Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • wrathchild

  tag

  Sziasztok!
  Elméleti kérdéseim vannak Apple Music AirPlay-zenehallgatás szolgáltatással kapcsolatban (vagy csak megerősítést kérek szépen)! Angol tudás híján, a fordításokból nem teljesen egyértelmű, néha egymásnak ellentmondó véleményeket olvastam.
  Az Apple music remélhetőleg napokon belül veszteségmentes és nagyfelbontású zene szolgáltatást is nyújt, ezt szeretném én a telefonról vezérelve az elméleti legjobb minőségében az audio rendszeremen hallgatni.
  1:
  Jól tudom, hogy az Airplay technológia wifin keresztül kommunikál, tehát így akár veszteségmentes minőséget is hallgathatnék, azonban maga az AirPlay kizárólag hangszóróként használja a cél eszközt (audio rendszeremet), azaz a mobil (iPhone8 ) telefon „tudása”, DAC-ja felel a zene minőségért?
  Ilyen formán ez nem a legjobb megoldás számomra.
  1/a:
  Legyen szó akár egy többszázezer ft-os hálózati lejátszóról, pl. Bluesound Node 2i, az Airplay technológia miatt annak a „tudása”/DAC-ja/+erősítő mind átugrásra kerül, csak a hangfalakhoz jutást segítik, a minőségért a telefon „bele” felel?
  2:
  Más lehetőség, amire gondoltam, hogy egy Lightning-RCA kábellel kötném össze a mobilt illetve az erősítőt, ekkor tudomásom szerint az erősítő DAC-ja és áramkörei felelnek a hangzás minőségéért, a mobil csak lejátszó, ezt jól gondolom és ez így működőképes???
  (Sajnos nem találtam ilyen gyári Apple kábelt sőt egyéb gyártótól is csupán másfél méternél rövidebbet, nekem pedig 2 méteres kellene.)
  3:
  Az utolsó kérdés:
  ha telefonról egy jobb minőségű fejhallgatóval szeretném hallgatni majd a veszteségmentes zenét, arra elegendő a gyári Apple Lightning-3,5 mm jack adapter?
  Azt olvastam, hogy abban szerepel egy megfelelő minőségű DAC, kizárólag a Hi-Res Audio zene hallgatása miatt lenne szükség egy külső dedikált DAC-ra? Pl.: SOUNDMAGIC A30i
  Köszönöm a válaszokat!

 • wrathchild

  tag

  Üdv! Tudja/használja esetleg valaki a Lossless Apple Music zenehallgatást bármilyen audiorendszeren? Kérdéseim:
  ha egy eszköz (pl. Denon AVR, vagy Bluesound Node 2i hálózati lejátszó)
  Airplay 2 kompatibilis, akkor ebből egyenesen következik, hogy:
  1: tudok Apple Music Lossless Audio-t hallggatni azon a wifin keresztül?
  1/a: ha nem következik egyenesen, akkor milyen egyéb feltétel megléte szükséges?
  2: ebben az esetben is szükségszerűen megmarad a veszteségmentesség?
  Köszömöm!

 • wrathchild

  tag

  válasz anderledani #118 üzenetére

  Apple ügyfélszolgálat azt mondta, megy.... ezért kérdezem, esetleg Valaki használja-e?
  De ettől még az is lehet, hogy nem megy. :)

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés