Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bari

    Modder

    válasz Sanyabá #28015 üzenetére

    Köszönöm a dícséretet :R

    A ragasztás után még a gyalugépen is átküldöm, mert a körfűrészem nem olyan preciz, hogy szép felületet tudjak vágni vele. Ha egyszer megépül a sajátom (sajnos kevés pénzmaggal garázdálkodhatok szerszámok terén), ami kiküszöböli a jelenlegi gép hibáit, akkor a gyalulás lépését el lehet majd remélhetőleg hagyni. A véső ha rossz száálirányt kap el, akkor akár mm mély darabot is képes kitépni a felületből (az első táblásítás után). Az első háromszög kaparó valóban üvegre csempére van kitalálva, nincs is neki igazán éle, legalábbis az a pár darab amit a boltokban megtapogattam, mindenk majd fél mm vastag volt az éle.

    #28016 local1: Sajnos legtöbbször legutoljára jutok el a ragasztásig, aztán elhagyom a műhelyt, hogy ágyba essek, így nem tudom kivárni azt az időt, hogy már kicsit megdermedt ragasztót könnyen leszedjem. Mire újra a műhelybe kerülök soszor több nap is eltelik, addig persze szépen a szorítóben van a táblásított anyag, a ragasztó meg keményre köt. A vizes rongyos törölgetést nem szeretem, mert az akác anyagon volt, hogy meglátszot utána :O.

    #28022 thyeby: Köszönöm a fealjánlást, de olyan kaparóm amit linkeltél már van, és kemény ragasztó esetén nem jó használni, hacsak nem úgy használom mint egy citlinget, de úgy meg nagyon macerás. Ha tolom az anyagon akkor van, hogy belekap a fába mint ha vésővel csinálnám. Youtube videókon láttam olyan kaparót aminek az éle közel merőleges a fára, hasonlít arra amit már linekltem, ennek ha a képekből jól veszem ki szinte merőleges az éle az anyagra és mintha citlinget használnék, az anyagra nyomva és húzva szerintem azt a hatást éri el amit szeretnék. Ezért gondolkozom a beszerzésében.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: Bari

Új hozzászólás Aktív témák