Hirdetés
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- OLED TV topic
- VR topik
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ilyen se volt még: mégsem kell sok memória az új James Bond játékhoz
- Milyen joysticket vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nem védeném Crus fórumtársat, de nekem meg a Zelda új része tetszik, mert most ez épp odacsap és újdonság. Igaz 4K-ban és ultra-ban tolom, de tuti csak az ízlés részre gondolt, hogy most aktuálisan elég sokat kihoztak ebből. Grafikát tekintve.
Amúgy olyan repetitívnek éreztem uccsó időkben majd az összes AC-t, nem is tudom, inkább akkor legyen "csőjáték" mint egy Lastofus de legyen érdekesebb valóban.
-
.LnB
titán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ugyan így voltam a konzolra váltással, és az fps kérdéssel, ahogy te is. Annyi, hogy én XSX+PS5 után, most vissza is váltottam PC-re.
#4Crus
Jelenleg grafika minőségben/részletességben & open world kombóban nem nagyon van a Shadows felett semmi.
Ezt remélem csak úgy érted, hogy Switch-en?! Mert 20 óra után olyan unalmassá, önismétlődővé, és lapossá válik az a játék, hogy félre is tettem. RDR2, Ghost of Tsushima, GTA V bőven felette van. De szerintem még a The Division első része is. Amiben tényleg rendben van ez a Shadows, az a grafika. De az sem eget-rengető. Csak az nem közepes, vagy annál gyengébb, mint ahogy a játék összes többi eleme.
-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Mondjuk ez a psp-re is igaz. Sőt a PS1 is futtatja a CP2077 korai verzióját
-
kilua
senior tag
válasz
Baltazár123
üzenetére
Nem mindenki akar több konzolt tartani. Miért ne portolnák ha működik?
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
A fogyasztást össze lehet hasonlítani, akár az FPS-t és más numerikus eredményeket. De egy konzol teljesen más platform, másra van kihegyezve, mondhatni egy másik eszköz a háztartásban. Valve jól ráérzett erre az előnyre.
Nagyon jó példa a korábbi exkluzív címek. Ma már elfut nyilván emulatoron egy obszcén mértékben erősebb HW-en, de ha megnézed ps2/3 idején voltak olyan címek, melyek kiaknázták a konzol lehetőségeit, sőt egyéb trükköket is bevetettek ami speciálisan csakis a célhardvernek volt köszönhető.
És meg is érkeztünk a Switchez, ami egyik kategóriába sem sorolható
és sokan teljesen félre értik ezt a koncepciót. Pedig aki látott már Zelda vagy más ütős tartalmat, az jól érti, hogy saját ligában zseni ez a dolog. És nehéz lesz bármivel is megközelíteni a trónt. -
Alogonomus
őstag
Egy komolyabb gaming PC fogyasztása akár 500W, de cserébe a PS5 Pro teljesítményét is bőven túlszárnyalja. Az egy másik teljesítményszint, mint ami a konzolokkal elérhető.
A Switch és a Switch 2 a Nintendo saját játékcímeivel jól elvan, azokkal szívesen eljátszanak a rajongók, viszont az ilyen crossplatform címek csak rávilágítanak a Switch konzolok erődeficitjére, ami így csak erodálja a Switch hírnevét.
-
Baltazár123
őstag
egy gyenge hardverre minek ezeket erőltetni? értem, hogy mindenki pénzt akar, és lehúzni a fanboyokat, de szerintem a switch, mint fő konzol elenyésző számban van csak egyedüli konzolként egy családban. Szinte mindenki kiegészítőnek veszi és akár többet is családonként, de ettől még van nagy konzol vagy PC a komolyabb játékokra.
eleve az is a gond, hogy ugyanolyan, sőt magasabb áron adják a játékot, mint azokon a vasakon, amiken el is tud futni normálisan, szóval ez nettó lehúzás akkor meg
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
A Nintendó már elérte amit akart és a többi versenyző generációk óta csak álmodozik ilyen léptékű sikerről. Konzoloknál valós játékmenet alatt inkább 160~195 közelében ha van a tipikus terhelés valós játékmenet alatt. Ilyen 200~300W-ról beszélni PC gaming és GPU kapcsán lehet. Ami ugye masterrace liga. Steam Deck 15-25 körül, dokkolva 40. Ally és Legion burstben felmehet, de nem tud tartósan 60-at.
Ez az 1080p30 nem iparági minimum handhelden. Annál inkább a dinamikus felbontás, mindenféle trükkök, patchok, 900/720p, változó fps stb.
Arányaiban meglepően sok jó gém van az első Switchen. Nyilván itthon nem igazán élik a vérpistikék, de összességében amire reagáltam az az optimalizálás. Tegnap néztem egy jó dokut a god of war 1-ről és a fix kamera segítette elő a nagyobb részletességű modellek és a stabil képkockákat. Ugyanakkor korábban csak japán gémeknél látható művészi magasságokat és mozis hatást is el tudtak érni a korlátozásnak hála. Napjainkban nyilván megmosolyogtató, de hasonló elvek voltak a Naughty Dognál és még sok más fejlett nyugati stúdiónál.
Akármilyen hardverünk lehet, vannak alap pillérei a fejlesztésnek, ami soha nem megy ki a divatból
-
Alogonomus
őstag
A tesztből kivágva:
–"többek között a városokban felbukkanó NPC-k számának visszavételével, a fű és a növényzet sűrűségének csökkentésével, a köd- és részecskeeffektek megnyirbálásával, illetve egyszerűbb textúrákkal próbálták kompenzálni a hardver korlátait"
– "A kép felskálázásáról modern, gépi tanulásos eljárás gondoskodik, amely alacsonyabb natív felbontásról emeli fel a látványt"Ugye érted mire utalok?
-
Alogonomus
őstag
Pontosan.
A Switch 2-re is lehet jó játékokat fejleszteni, ahogy lehetett az első Switch kézikonzolra is, de fontos, hogy a Switch 2 is az általad megemlített "játékmechanika, atmoszféra, felhasználói élmény" együttesére alapozva érhet el sikereket, nem pedig a 200-300 wattos asztali konzolokon, de még csak nem is a 40-60 wattos komolyabb kézikonzolokon elérhető látványvilágot és felbontás/fps kombinációkat kell hajszolni vele, mert úgy csak folyamatosan az lesz a felhasználó érzése, ami a mostani teszt is megemlítésre került, hogy a látványosan lecsökkentett grafikai részletesség ellenére sem volt elérhető 1080p mellett a stabil 30fps. -
hokuszla
senior tag
válasz
Alogonomus
üzenetére
In 2026, the Radeon RX 9060 XT (16GB variant) typically averages between 42 and 51 FPS in Assassin’s Creed Shadow 1080p
Minimum (1% Lows): 36 FPS.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
A handheld kategória hardveres értékelése nem vezethető le egyszerűen a GPU-k esetében megszokott nyers teljesítménymutatókból, mint például a TFLOPS. Ebben a szegmensben a teljesítményt alapvetően meghatározza a rendelkezésre álló fogyasztási keret (TGP), amely azonos architektúra és típus esetén is nagyságrendi különbségeket eredményezhet. Jól ismert példa, hogy egyazon RTX GPU létezik alacsony (~45 W és pl. ~150 W) fogyasztási kerettel konfigurált változatban. Az előbbi nem „értéktelen”, hanem más célokra – hordozhatóságra, energiahatékonyságra, hőkeret optimalizálásra – készült, így műszaki szempontból önálló mérföldkőnek tekinthető.
A játékipar történetében erre korán rámutatott a Wii: a piaci siker nem kizárólag számítási teljesítmény kérdése, hanem legalább ennyire a játékmechanikán, az atmoszférán és a felhasználói élményen múlik. Tényeket tekintve ps3 87M / x360 84M / Wii 100M példány fogyott. Ez a megközelítés tette lehetővé, hogy technikailag visszafogottabb hardveren is széles felhasználói bázist érjenek el, amit a Nintendo azóta is stabilan igazol az évről évre kimagasló eladási adatokkal.
Természetesen léteznek olyan kiemelkedő címek, akár PC-n, amelyek erősen támaszkodnak a nyers hardverteljesítményre, ezek azonban inkább kivételek, és nem cáfolják azt az általános tapasztalatot, hogy a hordozható platformok sikerét elsősorban a jól megválasztott kompromisszumok és az optimalizálás határozza meg. Ezért kiemelten fontos a patch. Fizikai képtelenség lenne ezek nélkül számos Switch1 játék futtatása azon a szerény hardveren.
-
hokuszla
senior tag
válasz
Alogonomus
üzenetére
A Nintendo Switch 2 maximális fogyasztása a tesztek szerint
körülbelül 22-25W között mozoghat dokkolt módban, de ez függ a futtatott játéktól is; például egy erősebb játék, mint a Cyberpunk 2077 22W-ot használ, ami jóval kevesebb, mint más konzolokRTX 2060 maximális fogyasztása általában 160 watt
Radeon RX 580 tipikus maximum fogyasztása 185 W

-
Alogonomus
őstag
Egyszerűen a Switch 2 grafikai chipjének a teljesítménye 4,3 TFLOPS, aminél egy GTX 1660 is több a maga 5 TFLOPS értékével, az RX 580 még több a maga 6,1 TFLOPS értékével, az RTX 2060 pedig már 6,5 TFLOPS-ból dolgozhat. Ezek a kártyák pedig a jelenlegi állapot szerint már mind az "entry gaming" kategória tagjai, így a Switch 2 is technikailag egy entry gaming eszköz, amit aztán a cikkben is felsorolt optimalizálások körébe tartozó megoldásokkal segítenek hozzá a fejlesztők az aktuális játékok 30 fps-sel való futtatásához. Meg persze az agresszív mértékű felskálázás is kell hozzá.
-
kilua
senior tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ahogy vesszük. A steam deck 2022es, és alig bírja el a cyberpunkot. A switch 2 meg jóval olcsóbb és sokkal szebben és jobban fut.
Ja igen ez is jobban fut switch 2n handheld módban is, hát még tv módban. [link]
Decken nincs erősebb TV mód switch 2n van, és decken lejjebb van véve a grafika mint switch 2n.Különben ez az előnye annak hogy moore törvénye miatt megakadt az eszetlen hardver fejlődés. Tovább jó a vas.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
Armagedown
üzenetére
Ennyi erovel azert megiscsak kritika illeti a switchet h mar az ujban is tobb eves hwel tervezik megugrani az elottunk allo par evet..szval azert vaj a nintendo fulen is van rendesen.
Maskerdest h sosem a hwes kepessegek alapjan vettek mint a cukrot. -
Armagedown
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
íNem védeni akarom ezt a konzolt, de nincs túl gyenge vas, csak az optimalizálásra nagy ívben tojó játékfejlesztők, simán meg tudták volna jól is csinálni, ha lett volna erre akarat.
-
Citrone39
tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Ezt a játékot még a Series S se tudja 30fps-nél jobban futtatni. A Switch 2 meg egy annál is gyengébb konzol, szóval nem csoda.
-
Crus
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
Jelenleg grafika minőségben/részletességben & open world kombóban nem nagyon van a Shadows felett semmi. Ezt egy HANDheld így elviszi kevesebb, mint bruttó 200-ból. Ez így elég ütős ám...
És ami ez alatt van technóban az nyilván minden is sokkal jobban szalad.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Egy ilyen PC->PS4 Pro váltásom nekem is volt. Engem nagyon zavart az alacsony fps, pedig a pc eladása és a konzolozás között eltelt fél év. Nem is tartott sokáig a kapcsolatunk.
Ja, sima Switchem nekem is volt. Alkalmatlan volt az is pl egy Witcher 3-ra, pedig nagyon le volt rá butítva. -
ggbuffon1897
őstag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Anno pct eladtam vettem egy ps4prot es azon toltam vegig mind az AC originst mind az odysseyt (utobbi marhahosszu)
60fpsen jatszottam pcn vsynccel (most se vagyok fps hajhasz) de tok meglepo volt h egyaltalan nem zavart konzolon a 30. Aztan amikor megvettem az xsxet es bejott a 60fps teljesitmeny vs 30fps minoseg opcio, ott mar erezhetoen idegesitett a 30.
Nem vedeni akarom a switchet, van az asszonynak a sima, de tudomasul kell venni h nem ezekhez a nagyobb AAA cimekhez valok barmennyit is optimalizalnak rajtuk.
-
xandrush0831
aktív tag
Na, már megint a 30fps-ért küzdés megy a konzol megjelenése után kicsivel... Oly' csodás lehet nagy képernyőn, ahogy a sűrű vegetáció akadozva mozog amikor mész vagy forogsz. Ha eddig nem voltál szemüveges, most itt az idő.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Az elmúlt 30 év legjobb processzorai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Star Trek
- Le Mans Ultimate
- sziku69: Szólánc.
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A320M R3 1200 8GB DDR4 370GB SSD GTX 1050Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Laptop! I5 12450H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512+256 SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest