Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madmax81

    aktív tag

    Egy pár kép a faipari kiállításról ( sajna a fényképező megadta magát de ezeket még le lehetett menteni róla )
    Érdekes volt ez a kiállítás, három éve nem voltam de nagyon kicsinek tűnt szerintem harmada sem volt az előzőnek .
    Sikerült beszélni egy két régi ismerőssel boltossal és a Volt asztalos főnökeimmel is ( Szegner Kft régen asztalosként nyomták most meg használt faipari gépeket árulnak hová tart ez a világ ???) szóval ők mondták hogy volt egy nagy törés a rendezvénysorozat életében ami két éve érlelődött és tavaly bontakozott ki igazán ennek két oka volt a csökkenő kereslet és a drága bérleti díj régen 1m2 20ezer fotint volt amit kicsit soknak tartottak a cégek és még nem is említettem a gépek szállítását +egyéb költségeket .
    A nagy cégek sorra lemondták a szereplést és a rendező Kft is becsődölt de Sopron Város önkormányzata nem hagyta veszni az egyetlen faipari rendezvényét ,csak sajna túl későn kapott észbe 1-2 hónappal a rendezvény előtt szólt a nagy cégeknek akiknek már nem volt idejük ( nem is akartak ) kijönni .
    Amit el tudtak érni a rendezvény népszerűsítése érdekében azt meg is tették nem volt belépő díj ( ami régen 1500-2500 ft volt ) a helypénzt is levitték 7000 Ft re a kiállítóknak de sajna ez sem volt elég sok kis bolt még így sem tudott kijönni .

    Pénteken már alig vártam hogy teljen az idő de valahogy nem akar este lenni ,havaromnál aludtam Vác-on egy szivacson ágy hiányában de ez sem érdekelt egész éjszaka forgolódtam akkora eső volt , korán csörgött az óra 3:50kor keltem kaja majd nyugis séta a 4:50 vonathoz ami közben kiderült 4:40 kor már be is állt és készült indulni Futás talán még elérjük igy is lett de közben majd kiköptem a bel....met nehéz táskával a vállamon de elértük .
    Havernek meg is köszöntem a reggeli futást :D majd Nyugatiból a Keletibe vezető úton megismerkedtünk két csinos lánnyal akik szintén Sopronba utaztak és még a vonaton is mögöttünk utaztak ( végre egy jó kis kárpótlás a futásért ) mindnki megtalálta a maga párját helyet is cseréltünk miért is ne jól szórakoztunk .
    Megérkeztünk de merre lehet a rendezvény akkora tábla volt a busz megállóban hogy nem is lehetett volna nagyobb de mi kérdezősködtünk majd a járókelők jót nevetve mutatták nekünk a táblát a hátunk mögött :B jól beégtünk ( vidéki vagyok )
    Minden simán ment majd megérkeztünk pár perc buszozás után ( 1 és a 2 busz is oda megy )
    Nem is tudtam hogy ilyen gyorsan megy az idő jó társaságban mindent megnéztünk mindenkivel beszéltünk sőt még a gépeket is kipróbáltam amiket akartam .
    Sikerült mind a két Makita csiszolót kipróbálni a 9404 és a 9403 gépet is a 9403 nak nekem jobban tetszett a fogása de sajna nem volt fordulat szám szabályzója és ezért a 9404 mellett döntöttem :D
    Kipróbáltam a Dewalt gérvágókat is DW771 DW 777 DW 713 DW 712 DW 718 az összes gép tetszett de a 771-777 vitte a pálmát ár érték arányban .
    thyeby kedvencét a Metabo gérvágóját is kipróbáltam KGS 216 ami meglepően jól vizsgázott hiába rángattam oldalra stabil maradt mindvégig mig vágtam vele , ha nagyon erősen nyomtam oldalra még a Dewalt is bemozdult , ár érték arányban a Metabo lett az első a maga 74 ezres árával míg a Dewalt 771-777 140 től kezdődött .
    Azt is sikerült megtudnom a kerskedőktől hogy a Hozmann és a Güde Kinai termékek jó bevált stratégia szerint Német hangzású neveket szivesen veszik felénk mert azt hiszik jó konstrukció de sajna nem az , ezt az eladó mondta halkan nehogy más is meghallja :D
    Pár kép amit még sikerült lefényképeztem mielőtt lehalt a gép

    1 4
    2 5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28

    3

    [ Szerkesztve ]

    1956-2010 07.22 Varga László

Új hozzászólás Aktív témák