Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Speciali

    tag

    válasz Márton111 #8996 üzenetére

    Csakugyan azért sz@r a helyeztünk mert Sztálin ezelőtt 60 évvel beírta magát a világtörténelembe?

    Sajnos nem 60 éve, mert akkor csak 2 éve lett volna az áldásos tevékenységére.
    De amúgy a több évtizeddel ezelőtti dolgok is nagyban befolyásolják a mai dolgokat.
    Sőt, a több évszázados dolgok is. gondolok itt 1526-ra, és az azt követő időkre. Ennek a következményei a mai napig kihatnak.

    Németországot a háború után nagyon hamar újjáépítették, pedig ő is vesztes volt még ketté is vágták ,

    Igen,Ny-Németo-ot Marshall terv hathatós segítségével építették újjá, de ez a kommunista országoknak nem volt elérhető, így nekünk sem. Ha mi is részesülünk ebből a segítségből, és nem a vörös oldalon vagyunk kénytelenek senyvedni, akkor egész más lenne a mai képe az országnak.
    De ha már felhoztad Németo. kettévágását, akkor nézd meg, milyen színvonalat volt képes elérni a nyugati oldal, és milyet a keleti.Ott tényleg 1:1-ről indultak, hiszen egy ország voltak, egy nép.

    Csakugyan a 21év óta semmit sem csináló politikusok nem tehetnek semmirtől,mert 21 év alatt nem lehetett volna egy komplett új országot felépíteni ???

    Ezt szerintem senki nem mondta, hogy az elmúlt 21 év politikusai semmiről sem tehetnek.
    De hogy ők hibáztak, vagy akár bűnöztek, ez nem von le semmit a kommunista elnyomás borzalmaiból, és az azt kiszolgálók felelősségéből.
    Azért, mert most rossz, azért hiba lenne visszasírni a régi időket.

    Ez Kádárnak a nullára kifosztott magyarországgal sikerült .Háború után rákosi diktatúra után 15 évvel virágzó gazdaság volt

    A hatvanas években világviszonylatban is egy aranykor volt gazdaságilag. Ahhoz képest elég szart sem ért el Kádár, hogy a nyugati, rothadó kapitalisták mire voltak képesek. És azt se felejtsük el, hogy Kádár idejében kezdődött az ország eladósodása. Ebből tellett a viszonylag jobb életre, aminek a levét a mai napig isszuk.
    Szóval ez a virágzó gazdaság nagyon is idézőjeles, mert csak mihez képest igaz. És Kádárt ne fényezzük már azért sem, mert az 56-os forradalom vérbe fojtása utáni diktatúra élére állt.

    Felvilágosíthatnál hol halnak éhen fagynak meg és hullanak el ezek miatt betegségektől 2-3 év alatt a gazadag polgárok úgy, mint nálunk a hajléktatlalnok?

    Pl van olyan afrikai ország, ahol ha valakinek van egy biciklije meg egy kunyhója, az már jómódúnak számít. De ettől még nem biztos, hogy nem fog éhen halni, vagy az orvosi ellátás teljes hiánya miatt meghalni egy számunkra bagatell betegségben.Megfagyni nem fog ez igaz, az éghajlat miatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák