- Újabb ATX 3.1-es tápcsalád hagyta el a Super Flower tervezőasztalát
- Itt van az ASUS ROG szériás kompakt vízhűtéseinek zászlóshajója
- A ROG Falchion Ace HFX rapid trigger billentyűzet tesztje
- Novemberben kiteljesedhet az Xbox Cloud Gaming
- Régi és új tápcsatlakozóval is teszteli az Intel és az AMD az új VGA-generációt
- Friss szettet kapott az iPad Mini (2024)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- nVidia GeForce RTX 2060 (TU106)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Az Intel ezt most tényleg komolyan gondolja, és csak azért is meg akarják mutatni a világnak.
Meg is érkezett az első "csomag": [link]A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
niof
addikt
Én még az idei évet kihúzom platformváltás nélkül (LGA1200). Kíváncsi vagyok, hogy az év végén érkező gen15 mit hoz majd. De, ahogy az Intel tempóját ismerjük, ha át is nyergelek majd az újra ~1 év múlva, az is simán ki fog tartani addig, míg az ezzel az új technológiával érkező chipek piacra kerülnének.
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
tibaimp
nagyúr
+1! Egyetértek és kb. én is így tervezem, jó lesz még nekem az a 10900-as pár évig
Neked milyen 1200-as rendszered van?Amúgy azt olvastam valahol, hogy a Gen15-ből az Intel kidobja a HT-t, ami szerintem kifejezetten rossz hír!!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Solar Eclips
tag
Amióta az apple bemutatta az m1-et elégé nevetségesek az intel procik. Persze van sok ami erősebb mint a jelenlegi m3-ak csak éppen milyen fogyasztás mellett?
Nem érti az ember iszonyat sok pénzük volt rengeteg szürkeállomány és technologiai rutin. Közbe meg egy szerencsétlen banda. -
niof
addikt
-
niof
addikt
válasz Solar Eclips #4 üzenetére
De még mindig olcsóbb W alá továbblépni, mint hasonló teljesítményű Apple gépet venni. Arról nem is beszélve, hogy van néhány tucat licencelt progim, amit Apple alá újra meg kéne venni, mert vagy nem mozgatható, vagy nem kompatibilis. Szóval, hiába jó, ebből a szempontból ez nálam bukó.
-
Fücsök007
őstag
A HT biztonsági szempontból hátrányos, helyette lesz rentable units valamikor Arrow Lake után. Ez megint legalább annyira nagy váltás lesz mint amikor bejöttek a HT-s P4-ek a PIII-ak után, és sokkal jobban öregedtek is. Mezei felhasználónak is kedvezőbb lesz az új felállás több valódi maggal HT nélkül, mivel szinte már bármilyen program képes lesz valamennyit gyorsulni ha több forrást kapnak a jobban igénybe vett magok.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Fücsök007 #10 üzenetére
Ez új infó, kösz . Nagyon kíváncsi vagyok, hova jut az Intel ezzel, és az új gyártástechnológiával meg a gépekkel, amiket most szállít neki az ASML!
rentable units: erről nem is hallottam...
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
niof
addikt
válasz Fücsök007 #10 üzenetére
Hmmm... Lehet, hogy érdemes lenne még 2 évet kihúzni a jelenlegi konfigommal? Mert ez ebben az esetben nagyobb előrelépésnek tűnik. Viszont, ha abból indulok ki, hogy lehet, hogy még az első generáció ebből nem lesz akkora durranás, hanem majd csak a második, vagy a harmadik, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne idén váltani gen14-re, és amabból megvárni a 2-3. gen-t?... Ehhh...
-
niof
addikt
válasz Solar Eclips #14 üzenetére
Jaaa! Hát a franc sem gondolkodik laptopban. Az tök más kategória.
-
Solar Eclips
tag
válasz Solar Eclips #16 üzenetére
Kicsit meg googlizva egy rtx 3090 es egy i12900 koruli teljesítményét hozza egy mac studio ultra (harmad annyi fogyasztással) ami 4800 euro.
mac pro alternativa is erdekel.
es hozza tennem a studio egy eves gep aminek ket honapon belul kijon a frissitese szoval meg nehezebb lesz alternativat talani (es mar ezt kivarnam ha ilyen gep kene most) -
niof
addikt
válasz Solar Eclips #16 üzenetére
Már ne is haragudj, de nevetségesen drága mindegyik, és utólag nem, vagy nehezen bővíthető (mókolás nélkül). Nem vitatom a teljesítményét, de az árazása egy vicc. Nagyjából az ultrás változatnak kellene 1M Ft körül lennie (induló ár), de még az is erős túlzás lenne érte. Aztán nézd meg, hogy mit kapsz érte! 64GB RAM, meg 1 TB tárhely? Szerintem ez sehol nem támasztja alá a 2M Ft-os ár címkét, bárhogy is szeretnéd.
De most összekattogtattam a fullos verziót is, 4,5M Ft. Ne röhögtess!...
Még akkor se venném meg, ha én lennék Warren Buffett.Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
Solar Eclips
tag
Kerlek mutass mas workstation ami olcsobb. Ne a sarki pc-boltban osszerakott nulla supportal rendelkezo gepeket nezd. Ezek munka eszkozok es elvileg ez egy pro forum.
Linket.
laptopokrol nem is beszelve m2-es macbook airen aksirol renderelek videot 7 orat. Mutass alternativakat mert eddig csak szavak es viziok voltak. Valodi ervek linkek nem. -
niof
addikt
válasz Solar Eclips #19 üzenetére
Ez nem pro topik, ez csak egy hír. Gondolom a videórenderelés témának van valami dedikált topikja, ott eleresztheted ezt a pro dumát. Eleve itt a CPU technológiáról volt szó, te keverted ide, hogy bezzeg az epöl!... És bár nem videószerkesztésre, de 3D mérnöki tervezőmunkára már nem egy munkaállomást összeállítottunk a melóban, és vettünk készen is valamennyit. Nem fogom ezért feltúrni a webet, csak neked... Az Apple termékei minden tekintetben erősen túlárazottak, akár pro, akár consumer vonalon, teljesen mindegy. Mondom ezt úgy, hogy én is használom a termékeiket.
-
Solar Eclips
tag
Napi 6 orát CAD-ezek de meséld el kérlek mi is kell ehhez. Túlárazott? Linkelj már gépet ami jobb mint az AIR és olcsóbb. Mindig csak hajtod de ezek csak szavak. Abba az összeállításban te mit csináltál kiválasztottad az egeret? Nem vagyunk egy szinten egy téma megvitatásában úgy látom elengedlek.
proharver, de a cikkek és komment szekcióban tisztelet a kivételnek inkább wish az egész oldal. -
tibaimp
nagyúr
válasz Solar Eclips #21 üzenetére
Az a gond ezzel az összehasonlítással, amit itt a kollégától kérsz, hogy ilyen nincs. Az Apple nagy előnye a Win-hez képest a zárt rendszere, zárt hardverileg és szoftveresen is, ott az macOS nagyon sokat ad hozzá, míg a Win esetében, kis túlzással a "jancsibácsi által eszkábált RAM-nak" is meg kell felelnie. Míg én egy Win rendszer alatt simán cserélek 1000 féle RAM-ot (és ez csak egy PC komponens), addig az Apple zárt rendszere miatt ez nehezen megoldható, és pont ez miatt tud olyan gyors lenni az adott szoftvereken.
És, mivel zárt rendszer, kb. annyiért adják, amennyiért nem szégyellik, így is megveszik, mert megtérül, méghozzá időben!A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
niof
addikt
válasz Solar Eclips #21 üzenetére
Épp pár hete vettünk 5 db SpaceMouse Pro-t, de igazad van, hagyjuk.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Solar Eclips #24 üzenetére
Nincs, de Neked meg ezek szerint a PC-ről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MárkaLánc
- Diablo IV
- Friss szettet kapott az iPad Mini (2024)
- Adobe Indesign
- AliExpress tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- nVidia GeForce RTX 2060 (TU106)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- Apple Watch Ultra 2 49mm Esim, Kártyafüggetlen 36 hónap Garancia, 2db vásárlása estén további
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512Gb Dual, Kártyafüggetlen, 6 hónap Garancia
- Eladó Komplett buildem GARANCIÁLIS szinte vadonat új!
- Apple Watch Series 9 45mm, Stainless Steel, Ezüst, Emag Garancia
- Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 36 hónap Garancia, 2db vásárlása estén további
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen