Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz rii #5005 üzenetére

    Jó tíz évvel ezelőtt én is csináltam koncepciójában hasonlót. Mármint, hogy az audiovizuális ketyeréket + tv-t falra rögzült polcokra tettem. Elég "hevibrutál" megoldás volt, 8mm-es acél konzolokat vágattam lézerrel, rajta 10mm-es edzett üvegpolcokkal. Egy polcot 8db kb. 100mm hosszú 10-es tiplihez való csavar tartotta, összesen 40 csavar...
    Aztán elköltöztünk, leszereltem a dolgot, de az új lakásban már nem volt szívem érvényesíteni ezt a "kegyetlen dizájnt.
    Gondold végig rii, ha valamit így rögzítesz a falra, az olyan mintha bebetonoznál egy életmódot. Lehet, hogy könnyebb alatta takarítani, de nem fogod tudni mozdítani, pedig az ember életében 5-7 évente megváltoznak a funkciók, hacsak nem vagy egy szerzetes típus.

    Ha, amiket vázoltál, nem ágyak, csak polcok, akkor egy fokkal jobb statikailag a helyzet, de hidd el, ezek a rejtett szerelésű polcok mindig dupla-tripla erőfeszítést igényelnek a rögzítés során.

    thyeby,
    nincs nagyon igazad, amikor az ikeás tervezőket cseszteted, de ez már csak így van... Amikor akad egy multi, aki egyedülálló módon a nagyon sokrétű kínálatát mind szakemberekkel tervezteti végig, az egyszerűség kedvéért nevezzük úgy, hogy "skandináv elvek" mentén, akkor éppen őket divat hibáztatni. Jellemző, hogy azokon kérik számon a dizájnt, akik egyáltalán törekszenek rá és nem azokon, akik el sem jutnak odáig, hogy rájöjjenek egy bútorgyárban nem csak faipari szakmérnökre van szükség.
    De, hogy megelőzzem a meddő vitát: az Ikea kínálatában szerintem 10.000 feletti a termékek száma. Ebben megtalálható a legolcsóbb, egyben legsilányabb termék és a tömörfa bútorok is. Általában azok szidják az ikeát, akik nem tudnak különbséget tenni a legolcsóbb, páréves használatra még éppen megfelelő Billy könyvespolc és mondjuk egy 2-3-szor többe kerülő egyéb bútor között. Megvesznek valamit tényleg olyan nyomott áron, amiért a lapszabászaton nem kapnák meg az elemeket, és utána méltatlankodnak, ha valami nem elég tartós. Arról nem beszélve, hogy az ikea a kispénzű fiatalok olcsó áruháza. Olyan ez, mintha valaki a McDonaldson kérné számon, hogy nem kristálypohárban szervírozzák az 1956-os 6puttonyos aszút...

Új hozzászólás Aktív témák