Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz thyeby #51019 üzenetére

    OFF leszek, meg szakértője sem vagyok a kérdésnek, de érdekelne, hogy ti használtatok már a gyakorlatban Padlopont? Ezt csak azért kérdezem, mert nagyon jól hangzik ez a bizonyos önterülés, de szerintem, ha az előírt arányokban keverjük be a masszát, akkor az minden lesz csak nem teljesen önterülő. Hacsaknem olyan mennyiség kerül kiöntésre, amely súlya okán talán képes kiterülni. Vagy ha sikerült meglötyögtetni a házat. :)
    Mindezt csak azért írom, mert én "szórakoztam" önterülővel (Mapei termék volt), pontosabban a parkettás srác, és én azt tapasztaltam, hogy az önterülőt el kell simítani valamelyest (rutin kell hozzá!) mert a tejfölös állaga miatt nem terül ki teljességgel.A nappalinkban volt összességében vagy 2cm-es szintkülönbség és felszedtem a régi mozaikpadlót, hozattam egy brutál betonmarót, amivel legyalulták a púpokat, utána jött az aljzatkiegyenlítés kb 3-4mm vastagságban (sőt volt olyan mélyedés, amit előtte egy drága köztes anyaggal töltöttem fel).
    Az önterülés sem volt tökéletes, de azt végül a svédpadló szépen áthidalta.
    Csak elrettentésként mondom, hogy az egyik félszobában 8cm szinteltérés volt a két sarok között!! Először szerettem volna lemarni, de aztán két napi reménytelen küzdelem után feltörettem az egész aljzatot és újra betonoztattam. Ott egy olyan spéci (és jó drága) ajzatbetont használtak a szakik, amit két hét múlva parkettázni lehetett. Először kis kupacokat raktak le, azt pontosan beszintezték és utána töltötték fel a többit, olyan szép és hibátlan lett a végeredmény, hogy csak gyönyörködtem benne. Arra nem kellett semmiféle aljzatkiegyenlítés.

Új hozzászólás Aktív témák