Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

  • csiga997

    őstag

    Jó, tegyük fel akkor, hogy szerencsés esetben 2035-ben beteszed a 30 éves CD-det az akkori PC-dbe, ami be is olvassa, majd amikor rákattintanál a DSC0001.jpg file-re, kiírja, hogy ''Érvénytelen fájlformátum'' vagy jobb esetben azt, hogy ''Az ön által megnyitni kívánt fileformátum már 1000 éves és ezért csak szánalmat vagyunk képesek érezni Ön iránt. A fájl csak olvasható módban nyitható meg. Kérjük, amennyiben a fájl tartalmát szerkeszteni kívánja, mentse el Windows Image File 2035 formátumban. Ha nem kívánja szerkeszteni, akkor nyomja meg a piros gombot és nyugodjon békében.'' ;)
    Tehát, hiába van meg neked az eredeti bitfolyamod 100%-osan sértetlenül, ha konvertálnod kell valami más formátumba mert a régit már semmi sem támogatja, akkor megint ott vagyunk, hogy sérül az adattartalom, azaz tkp ''öregedik a filmed''. (De ezt is kipróbálhatod a napoztatással együtt: fogj egy jpg képet, nyisd meg, mentsd el megint jpg-be, majd az elmentett file-t nyisd meg, mentsd el megint, és így tovább mondjuk 5x...)
    Pl. a Commodorod is hiába működőképes még, egyszerű eszközökkel nem tudod átmenteni róla az adataidat a mostani PC-dre, mert a két platform között nincs átjárás. De ha megnézed, ez nem csak platformok között, de akárt PC-PC között is gondot jelenthet, hiszen vannak olyan régi PC-s mediumok (pl DD floppy) és olyan régi fileformátumok (pl. .flc) amit a mai cuccok már egyszerűen nem esznek meg.

Hozzászólok Aktív témák