Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz kavalkád #49657 üzenetére

    Még annyit, hogy mások is igen dicsérik ezt a modellt (az indexes fórumon rosszat nem olvastam még róla). Én egyszer fogtam a kezembe. Tényleg olyan mint egy "faltörő kos", masszív építés, pontos megvezetés.

    Egy dolog nem tetszik (vagy nem tetszene benne ha lenne) benne, a fix 22 ezres fordulat. Aki megmutatta nekem ezt a Makit, szakmája szerint asztalos. Egyszer megszorult egy munkája során marófejjel, és kölcsönadtam neki egy ilyen készletet. A plattolót (89mm átmérő) már nem merte betenni, azt megoldotta mással, de a kontraszettet használta ebben a Makiban. Ezek az ajtók, előlapok készültek a kontramarókkal és az MT3600-tal.

    Szóval bizonyos átmérő feletti marófejek kiesnek. Vagy kockáztatod hogy szétrepül/eltörik valami. Vagy 1 (2) fogás helyett 5-ből oldod meg. (Tudom, lehet külső f.szám.szabályozást is alkalmazni, kérdés mi lesz az erejével lassú fordulaton) Legtöbbször a marófejek gyártói specifikálják, az adott marófej milyen max fordulaton hajtható meg. Ilyen nagyobb átmérőkre igen ritkán írnak 20e körüli fordulatot. Illetve vannak különböző ajánlások, itt van pl egy.
    Én ez alapján a korábban linkelt készlet plattolóját ~10e-es fordulaton hajtottam meg egy Triton TRA001 marón, 2-es fokozaton, 2 fogással, fenyőben. De annak a marónak az ára lehet hogy kiesik a komfortzónádból.
    Csak azért írom, hogy ezt a fordulatszám dolgot is érdemes a mérlegre tenni, hs szeretnél nagyobb átmérőjű marófejekkel dolgozni.

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák