2019. augusztus 18., vasárnap

Hozzászólások

(#1) klepto


klepto
(addikt)

Sziasztok!

Tudom, hogy itt elsősorban a digitális gépek a divatosak, de én mégis filmes gépet szeretnék venni.
Talán ez a topic másnak is segíteni fog, ha hasonló gondba kerül, mint én :B
Eddig 2 digi gépem volt, de valahogy egyik sem nyújtotta azt, amit elvárnék tőle. Számomra még mindíg a filmes fényképezők a legjobb képminőségű gépek.
Sajnos eléggé el vagyok viszont maradva, nem követtem a fejlődésüket a filmes gépeknek, én még mindíg a Zenitnél és a Prakticanál tartok. Tükörreflexes gépek környékén is nézelődtem, de a kompakt méret lenne a fontosabb, na és persze a dátumozó hátlap. Minőségben nem szeretnék egy mezei kompakt gépet venni, valahogy a Zenitem a Helios obijektívvel annyira tökéletes, hogy azt a minőséget szeretném elérni egy új kompat gépben. A Leica sajnos meglehetősen drága, egy teljesen alap nem dátumozós kompakt gép is 80K-tól indúl... Az én keretem 30K, de max. 40K amit rá szánnék.
Nekem a Kodak szinpatikus, de ellene szól, hogy a filmbetöltő része csak a hátlap 1/3 része, nem a teljes htlap nyílik ki. Ez jó, mert még véletlenűl sem kaphat fényt a film, de nagy hátránya az, ha beleszakad a film, akkor menthetetlenűl fénytkap szétszedésnél.
Van aki az Olympus MJU szériát javasolta, mint a kompakt gépek királyát, de számomra a márka ismeretlen, bár a nevét már hallottam.
A Praktica is kapható még mindíg, de kinézetre nem igazán tetszik (ellentétben a Kodakkal, ami szerintem szép), és nem tudom, hogy manapság milyen minőségű optikával szerelik.
Ti mit javasoltok, milyen filmes gépet érdemes venni?
A válaszokat előre is köszi :R

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.