Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • T J

    tag

    válasz indianjoe23 #49711 üzenetére

    Megnéztem a videót erről az új camar-ról. Még nem volt a kezemben ilyen, ezért csak a videó alapján írok véleményt. Előnyére vált a két 10-es fém csap, végre nem két vékony csavar tartja. Bár a videóban a hátfalig tolja, nekem úgy tűnik, mintha akkor betekert kampóval még maradna hely a hátfal és sín között. Ezért ezt letesztelném, és ha így van, akkor annyival előbbre fúrnám, hogy ez a hézag eltűnjön, mert csak felesleges elállást okoz.

    Nálad nem kell nútolni a hátfalat, mert nem lehet rálátni a felső elem oldalára, és még a sínt is rövidebbre kéne vágd / feldarabold.

    Egy másik opció, hogy akasztós sín helyett felfúrsz egy alu L profilt (a szélesebb oldalával a falra), amibe beleülteted a felső elemeket. Ehhez a szekrényhez elég lehet a 3mm falvastagságú 60x30-as. Vagy teljesen fel kell feküdnie a csempén, vagy fölé kell tenni. Ennél a megoldásnál nem kell a camar sín, hanem felül a 49684-ben írt vasalattal rögzíted kidőlés ellen, illetve állítod be a függőt.
    Előnye, hogy több helyen dübelezhető és jobban eloszlik a terhelés.
    Hátránya, h 11000 Ft és valószínűleg az egész szálat meg kell vedd. Illetve picit látod, ha alánézel.

    Ami miatt megfontolnám ezt a megoldást, az a betonfal vékonysága, és a szekrények mérete. Camarnal minden dübelnek tartania kell, és egy dübelre nagyobb súly esik. De ha sikerül elég erős dübelt találni, és minden furat jól sikerül, akkor a camar is OK.

    A süllyesztett fejű dübelek általában erősebb anyagból készülnek, mint a hatlapfejűek, és ezeket valamennyire be is süllyesztheted a profilba (camarnal nem kell). Jó lenne olyat találni, aminek a csavarja legalább 6mm vastag.

    A szekrény tetejét csak akkor engedném a plafonig, ha a mennyezet teljesen vízszintes, Különben inkább hagynék fölötte 3-5cm-t, ahova bevágnék egy takarólécet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák