Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz ferkoboy #7002 üzenetére

    Nekem kár a dologba beleszólni, mert ugyan jövőre tervezek hasonló bútordarabot készíteni, de csak magamnak, mert nem tudnám úgy megcsinálni, hogy én és a vevő is jól járjanak anyagilag, de én úgy látom, hogy amit te szeretnél, az egy kimondottan sokalkatrészes, bíbelődős meló. Vagyis nem az anyagköltség az, ami a fő különbséget adja. (éppen ezért én például magam számára biztosan a lehető legjobb, legigényesebb anyagból fogom elkészíteni - ha már sok melót ölök bele, akkor legyen arányban a munka és a nyersanyag)

    A kisebb fiókok esetében talán felesleges a fém szerelvény, egy keményfa sínen tartósan és jól mozoghat a fiók. A nagyobbnál már megfontolandó. (de én nem vagyok otthon a szerelvények világában, tehát érdemes a tapasztaltabbak véleményét meghallgatni)

    Esetleg olyan kompromisszumot is el tudok képzelni, hogy legalább a front legyen fából. A fiókok tömörek, az alsó ajtók keretesek, megfelelő betéttel.

    Ami fontos szerintem: ha jól látom az arányokat, egy 1,6m széles bútort terveztél. Ez nagyon sok. Kíváncsi vagyok, a többiek lebeszélnek-e? - én biztosan újragondolnám. Akár két egyformát, akár egy kisebbet és egy nagyobbat. Minél nagyobb egy bútor, annál nehézkesebb elhelyezni, mozgatni, és annál sérülékenyebb szerkezetileg. Amit írtál, az 1,3m is sok. A fiókokat is jól gondold végig, mit mennyire kell és lehet kihúzni, mit kíván meg a tárolandó anyag. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor kiesik a fiók, vagy csak hajlítgatva lehet beletenni, kihúzni belőle a tárolandó cuccot. Nézd végig az otthoni fiókokat, netán a bútorboltit, próbálgasd, hagyj rá mindenre egy kicsit. Ne a kész darabon szembesülj azzal, hogy mit rontottál el a méretezésen, mert nincs rosszabb az utólagos rádöbbenéseknél. Ezt a luxust valószínűleg nem engedheted meg magadnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák