Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sitQ

    csendes tag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget kérnék médialejátszó választásban. Egy DUNE BD Prime 3.0 lejátszót váltanék egy 4K képesre. A TV egy Philips 55PUS7181: 4k és HDR+ (nem tudom pontosan mit jelent, ha valaki elmagyarázza küldök egy sört :) ) képes. A média anyagot egy Synology NAS szolgáltatja. A dune-vel ragyogóan együtt működött SMB-n, soha semmi probléma. Annyi biztos, hogy 1080p-s anyag lejátszásánál össze sem lehet hasonlítani a tv belső lejátszója és a DUNE képét, tehát mindenképp másik médialejátszóban gondolkodok.
    Másrészt a TV android oprendszerű. Olyan firmware verzió még nem volt, amivel minden jó lett volna. Valami bug mindig van, ami idegesítő. Most speciel néha látja a nas-t dlna-n, néha nem. Más protokoll meg nincs. Előzőnél a youtube telefonról átküldés nem működött. Néhány 4k-s youtube anyag szaggatott, lefagyott, stb. Tehát az android mint oprendszer eddig nem igazán nyerte el a tetszésem. Telefonokban sem, pedig volt már csúcskategóriás Samsungom és kínai dual simes is.Tudom, kb már majdnem minden modernebb lejátszó androidot használ, vagy azt fog, tehát meg kell vele barátkozni.

    Szóval ami lényeges lenne a lejátszóban:
    - Ne kelljen sokat babrálni vele, hogy jó legyen.
    -Szép képminőség.
    -Tudjon 4k-t
    - 3D nem kell, mivel a tv sem tudja.
    - Tudjon HDR-t, már ha a tv tudja. Nameg már van egy pár film is HDR-ben.
    -Vinyó hely nem szükséges, mert hálózatról megy.
    -Airplay funkció is kell. (Telóról fotó, videó stb. miatt)
    -Youtube menjen tökéletesen, telefonról átküldés is. (Gyereknek mese, stb.)
    -Jukebox, dvd-borító, hasonló dolgok nem kellenek, jobban szeretem fájlkezelő módban látni a tartalmakat. A synologynak is van saját video lejátszója és ott sem jött be ez a dvd borítós mód.
    -Kodit feltelepítettem tv-re, de nem igazán éreztem, hogy mi az ami miatt annyian szeretik. Tehát ha a leendő lejátszónak normális belső lejátszója van, nem biztos hogy használnám a Kodit-t.
    - A képjavító funkciók, ha tényleg érnek valamit és jók, akkor nem baj ha van.

    Ezek alapján eddig egy alternatívának a Himedia q5pro-t néztem. Más alternatívát tudnátok -e mondani nekem?
    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák