Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • T J

    tag

    válasz liszi70 #51456 üzenetére

    Most nem abból indulunk ki, hogy az egész munkát elszabod, mert akkor khm. De azért mindig számolni kell a lehetőséggel, hogy valamit elszámolsz, vagy más hibázik, de a kárigényedet nem tudod érvényesíteni. Ilyenkor te (vállalkozó) vagy kénytelen állni a kárt saját zsebből. Nagyobb munka esetén 1 hiba is fájdalmas lehet, mert pl 100 db alkatrész kuka. És akkor nem mindegy, hogy az fehér bútorlap, vagy akryl-bevonatú mdf.
    Ilyen munkát mondjuk nem szoktak tanulóra bízni, vagy olyanra, aki nem felelős a tetteiért, vagy nem lehet rajta behajtani. És téged se kényszerít senki, hogy előnytelen megállapodást köss, de ha aláírtad, akkor teljesítened kell, akár megéri, akár nem.

    "Az egyéni vállalkozó tevékenységéből eredő kötelezettségeiért teljes vagyonával felel ".

    "Az egyéni vállalkozót semmilyen jogszabályi rendelkezés nem védi arra az estre, ha a szerződésszegése révén kárt okozna, így akár egy százezer forint értékű megrendelés esetén is több tízmillió forintos kártérítési felelőssége keletkezhet, amiért tehát a teljes személyes vagyonával felel"

    Tehát a magasabb anyagár önmagában is elég ok a magasabb munkadíjra. Vagy ha az anyagár nem is magas, de olyan környezetben kell dolgozni, ahol kis figyelmetlenséggel is nagy összegű kárt lehet okozni.
    A kockázatokat mindenki maga mérlegeli, de a várható nyereségnek arányban kell lennie a vállalt kockázattal.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák