Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kezo0

    addikt

    Sziasztok,
    a napokban beruháztam egy AX92U-ra, amivel egy sok éve tökéletesen szolgáló AC68U-t váltottam le.
    Feltettem az AX92U-ra a legújabb gyári fw-t. Érdekes, hogy a router GUI-jába beépített fw-kereső nem találta meg, de az Asus oldaláról letölthető volt. Na most ott azt írják, hogy az új fw telepítése után ajánlott egy factory reset, amit eddig nem hajtottam végre, mert minden tökéletesen működik így is, és be van állítva egy csomó DHCP reservation, amit a reset után nem szívesen csinálnék újra végig, ha nem muszáj.
    Két anomáliát észleltem eddig, amiből az egyik nem is biztos, hogy anomália, és a reset lehet, hogy egyiket sem oldaná meg.
    1. A 2,4 GHz-en az eddig fixen beállított 6-os csatorna helyett a fix 8-ast állítottam be, mert az kevésbé terheltnek tűnt. Erre a router 2,4 GHz-es wifije egyszerűen eltűnt az éterből! Ezt a router újraindítása sem oldotta meg, fix 8-as csatornát beállítva úgy tűnt, mintha teljesen kikapcsolt volna a 2,4-es szórás. Amint visszaállítottam a korábban használt fix 6-os csatornára, egyből újra megjelent ez a sáv is a wifi analyzeren. Fura.
    2. A router memóriája a GUI szerint folyamatosan 93-94%-osan foglalt, ami szintén elég furcsa, mivel ebben a routerben kétszer annyi memória van, mint a korábbi AC68U-ban, és ott – hasonló beállítások mellett – kb. a memória 50-55%-a volt csak foglalt. Mihez kell az új routernek négyszer annyi memória? Vagy ez egy anomália, amit megszüntetne egy factory reset? Akinek van AX92U-ja, írja már meg legyen szíves, hogy nála milyen a memória-foglaltság.

    Köszi előre is a válaszokat, ill. ha esetleg van külön AX92U topik, akkor irányítsatok oda (én nem találtam)!

    Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Új hozzászólás Aktív témák