Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz szinimini #59596 üzenetére

    Szia,

    1. Nekem ilyen lapom volt elsőre, IGM Fachmann FRT-2 -es maróbetét. Szerintem árához képest egy jó kis lap, igaz én nem Bosch-t tettem alá hanem egy nagy Triton marót. De ha azt kiszolgálta, akkor a POF 1400-nak is jó lesz. Amúgy volt nekem is Bosch maróm, a "kistesója" az 1400-asnak, a POF 1200. Évekig jól szolgált. Aztán csapágygyanús lett, nekem nem volt kedvem vele foglalkozni odaajándékoztam egy fórumtársnak (happy end: nem volt csapágyas). Tervek beépítésre? Inkább nézegess videókat, jobban jársz :) Persze lesz ahol videók leírásában még akár terveket is találhatsz.

    Bosch POF router lift
    DIY router table

    ... stb, minden fent van csak egy kis időt kell rászánni hogy megnézz párat. Olyat keress, ami a maró emeléséről is szól, met a POF 1400-nak nincs felülre kivezethető maróemelése (nem sok ilyen maró van amúgy, Triton, Makita néhány modellje, stb)

    Easy router lift

    Tessék egy konkrét példa, autóemelővel oldja meg. Nem biztos hogy vetekszik egy Jessem router betét meg lift precizitásával, de mondjuk abba ezt a Boscht amúgy sem tudnád beépíteni plusz a költség is töredéke.

    Amit motivációnak még ajánlhatok, azok Árvai Zoli hobbiasztalos fórumtársunk videói. Neki sok-sok éven át egy POF 1400 szolgált maróasztalba építve. Tán egy ötös vaslap a betét. Ha nem 100 kisszék meg egyéb sokminden készült vele, akkor semmi. Amikor ezt a beépített szekrényt csinálta, vagy 6 éve akkor vágta csapágyasra, mert túl sokat akart (olyan plattolómarót olyan fogással, ami nem ehhez való). De aztán egy fórumtárs megcsapágyazta neki és utána is vígan dolgozott (dolgozik? van neki is egy nagy Tritonja). Sokan szidják a zöldbosch-t ...én sosem értettem miért. Nemcsak maróm volt ilyen kategória, de többféle csiszológép, körfűrész (kézi és asztali is), fúrógép .. még soem állt meg egyik sem a kezem alatt.

    Egyébként a fenti Fachmann betét egy jó ideje semmit nem csinál csak fekszik kicsit letört sarokkal (én csesztem el, ennyire nem gyenge az anyag), és a Triton egy ideje egy INCRA maróbetét alatt csüng. Az egy nagyon jó maróbetét, persze az ára sem annyi mint a Fachmanné.

    2. Én most olyat ajánlok, ami fáj megvenni, de csak egyszer. A Starrett kombiderékszöge. Mindegy hogy a 150-est vagy a 300-ast veszed (nekem az utóbbi van, de én még 120 EUR-ért vettem). Van még ugyanebből a shopból ECE derékszögek, meg a kicsi, 100-as Starrett. Amik még tapasztalatom szerint jók és olcsóbbak, azok a SOLA derékszögei.

    Ceruza? Én durva feljelölésekre (mondjuk deszkát hosszra vágáskor) egyszerű ácsceruzát, finomabb vonalahoz meg "rotring" cerkát használok, 0.5-set. Nem a nagyoneredetit, fémházast, csak a "gagyibb" műa. házast. Ilyesmit.

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák