Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pali923

    tag

    válasz Soká #51023 üzenetére

    19 éve parkettázás előtt eljött a parkettás, és megállapította, hogy az aljzatbeton gyalázatosan huplis, és nem is vízszintes, bár "csak 2-3 cm volt az eltérés. Ő hívott 2 szakembert, akik állítólag tényleg profik voltak ebben, és ők hoztak valami drága önterülő cuccost, nem Padlopont. Azért kellett a spéci cucc, mert másnap rárakták a parkettát, és addig meg kellett száradnia. Ezek a profik is simogatták az anyagot, de nem túl sok helyen, mert magától beállt nagyrészt. 19 év óta biztosan fejlődött a tudomány, de biztosan nem csak a Padlopon létezik. Arról nem beszélve, hogy állítólag ehhez is érteni kell, nem kőműves szinten.

    Mellékszál: 1988-ban a második háborúban egy építő alakulathoz kerültem. A váci laktanyában építettünk egy épületet őrmesterképzőnek (talán már nem számít hadititoknak. :) ) A 4. emeletet akarták aljzatbetonozni, és a szintkülönbség a két oldal között 30-40 centi volt. Nem túlzok. Akkora betonkupacokat húztak a szintjelöléshez, hogy lövészállást lehetett mögötte csinálni. Aztán feltöltötték valamilyen műanyag szálakból összerakott hangszigetelő táblákkal, amit amúgy is használtak, csak elvileg egy rétegben kellett volna.
    Az meg másik kérdés, hogy az őrmester elvtárs egy nyaralót felhúzott a közelben úgy, hogy anyagra egy fillért nem költött, de azt is láttam, hogy az 5 m3-es Zilek, amik a betont hordták, csak minden 3. fordulóval mentek be a laktanyába. Egy ilyen fuvarért 5.000 Ft-ot kaptak a környéken, miközben a kezdő tanári fizetésem akkor 4.200 Ft volt. Hát, így épült a szocializmus akkoriban. Nem is készült el sosem. :U :F

    A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Új hozzászólás Aktív témák