Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bim

    veterán

    válasz arvaiz69 #27000 üzenetére

    Szeretném eloszlatni azt a tévhitet ami arra vonatkozik hogy nem olyan fontos az ácsoknál a pontosság. Ma már alapkövetelmény hogy nem nyithatnak még mm.-ket sem a fakötések mert ez szakmailag nem elfogadható. Az alkoholista szakik kezdenek kikopni ahol egy láncnyi rés szinte alapkövetelmény volt. Mi a kötések összerakásához nagy teherbírású erősített pillanatszorítókat és 10t-s spanifereket használunk. Szeget szinte már alig inkább nagyfejű paneltwist vagy strongi csavarokat.
    Egy ilyen rögzített körfűrész szinte használhatatlan számunkra. Használunk helyette 3 féle méretű körfűrészt. Van egy amivel a lambériát vágjuk ami 45mm-t ér át, egy makita 5103r és egy holz her ami 160mm-t vág. Fontos hogy a hosszú anyagok miatt a gép legyen kézben és nem az anyag.

    szerk. Legfontosabb követelmény a kézi körfűrészekkel szemben hogy a pad része nem lehet préselt acél csak öntvény. Mi csak ilyen gépeket használunk. Ennek a kritériumnak nagyon kevés gép felel meg. Makitának is csak ha jól emlékszem 3 tipusa van vagy négy. A többi szemétrevaló hulladék. Nem érdemes másmilyet venni mert nem lehet pontosan dolgozni vele. Bárki kézi körfűrészt vesz ez legyen az elsődleges szempont. Nyugodjon meg ha ilyen a talpa nem lesz gagyi a gép.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák