Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vikusz77

    tag

    válasz bbchris #3356 üzenetére

    Tényleg írtad, figyelmetlen voltam, csak az eleje maradt meg, hogy nem kell 20 ezer forintos lap a jó vágásminőséghez. De gondolom a Pilana kategóriájára utaltál akkor, ami tényleg olcsóbb azért.

    Kérdezek még egyet.
    Van egy lapom ami vas vágására is való 0 fokos homlokszög, és a lapka kis sarka van gyárilag letröve. Egyiknek a jobb, következőnek a bal oldalon. Biztos ismered a típust.
    Na én ezzel zártszelvényt vágtam gérvágóban, de egyik pillanatról a másikra elment az éle. Erről már beszélgettem máshol, valaki szerint attól lehetett hogy túl nagy volt a fordulatszám, más szerint attól hogy túlzottan nyomtam a gépet, ami ettől belassult, nem tudom.
    A lapka tetején(sugárirányban nézve a fogat) most olyan lett mintha a letörttel ellentétes sarkai(ami gyárilag sarkos) kicsit lekoptak, legömbölyödtek volna, fényesek lettek az biztos. HM-ről van szó természetesen.
    Ha tényleg legömbölyödött és nem csak optikai csalódás- szerintem nem az-, akkor a lapka vastagságának kb felét le kell szedni hogy újra sík legyen a fog teteje.
    Ha így van, akkor is ugyanannyit kérnek az élezésért, mint ha csak két tizedet kéne lekapni belőle?

Új hozzászólás Aktív témák