Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Szekkancspet

  csendes tag

  válasz csiga997 #6 üzenetére

  Köszönöm, minden tiszta. Lenne még egy kérdésem: A gépem ( praktika bx-20 ) az elmúlt egy hétben elkezdett azzal szórakozni, hogy egyszerűen nem exponál. A felhúzással semmi gáz, minden úgy történik ahogy kéne, csakhogy ha lenyomom a gombot, nem történik semmi. Az egész mechanika mozdulatlan marad, csak egy elfolytott kis kattanást hallani, és semmi. Ez ügye elég gáz, mivelhogy az embernek nem mindig van ideje kétszer elsütni a gépet, ráadásul nagyon visszatekerni sem tudom a filmet, mert a fene tudja hogy mennyit ahhoz, hogy ne az előző képet csesszem el, tehát egy kockát ki is dobok az ablakon, és ez kb minden negyedik próbálkozásnál így van. Habár a közeljövőben szeretnék beruházni egy '' újabb '' gépre, de azért jó lenne valahogy orvosolni a problémát. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a hiba?

 • adik

  őstag

  válasz csiga997 #6 üzenetére

  A másik lehetőség, a kromogenikus film: ez egy szines C-41 eljárással hívható film, ami fekete-fehér negatívot ad. Ezt aztán bármilyen fotólabor elő tudja hívni neked. Mondjuk, a papírképekhez már ideálisan fekete-fehér papír lenne a legjobb, de olyat már nem hiszem, hogy sok helyen csinálnak manapság. (Szines papíron nem feltétlen kapsz igazi feketéket és szürkéket.) Ilyen film pl. az Ilford XP2 vagy a Kodak BW400CN, de a Konicának is volt, nem tudom azt gyártják-e még.

  pont az említett Konicát próbáltam ki kisérletező-kínom-kedvemben. Két különböző objektívvel kattogtam. Az egyik szürkeárnyalatos képeket adott, a másik az igencsak zöldes-beütésű volt. Egész mókásan nézett ki, de jó volt :) igen, színes papírra ment, minden kérésem dacára, de a zöldes képek egész jók lettek, így még örültem is neki, de többet azért ilyet nem veszek.

  Kettő, csipkebokor vessző!

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés