Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kalman7

    csendes tag

    válasz thyeby #997 üzenetére

    Sarokpolc: szóba került hogy forgatok a szálirányokon, de nem lett belőle jó megoldás. A polcok vízszintesek, ez fix. A hátfalat még lehetne vízszintes száliránnyal csinálni, de az oldalfalat is? 220 centi "széles", 25 centi hosszú? Az már nem jó. Meg túl sok bütü látszana.

    Agyaltunk a lengő, csúszó rögzítéseken is, de tapasztalat híján csak okoskodás lett belőle és nem mertem belemenni. A fém szerkezettől nem idegenkedek, feltéve hogy nem látszik a kész bútoron. Ebben a polcban 100 facsavar van (mind hátul) és 6 erős tipli tartja. Ebből egy van szem előtt, de az meg úgy néz ki, mintha egy görcs lenne a többi között (a II. osztályú anyag előnye). Konzolt is tehettem volna alegnagyobb polcok alá, ezen komolyan gondolkoztam, de aztán vagányságból letettem róla. Veszélyesen élek!

    Ha nem felejtem el, 1-2 év múlva megírom mi lett a polccal.

    Szárítással teljesen egyetértek, és ezek a fenyőtáblák szerintem elég jó (homogén) állapotban vannak. Viszont most rendeltem kőrist, egy tükörhöz akarok keretet csinálni. 8cm széles, 140 hosszú lesz a két oldala. Ilyen gyalult deszkát rendeltem, de nem tudok most nekilátni. Kicsit félek, hogy ha ez a deszka megtekeredik, az nem fog tetszeni a tükörnek. 2 dolgot tehetek: beteszem a garázsba és ha újévig megtekeredik, kidobom. Vagy pedig síkba szorítom, így egyenes lesz amikor megmunkálom (vagy nem?) és majd a lakásban fog megtekeredni, amikor már benne van a tükör. Vagy pedig?

Új hozzászólás Aktív témák