Hozzászólok Aktív témák

 • Kuznyikov

  aktív tag

  Ha letöltök 1 egész honlapot, de az nem html hanem .asp fileokból áll mit tegyek? (töröljem? :) )

 • Edgeri

  senior tag

  Hi!

  Hát az asp (Active Server Pages) egy webes alkalmazást jelöl. Egy szkript ami mondjuk képes neked előre generálni a következő oldalt a szerver segítségével.
  Példa:
  Ha mondjuk az *.asp oldalon beállítod, hogy listázza ki a p nevű könyveket, akkor a köv. oldalon csak a p nevü könyvek lesznek, a többi nem. Az asp oldal elküldi az infót a szervernek, aki egy adatbázisból listáz neked. Így ha offline böngészel, akkor szerintem nem működik, mivel az asp nem tudja elérni az adatbázist.

  Szerintem, de lehet, hogy faszságot mondok

  Üdv, Edgeri

 • Vales

  csendes tag

  Az .asp(Active Server Pages) lapok olyan kódot is tartalmaznak, amit nem a böngésző, hanem a SZERVER
  futtat le, ezek <% kód %> tagek között vannak általában. Ezek általában VBS(Visual Basic Script)
  vagy Jscript(a JavaScript Microsoft implementációja) kódok, de ezek a szervern hajtódnak végre. Ha OnLine megnézed egy ilyen forráskódját a böngésződben, akkor csak a szerveroldalon regenerált HTML-kódot látod az ASP-Tageket nem. Más a helyzet, ha letöltöd: ekkor ui. az eredeti .asp-forrást szedted le és ezt egyszerűen mint a html-t NEM lehet megnézni. Ahhoz, hogy a helyi gépeden offline megtekintsd ezeket, telepítened kell a PWS(Personal Webserver)
  Windows'95/'98/ME vagy az IIS(Internet Information Server) Windows NT/2000/XP alatt. Fontos, hogy az ASP csak az IIS 3.0-tól létezik, tehát pl. Windows NT4 Workstation-nal nem lehet asp-zni, mert abban csak IIS 2.0 van. NT4 WS-hez tehát le kell tölteni a Microsoft-tól az ún. Option Pack-et(NEM Service Pack!) abban IIS 4.0-t kapsz. Fontos továbbá a Windows Scripting Host telepítése a webszerver mellé, mert az fogja a szerveroldali kódot értelmezni(VBS/JS). Tehát NT4 WS-nél minimum egy Internet Explorer 4.0 is kell, mert abban van a WSH.
  Legkönnyebb dolgod tehát Windows 98/Me/2000-el van, ezekben minden bennevan :DDD
  Ha telepíted a PWS/IIS-t, akkor alapértelmezetten a C:Inetpubwwwroot lesz a helyi webszervered gyökérkönyvtára, tehát ha ide másolod az ASP fájlodat, akkor az a http://localhost/fileneve.asp
  URL-lel tekinthető meg.

  ''A tiltakozás az újdonság négyzetével arányos...'' (Egely György)

Hozzászólok Aktív témák