Hirdetés

 • Desmond T.

  csendes tag

  Egyik ismerősöm volt a Guru-táborban Alsóörsön. Arról számolt be, hogy a PC Guru neve ''Guru Gamer''-ré, a CHIP neve ''Magyar PC magazin''-ná változik, de az újságíró gárda marad. Állítólag még csak be sem hírdetik, hogy nevet változtatnak. Ja és mindez szeptember végétől lesz. Azért ez érdekes... Kiváncsi lennék, hogy mindez minek köszönhető. Van valakinek tippje?

 • twollah

  nagyúr

  A Chipet kb fél éve újra olvasom, és dögöljek meg ha láttam vmilyen infót erről a mostani számban (2002 szeptember).
  Talán egy kicsit el kéne gondolkozni ezen a ''híren'' mielőtt elkezdesz óbégatni a fórumon róla.
  Honnét fogja tudni az újságosnál a vásárló, az újságos, hogy ez az új nevű újság az ex Chip?
  Rá lesz nyomtatva az újság borítójára, hogy ''Ez az újság az ex Chip csak most Magyar PC magazin a neve, de az újságíró gárda az változtlan, szóval vegyétek meg jól!'' ?

  Ha ne adj isten tényleg nevet változtat a Chip akkor azonnal megkövetlek itt a fórumon azzal a topiccal, hogy: '' Desmon T. te vagy a király, mert előre tudtad, hogy a Chip nevet változtat szeptember végétől!''.

 • petyaman

  tag

  Bár én sem hiszem, hogy a névváltoztatást megejtik ám ha mégis: ím, az új marketing stratégia CSAK a célközönségnek!
  Letakart fejű, arctalan Desmond T-k nyitnak topicot a legkülönfélébb erre lehetőséget adó, témába vágó oldalon...
  ...aztán meg leszakad az ég is
  :D

  ...mert megérdemlem

 • Syl

  nagyúr

  Valóban így van, csak nem a cég vált újság nevet, hanem a gárda csinál új céget. A német tulaj ugyanis....

  Words cannot express how much i don't care

 • Den

  veterán

  Nem olyan hülyeség ez, Nem feltétlen az eddigi közönséghez szól a névváltás, feltehetően az új olvasók toborzása a cél. Nem ritka hogy egy megújúlást, ''profil tisztítást'', összekötik egy névváltással, persze ehhez szükség van egy erős médiakampányra. Az új nevek, meg (nekem) jobbnak tűnnek a réginél és kimondottan az új olvasók megfogására alkalmas.

  Beszédesebbek a réginél. Gondoljátok el hogy valaki aki nincs benne ebben a világban annyira, nem ismeri az újságokat, és gondolja hogy vesz egy pc-vel foglakozó újságot, nézegetve a kínálatot, a Magyar pc magazin, már nevében is az amit keres. A guru gamer ugyanúgy. Ha játékokkal foglalkozó újságot keres emberünk, a guru nem mond neki semmit, de a guru gamer már beszédesebb.

  Már ha igaz az egész.

  www.simson4t.hu

 • Desmond T.

  csendes tag

  Októberben meglátjuk, de ha igazam lesz, szavadon foglak!!! :-)

 • Dalai Láma

  őstag

  Ez logikusan hangzik.
  Bár ez a Magyar PC magazin ez kissé furcsa. Van ilyen, hogy magyar PC? :) Szerintem kicsi hosszú név. De ha a computerpanoráma már foglalt, akkor nincs mit tenni. Majd meglátjuk.

  ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  A (magyar) (PC magazin) mi vagyunk :). Jó, online, de akkor is :).

  "Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."

 • Dalai Láma

  őstag

  :)

  ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

 • Desmond T.

  csendes tag

  Új (régi) lapok a PC-piacon

  2002. augusztus 28. 14:56

  A Vogel Publishong Kft legutóbbi közgyûlése felmentette Ivanov Péter eddigi ügyvezetõt, és Carsten Gerlach-ot bízta meg a cég irányításával. A döntést követõen a lapok hirdetéseinek kezelését bonyolító IPMA Service Kft. arról értesítette partnereit, hogy a Chip és társlapjainak szerkesztõsége kivált, és a jövõben új nevekkel – Magyar PC Magazin, Guru Gamer, Magyar Mûszaki Magazin, Multi play Magazin - jelentetnek meg lapokat.

  Hogy a szerkesztõségek felállása és az új lapok indulása gazdagítja-e a piaci palettát, vagy ez egyben a Chipnek, PC Gurunak stb. megszûnését jelenti, az nyilván a Vogel Publishing üzleti döntésén múlik, ám tény, hogy az esetleges folytatáshoz a kiadónak új szerkesztõséget kell verbuválnia, mivel a régi szerkesztõségek az új lapokat viszik tovább. Ivanov Péter - a magyar Chip egykori alapítója - arról tájékoztatta szerkesztõségünket, hogy neki személyesen sem az IPMA Sevice, sem az IPMA Media Kft-ben nincs tulajdona, de némi kapcsolatot jelez, hogy az egyikben fia, másikban leánya résztulajdonos, a többségi tulajdon a Chip korábbi lapigazgatójának a kezében van. Az új kiadónak, a G.F.H. Kft-rõl annyit tudtunk meg, hogy ez egy ajkai vállalkozói csoport, részükre a két IPMA vállalat bérmunkában végzi a kiadással kapcsolatos teendõk elvégzését.

  prim.hu

 • Desmond T.

  csendes tag

  Szélesedő háború az informatikai lapok piacán

  2002. augusztus 30., péntek, 12:39

  A Chip, a PC Guru és a Playtime számítástechnikai lapok szerkesztőgárdája szakított a három magazin kiadójával. A szerkesztőségek új kiadóval szerződve új lapokon dolgoznak, melyek első száma már szeptemberben megjelenik.

  Jelentős változás következett be a számítástechnikai lapok piacát vezető Chip magazin hátterében. A Chip, valamint a PC Guru és a Playtime magazinok készítését, illetve hirdetésszervezését végző IPMA-Media Kft. és IPMA-Service Kft. úgy döntött, hogy megszünteti a kapcsolatot a lapok kiadását végző Vogel Publishing Kft.-vel, és a jövőben új kiadóval szerződve, új újságokkal lép piacra. Ifj. Ivanov Péter lapigazgató a szakítás okát a Vogel és a szerkesztőségek közötti stratégiai nézetkülönbségekben jelölte meg. A lapigazgató elmondta, hogy a Vogellal való kapcsolatot beszüntető szerkesztőségek jelenleg négy új kiadvány megjelenésen dolgoznak. A négy lap (Magyar PC Magazin, Guru Gamer, Magyar Műszaki Magazin, Multiplay) első számai már szeptemberben megjelennek, a lapok kiadását a G.F.H Kft. végzi. A lapigazgató tájékoztatása szerint a Magyar PC Magazin általános számítástechnikai, informatikai és távközléssel, a Guru Gamer számítógépes játékokkal kapcsolatos tartalmakkal jelenik majd meg, a Multiplay magazin pedig játékkonzolokra specializálódik. A három kiadvány a szokásos csatornákon keresztül kerül terjesztésre, ezzel szemben nem kerül az újságárusokhoz az üzleti informatikai tartalmú Magyar Műszaki Magazin, mely csak a megrendelőkhöz el.

  A két IPMA-cég és a Vogel szakításához hozzájárult, hogy a Vogel közgyűlése egy héttel ezelőtt visszahívta pozíciójából Ivanov Pétert, a cég eddigi ügyvezető igazgatóját, aki ''civilben'' a lapigazgató édesapja. A magyarországi Chip magazint egykoron alapító Ivanov szerint a Vogel vezetése és közte hosszú ideje ellentét feszült. Az ügyvezető egy előzetes megállapodás szerint augusztus végén mindenképpen távozott volna a cégtől, szerinte idő előtti felmentésére azért került sor, mert a cég ily módon el kívánja kerülni a megállapodásban rögzített végkielégítés kifizetését.

  A Vogel újonnan kinevezett ügyvezetője, Carsten Gerlach az [origo]-nak elmondta, hogy a kiadó a jövőben továbbra is piacon kívánja tartani a területén legnagyobb példányszámúm lapként nyilvántartott Chip magazint, mely így a továbbiakban is megjelenik. Más a helyzet a PC Guruval, mely a Vogel tervei szerint legközelebb októberben jelenhet meg. A jelenlegi állás szerint többé nem jelenik meg a Playtime, Gerlach szerint a kevésbé sikeresnek minősített játékmagazin nem képes piacképesen működni.

  A lapok jelenlegi helyzetéről keveset eláruló ügyvezető a több mint tucatnyi országban jelenlevő Vogel-csoport tapasztalatára és hazai szerkesztők, újságírók tudására alapozva bízik a lapok jövőjében. Gerlach a Vogeltől megváló IPMA-nak sok sikert kívánt az új számítástechnikai lapok működtetéséhez, elmondása szerint azonban a kiadó nem tart az új konkurencia megjelenésétől.

  origo.hu

 • twollah

  nagyúr

  Még nem látom az újságokat kinn a standon, főleg nem a Chip Magazint.

 • Zsiba

  senior tag

  Azt gyanítottam én is, hogy valami történt (vagy történni fog) a PC Guruval... A weblap aug 23. óta nem frissült...

  ''One Ring to rule them all...''

 • Syl

  nagyúr

  A Chip-ből nem is lesz többé semmi, mert a német tulaj (vogel) zsákszámra viszi ki a pénzt a cégből (Like Deutsche Telecomm - > Matáv)

  Words cannot express how much i don't care

 • Desmond T.

  csendes tag

  A terminal.hu-ról származik a következő összeollózott cikk:

  Új kiadónál a CHIP Magazin és a PC Guru (volt) szerkesztősége I.: helyzetkép az elhagyott kiadó szemszögéből - CHIP-sors
  Master, 2002.09.06. 13:52

  A CHIP Magazin és a PC Guru szerkesztősége által elhagyott Vogel Publishing Kft. német anyavállalatával közös sajtótájékoztatóján tényként hangzottak el a kiadó felmentett vezetésének ˝jogi, illetve etikai kérdéseket felvető˝ magatartásával kapcsolatos állítások. Olvasóink egyoldalú tájékoztatásának elkerülése végett azt az utat választottuk, hogy az elhagyott kiadó közzétett álláspontját az erre kapott reagálással egy időben tesszük közzé. Az elhagyott kiadó álláspontja itt...

  A CHIP Magazin és a PC Guru teljes szerkesztősége által elhagyott Vogel Publishing Kft. új vezetése a német anyavállalattal közösen szervezett szűkkörű sajtótájékoztatón látta szükségesnek álláspontjának közzé tételét. A rendezvényen a magyar informatikai szaksajtó képviselői - egyes más informatikai témájú sajtótájékoztatókhoz képest - meglepően kis létszámban vettek részt, a kiadó volt munkatársai közül senkit sem hívtak meg. A Vogel képviseletében a Vogel Publishing Kft. és a bejegyzés alatt álló Vogel Burda Communications Kft. részéről Carsten Gerlach új ügyvezető, a német anyavállalat Vogel Burda Holding GmbH részéről pedig Hans-Günther Beer ügyvezető voltak jelen.

  Gerlach és Beer röviden ismertették a Vogel történetét és eddigi eredményeit hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt. Kiemelték, hogy a 29 informatikai és játéklapot megjelentető kiadóvállalat zászlóshajójának számító CHIP nemzetközi színtéren a legtöbb országban piacvezető pozíciót tölt be - a magyar CHIP 30 ezer nyomott és 25 ezer eladott példányával első az informatikai havilapok között. Ugyanakkor ide tartozik az is, hogy épp az anyaországban a német CHIP 430 ezer példányával ˝csak˝ a második.

  E rövid bevezető után ismertették a Vogel Publishing Kft. életét és jelenlegi állapotát meghatározó eseményeket ez év májusától augusztus végéig. Mielőtt azonban erre rátérnénk, ismerkedjünk meg a kiadó sajtóközleményével, mely röviden beszámol a szerkesztőség kiválásáról és kiadó jövőbeni terveiről.

  [sajtóközlemény] A CHIP Számítástechnikai és Kommunikációs Magazint kiadó Vogel Publishing Kft. legutóbbi taggyűlése felmentette állásából Ivanov Péter ügyvezető igazgatót és Carsten Gerlach-t bízta meg a kiadó ügyvezetésével és stratégiai irányításával. A Vogel Publishing Kft., melynek erőssége a nemzetközi kiadói háttér és a helyi piaci ismeretek összekapcsolása, új szerkesztőségi csapattal folytatja a CHIP Magazin kiadását. A hirdetések szervezését a jövőben a Vogel Burda Communications Kft. bonyolítja le.

  Mi történt a CHIP-pel?

  A felmentési döntést követően a CHIP és társlapjainak szerkesztősége kivált és a jövőben új nevekkel, új kiadói céggel új szaklapokat jelentet meg. Sajnos a magyar lapkiadásban egyáltalán nem egyedülálló eset (a sajtóközlemény itt arra az 1998-as esetre céloz, amikor az Internetto szerkesztősége Nyírő András vezetésével kivált az IDG-től, és megalapította az Indexet - a szerk.), hogy a szerkesztőségi stáb új név alatt, új lapot indít a régi kiadónál eddig megszerzett információk és know-how birtokában. A világon általában egy ilyen cselekmény jogi, illetve etikai kérdéseket vet fel. A Vogel szándéka az, hogy minden jogi eszközt igénybe vesz az olyan törvénytelen cselekedetek ellen, amelyek rontják magyarországi piaci pozícióit.

  Az informatika fejlődésének gyors üteme megköveteli, hogy egy magyarországi kiadvány ne csak a hazai hírekre és perspektívákra összpontosítson, hanem naprakész nemzetközi információkat és háttéranyagokat is nyújtson az olvasóknak. A Vogel Publishing Kft. és egyben a CHIP erőssége éppen az, hogy összekapcsolja a nemzetközi kiadói hátteret a helyi piacismeretekkel.

  A CHIP Magazint a világ 15 országában adják ki és csaknem mindenütt piacvezető szerepet ért el. A lapot világszerte kiadó Vogel Burda Holding GmbH. célja a növekvő nemzetközi; kelet-európai oroszországi, délkelet-ázsiai piacokon való térhódítás, új kiadványok megjelentetése. A Magyarországon 1989-ben beindított, ma már 30.000 példányban megjelenő havilapot ezentúl is a Vogel Publishing Kft. adja ki.

  A sajtóközlemény csak utalást tesz a kiválás és a tervek megvalósítása közötti időszak eseményeire a jogi eszközök bevetési lehetőségének említésével. Erről a májustól augusztus végéig tartó időszakról azonban részletes kronológiát mutattak be a sajtótájékoztatón a Vogel képviselői szóban, vetített slideshow segítségével.

  Kronológia

  A fontosabb (a Vogel képviselői által megemlített és - így - bemutatott) kronológiai állomások a következők.

  2002. májusában Ivanov Péternek, a Vogel Publishing Kft. ügyvezetőjének két gyermeke két céget (saját nevén nem említett IPMA Média és IPMA Service Kft. - a szerk.) alapít, melyben tulajdonostársuk Ali Mehdi, a Vogel Publishing Kft. lapigazgatója. Ugyanebben a hónapban a Vogel Publishing Kft. szinte valamennyi munkatársa azonos napon kilép a Vogeltől és belép az új cégekbe (a Vogel képviselőinek megjegyzése szerint a felmondási időktől a kiadó csak az ügyvezető hozzájárulásával tekinthetett el). Még mindig májusban az ügyvezető a kiadói tevékenységekkel alvállalkozóként az új cégeket bízza meg (a Vogel képviselőinek megjegyzése szerint ez előnytelen a Vogel számára).

  2002. augusztus 22-én a Vogel Publishing Kft. rendkívüli közgyűlésen menti fel ügyvezetői állásából Ivanov Pétert, és e megbízatást azonnal átadja az időközben Németországból Magyarországra érkezett Carsten Gerlachnak. Tárgyhó 26-án a kiadói tevékenységeket alvállalkozóként ellátó cégek felmondják szerződéseiket és a továbbiakban új, a Vogel-portfólióhoz meglehetősen hasonló lapok előállításán kezdenek dolgozni. Ezzel egy időben pletykák kelnek szárnyra a magyar Vogel és lapjai megszűnéséről, illetve az ezeket helyettesítő új kiadóról és portfólióról (ennek sajátos ellentéte is szárnyra kelt, de ezt nem említették - a szerk.).

  Hogy mi történt május és augusztus között, arról a Vogel képviselői a jelen lévő újságírók egyértelmű kérdésére sem kívánt nyilatkozni.

  CHIP-sors

  A fenti sajtóközleménnyel összhangban a Vogel képviselői megerősítették, hogy folytatni kívánják a CHIP Magazin kiadását, amely októbertől menetrend szerint továbbra is megjelenik. Arra a kérdésre azonban nem kívántak válaszolni, hogy - haladékkérelemmel meghosszabbított, a napokban esedékes nyomdába adási határidővel - pontosan ki is készíti el a jelenleg főszerkesztővel és ismert magyar informatikai újságíró-szakemberekből álló szerkesztőséggel nem rendelkező CHIP Magazint. Mindössze annyit árultak el, hogy német és román újságírók is közreműködnek a következő lapszám készítésében.

  Elárulták továbbá azt is, hogy jelenleg naponta több állásinterjút készítenek magyar főszerkesztő- és szerkesztőségi jelöltekkel.

  Bár a CHIP Magazin a kiadó zászlóshajója, elmondták, hogy folytatni kívánják az ugyancsak szerkesztőség nélkül maradt PC Gurut is, azonban a Playtime és a Műszaki Magazin a kiadó gondozásában nem jelenik meg a jövőben.

  Új Vogel

  A Vogel Publishing Kft.-ben Ivanov Péter volt ügyvezető 20%-os tulajdonrésszel (80% német érdekeltség) rendelkezik, illetve a kiadónak ez év végéig licencjoga van a CHIP Magazin kiadásához. A szolgáltatási feladatokat az alapítás alatt álló, 100%-ig német tulajdonú új Vogel Burda Communications Kft. látja el, majd a Vogel Publishing Kft. licencjogának lejárta után valószínűleg (!) e jog is az új - akkor már - kiadóhoz kerül.

  Végül a Vogel képviselői (ismételten) megerősítették a jogi lépések megtételének, illetve az általuk folytatni kívánt, a konkurens kiadványokkal való, tisztességes eszközökkel vívott piaci verseny szándékát.

  ---------------------------------------------------------------------

  Új kiadónál a CHIP Magazin és a PC Guru (volt) szerkesztősége II.: az új kiadói csoport reagálása az elhagyott kiadó képviselői által bemutatott helyzetképre - régi-új lapok az informatikai lappiacon
  Master, 2002.09.06. 13:52

  A CHIP Magazin és a PC Guru szerkesztősége által elhagyott Vogel Publishing Kft. német anyavállalatával közös sajtótájékoztatóján tényként hangzottak el a kiadó felmentett vezetésének ˝jogi, illetve etikai kérdéseket felvető˝ magatartásával kapcsolatos állítások. Olvasóink egyoldalú tájékoztatásának elkerülése végett azt az utat választottuk, hogy az elhagyott kiadó közzétett álláspontját az erre kapott reagálással egy időben tesszük közzé. Az új kiadói csoport reagálása itt...

  A sajtóban - a Vogel Publishing Kft. képviselői által a sajtótájékoztatón bemutatott helyzetképről - megjelent hírekre reagálva az IPMA-Média és az IPMA-Service Kft., illetve a G.F.H. Kft. közleményére egy napot kellett várni. E cégek (még) nem tartottak sajtótájékoztatót, ezért csak az alább bemutatott sajtóközleményt juttatták el a sajtó képviselőinek. Megkeresésünkre Ali Mehdi ügyvezető elmondta, hogy a közlemény kiadása egy napos késésének oka az, hogy annak szövegét jogi szakemberek segítségével fogalmazták meg annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő esetleges olyan szövegrész benne, amely sértené a Vogel Publishing Kft. érdekeit vagy valótlan állításokat tenne vele kapcsolatban.

  [sajtóközlemény] A Vogel Publishing Kft., valamint annak többségi tulajdonosa, a Vogel Burda Holding GmbH által 2002. szeptember 4-én megtartott sajtótájékoztatón olyan valótlan, illetve erősen vitatható állítások hangzottak el, és ezt követően láttak napvilágot a nyomtatott, valamint az on-line sajtóban az IPMA-Média Kft., valamint az IPMA-Service Kft.-vel kapcsolatosan, melyekre az alábbiakban kívánunk reagálni:

  1. Nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy a Vogel Publishing Kft. szinte minden dolgozója a felmondásával egy napon, egyszerre munkát vállalt akár az IPMA-Média, akár az IPMA-Service Kft.-ben. A Vogelnél a tulajdonosok és az akkori ügyvezető közötti, régóta húzódó viták miatt a helyzetüket bizonytalannak érző munkatársak egyes tagjai hosszas tárgyalások után, a felmondásukat és munkaviszonyuk megszűntét követően, 3-4 hét elteltével léptek be cégeinkbe.

  2. Az IPMA-Média Kft. és az IPMA-Service Kft., valamint a Vogel Publishing Kft. között létrejött szerződések felmondását hosszas vita előzte meg a Vogel Publishing Kft. többségi tulajdonosával, aki többször is megtagadta, illetve jogszerűtlen és etikátlan feltételekhez kötötte azok részükről történő teljesítését, akadályozva és veszélyeztetve ezzel a rendes üzletvitelt. Bár a Vogel Publishing Kft.-t képviselő személyek az utóbbi időben többször hivatkoztak tisztességtelen piaci magatartásra, véleményünk szerint ez csak az ő hozzáállásukat és viselkedésüket jellemezte.

  3. Kijelentjük, hogy a Vogel Publishing Kft. volt ügyvezető igazgatójának, Ivanov Péternek soha nem volt, és jelenleg sincs semmilyen tulajdonrésze, vagy bármilyen üzleti érdekeltsége az IPMA-Média vagy IPMA-Service Kft.-ben, vagy a Magyar PC Magazint, Guru Gamert, Multiplay és Magyar Műszaki Magazint kiadó G.F.H. Kft.-ben. Ezért határozottan visszautasítjuk a Vogel Publishing Kft. jelenlegi ügyvezetője, valamint többségi tulajdonosa által tett, arra vonatkozó utalásokat, hogy az általunk jelenleg készített lapokhoz Ivanov Péternek bármilyen köze lenne. Éppen ezért az őt ért, illetve személyével kapcsolatos vádakra nem kívánunk reagálni.

  4. Amennyiben a Vogel Publishing Kft. nem szünteti be azonnali hatállyal a minket érintő, megalapozatlan vádaskodásokat és alaptalan híreszteléseket, úgy megtesszük a megfelelő jogi lépéseket, hogy igazunknak törvényes úton szerezzünk érvényt.

  5. Szeptemberben, az új lapok megjelenésekor a kiadó sajtótájékoztatót kíván rendezni, melyre tisztelettel meghívjuk a magyar sajtó képviselőit, hogy bemutassuk az általunk készített kiadványokat.

  E cégek a sajtóközleményen felül egyelőre nem tettek közzé egyéb információkat, azonban jelezték, hogy a közeljövőben sajtótájékoztatón kívánják vendégül látni a magyar sajtó valamennyi érdeklődő képviselőjét.

  Régi-új lapok az informatikai lappiacon

  A sajtóközleményből hivatalosan is kiderül, hogy a magyar informatikai lappiac új tagokkal bővül.

  A Magyar PC Magazin, a Guru Gamer, a Multiplay, illetve a Magyar Műszaki Magazin új lapokként indulnak, azonban mivel szerkesztőségük tagjai között immár nyilván szép számban vannak ˝egyes˝ (utalva a sajtóközleményre - a szerk.) volt vogeles - CHIP-es, PC gurus, playtime-os vagy épp műszaki magazinos - informatikai, illetve egyéb műszaki újságíró-szakemberek, nyilván az olvasó ismerős újságírói szaktudással és stílussal fog találkozni ˝egyes˝ cikkek olvasása során.

  Hogy az induló új lapok szerkezeti és azok szerkesztőségének személyi felépítése hogyan alakul, arról az új kiadó egyelőre nem kívánt nyilatkozni - várhatóan az ígért sajtótájékoztatón erről is fellebben majd a fátyol.

  A pletykákról...

  A teljes képhez ezen a ponton hozzátartozik az is, hogy a Vogel Publishing Kft. által a sajtótájékoztatón említett, a magyar Vogel és lapjai megszűnéséről szóló pletykák mintegy ellentettjeként szárnyra keltek más, ott és akkor általa nem említett, a CHIP Magazin további létét egyértelműen megerősítő pletykák is. A forrás ezért - a sajtótájékoztatón a Vogeltől elhangzott összefüggés-feltételezés cáfolataként - nem lehet kizárólag az egyik oldalhoz közeli, egyszersmind a kialakult káoszos pletyka-összképet nem lehet részrehajlással vádolni.

  Az azóta is ugyancsak megerősítés nélkül maradt (ellen)pletykák egyébként többek között konkrét utalást tesznek a CHIP új főszerkesztőjének személyére is: Giczy Gergő, a Terminal.hu jelenlegi főszerkesztője (e sorok szerzője), illetve Fazakas László és Négyesi Károly független újságírók, akik korábban valamennyien a CHIP Magazin oszlopos újságíró-szerkesztő-rovatvezető munkatársai voltak...

  ---------------------------------------------------------------------

  Új kiadónál a CHIP Magazin és a PC Guru (volt) szerkesztősége III.: Ivanov Péternek, a kiadó volt ügyvezetőjének bejelentése
  Master, 2002.09.06. 13:52

  A CHIP Magazin és a PC Guru szerkesztősége által elhagyott Vogel Publishing Kft. német anyavállalatával közös sajtótájékoztatóján tényként hangzottak el a kiadó felmentett vezetésének ˝jogi, illetve etikai kérdéseket felvető˝ magatartásával kapcsolatos állítások. Olvasóink egyoldalú tájékoztatásának elkerülése végett azt az utat választottuk, hogy az elhagyott kiadó közzétett álláspontját az erre kapott reagálással egy időben tesszük közzé. Ivanov Péternek, a kiadó volt ügyvezetőjének bejelentése itt...

  Ismeretes, hogy a létrejött új kiadói csoport sajtóközelményében az Ivanov Pétert, a Vogel Publishing Kft. volt ügyvezetőjét ért, illetve személyével kapcsolatos vádakra nem kívánt reagálni. Megtette ezt Ivanov Péter maga, aki az alábbi rövid bejelentést juttatta üzleti partnereihez.

  Tisztelt üzleti partnereim!

  Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a Vogel Publishing Kft. taggyűlése 2002. augusztus 22-én azonnali hatállyal visszahívott ügyvezető igazgatói tisztségemből. Az új ügyvezető igazgató Carsten Gerlach.

  Itt kívánom rögzíteni, hogy határozottan visszautasítom a Vogel Publishing Kft. által 2002. szeptember 4-én megtartott sajtótájékoztatón elhangzott, a személyemet érintő megalapozatlan és valótlan vádakat, és a történtek miatt megteszem a megfelelő jogi lépéseket.

  A bejelentéshez egyéb információ hiányában nem tudunk mit hozzáfűzni.

 • Male

  veterán

  Nekem előfizetésem van a CHIPre. Most én melyik lapot fogom kapni (elvileg szeptember 18-án)? Ha tisztességesen akarnak eljárni, akkor visszafizetik az előfizetésből még hátralevő 9 hónapra jutó pénzt, és rám bízzák, hogy a kiadó új szerkesztői és újságírói által készített CHIPet, vagy a régi szerkesztő és újságírók által készített új lapot fizetem elő.

  \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! //////////////////////////////////////////// Forex programozás: https://forex.kismunka.hu - Webfejlesztés: https://ozweb.hu

 • Desmond T.

  csendes tag

  Hopp! Most hallottam, hogy a Guru nevet elhagyják az újságból, vagyis egyszerűen csak GAMER lesz a neve. Alighanem a per miatt van, mert tudtommal a Vogel-Burda a ''guru'' szót megtámadta. Remélem azért más változás már nem lesz...

 • Nimrod

  addikt

  Tud valaki egy jó számtech lapot? A Computer Panoráma elég jó, de nem az igazi. PC World-öt utálom. Chip sokszor volt anno vírusos. PC Guru elég jó. PC Games picit drága (1 cd vagy egy 1000-el többért 1 dvd). Más magazinok? Tippek?

  Az internet hülyévé tesz.

 • Nimrod

  addikt

  Jogos a kérdés, mindkettő.

  Az internet hülyévé tesz.

 • Parci

  HÁZIGAZDA

  Na most, ha valami, akkor ez, a #10-es hozzászólás (hír) mutatja, hogy a magyarok minimum nyakig sárosak. Úgyhogy csak ennek fényében hagyjuk magunkat a ''jófej, megszokott gárda végre csinál egy frankó, ízig-vérig magyar lapot'' ideológia által vezérelni.

  Ideológiák itt főleg nincsenek. Pénz van. Sok.

  "Egy dologban válogatós nagyon és az a hálózati kábel. Energikus, jó felbontású és dinamikájú kábellel igazi zenei élményt varázsol stílustól függetlenül."