Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz robi30 #20042 üzenetére

    "azok közül senki sem fikáza, panaszkodik rá. vajon miért?..."

    Madmax81 kolléga megtette. És nagyon jogosan. Az akkus fúró fordulatszabályozója rendre tönkrement két gépében is. Vagy fullgáz volt, vagy semmi.

    Egyszer egy Festool bemutatóra odatoltam a pofámat. A festo díler nyomta a dumát, hogy ezek a gépek nagyon komoly teszten/nyúzópróbán esnek át, míg piacra kerülnek.
    Amikor mondtam neki, hogy akkor nem szabadna megtörténnie ilyen szarvashibának, hogy szériahibás termék kerül a boltokba. De ha már meg is történik, mivel ezeknek a gépeknek az árában a vevő kifizeti ezeket a komolynak mondott teszteket (bőséggel!), akkor illene visszahívni ezeket a gépeket, és akár garancia időn túl is szó nélkül és ingyenesen cserélni hibátlanra.
    A fiú mélyen hallgatott. Tudom, ő nem tehet minderről, neki azt tanították, amit mondott. És el is hitették vele. Aztán amikor szembesülnie kellett a valódi mögöttes tartalommal, igen nehéz helyzetbe került.
    De mondok mást is:
    Megállt a DeWalt dekopírfűrészem. (Elég sokat kapott a pofájára, ennek ellenére többet vártam tőle.) Nem volt időm a szervizre várni, dolgozni kellett, és átnéztem a felhozatalt ebben a szegmensben. Meglepődtem rajta, hogy milyen sok vérző nyakú, alkatrésznek árult Festool szúrófűrész hemzseg az eBay-on. Ez beszédes dolog számomra, úgyhogy ezt a típust abban az esetben is kizártam volna az alternatívák közül, ha nagyon sokkal olcsóbban kínálják. Nem tudom, mi állhat mögötte, de egy biztos: Legalább annyi HILTI WSJ szúrófűrészt használnak az iparosok, mint amennyi Festool-t, mégsem találni egyetlen alkatrésznek kínált Hiltit még a kifutott (pl a wsj110) típusokból sem.
    És itt azt hiszem, szót érdemel maga a tény, hogy a DeWalt nem igazán hosszú életű. Nagyon sokat dícsértem ebben a fórumban, de akkor még nem tudtam, hogy ez is része lesz az ítéletemnek. És az a tény is, hogy nagyon sok roncs festo fűrész keletkezett.

    De ismétlem:
    Nem bölcs a magyar fizetések mentén megítélni a festo árpolitikáját. Ha mégis, úgy annak tükrében érdemes ezt tenni, lássuk, hogy az a cég azért olyat tett le az asztalra, amit nem tudott se a Makita, se a DeWalt, se a többi nagyágyú. Igaz, hibázott ő is olykor, de ki az, aki nem? Ha nem tudná ilyen drágán eladni, vagy olcsóbban adná, vagy nem gyártaná.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák