketedés, ventilátor felpörgés, majd tálca felett a szokásos "képernyőillesztő leállt..." buborék fogadott, XP alatt pedig az ATI VPU-ja állította vissza a drivert, ha tudta, de utána lefagyott, vagy BSOD következett.
    Ugyanazt produkálja XP, Vista, és Win7 alatt is, de xp alatt hajszálnyival stabilabb.

2D módban tökéletesen megy, de mihelyst a GPU kezd dolgozni, lehal.

Táp is cserélve lett, egy 350W-os Sirtechről (adatlapja alapján 195W-os tud leadni a +12-os ágon), egy Corsair CX-430-ra, de nem az volt a szűk keresztmetszet.

Egy 815i chipsetes lapban próbáltam még, egy 1.4 PIII-S mellett abban hiba nélkül működött, szóval a kártya hibátlan. Vicces volt nézni, ahogy 40%-os processzor terheléssel röhögve viszi az 720p MKV videót.

Új hozzászólás Aktív témák