Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kazimír
őstag
Bp-en hol érdemes nézni használt M42-es menetű objektíveket?
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
j.bravo
addikt
válasz
dabgergo #351 üzenetére
Szerintem tartsd meg
Ha mindkettő Nikkor, akkor az egyik elvileg a filmes kitobi, a 70-300 is hasonló kaliber. Ezek sem nagyértékű obik, de filmes vázon, ha nincsenek különleges igények teljesen jól használhatók. Ha úgysem használnád, pár vagy pár tíz ezerért eladhatók, de szerintem a használati értékük több, mint a piaci értékük...
A lent is említett Soós bizományi árai is jók "betájolásra", hogy mit lehet értük kapni.Kazimír: fórumokon, fotósbörzéken (kb. havonta van felváltva a Ferencvárosi és az Újpesti MűvHázban), a Soósnál az Erzsébet térnél (www.soosfoto.hu), esetleg a Bazilika melletti Optika-Camera (vagy fordítva?) kft-nél.
Whatever.
-
lugosi
félisten
Szoktatok filmes laborban olyan szolgáltatást kérni, hogy cd-n is adják oda a képeket? Ahova én hordom ott nagyon jó minőségben rakják lemezre.
A tapasztalatotok szerint mekkora a legnagyobb felbontás, amiben a kisfilmes tekercset ilyen gyorslaboros szinten digitalizálják? Mert nekem alapból olyan 2mp szokott lenni, és szeretném ha nagyobb felbontásban lenne meg.
-
lugosi
félisten
Halló! Hogy csináltad meg kéziblendésre? Van itthon 2 vagy 3 ilyen objektívem (gyűjtöm a zeniteket...)
Az egyiket jó lenne ha tudnám használni az olympus e-330-omon is. Viszont a blendét én se tudom beugratni ugye.Amúgy ugyanez a véleményem erről az objektívről, hogy megdöbbentő milyen jó a rajza. És szerintem is pont jó portréobjektív, mert pont úgy viselkedik ahogy ilyenkor kell: nyitva kicsit lágy itt-ott, viszont rekeszelve éles. Azaz sokmindenre használható. Valami tizen valahány évig ez az egy objektívem volt és mindenre jó volt amire kellett. Sajnos úgy néz ki, hogy a legjobban szeretett zenit 11-em zárjával valami van, néha mintha nem zárna rendesen és félig jó a kocka expója, félig fényt kapott. Gondolom ez a nem-fém vízszintesen futó redőnyzár nem a technika csúcsa.
-
DjPremier
aktív tag
Stét.Olyan kérdésem lenne,hogy hol találok e-book-ot a fényképezésröl kezdöknek? Digitális és hagyományos géppel,lenne egy party fotozásom hétvégére több klubban is alkalmi munka és ilyet még nem csináltam de szeretném jol elvégezni.Elöre is köszi.
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
dzsimijam
csendes tag
sziasztok!
nemrég vettem az EOS 300amat és olyan kérdésem lenne, hogy az aktuális beállításokat (zársebesség, rekesz, stb) ráteszi a filmkockára??? elég jó lenne, mert az ember ugye sztem legalábbis nem mindig írogatja fel azokat... elég gyorsan beállítani, ha épp szükség van rá.
vagy ti hogyan szoktatok ez ügyben eljárni?...csak kevés pulyka él tartalmasan... :D
-
ottkar
addikt
válasz
dzsimijam #369 üzenetére
Hogyan tenné rá a filmkockára a beállításokat? Hogy néz ki egy fénykép ha még a beállítások is rajta vannak? Magára valamit adó fotós a dátumot se íratja rá a képre. A digitális gép a képfájllal tárol egy beállítási táblát úgy hívják hogy EXIF. Abban meg vannak a beállítási adatok.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz
philoxenia #372 üzenetére
Hacsak nincs már tele az a rész (mintha lennének ott feliratok), akkor végülis miért ne? De hogy konkrétan létezik-e ilyen, arról fogalmam sincs
Whatever.
-
ottkar
addikt
válasz
philoxenia #372 üzenetére
Mozgófilmnél hangsáv van, a film szélén a kockaszám filmtípus van gyárilag felírva ott nincs hely.
-
adik
őstag
Nem vagyok benne biztos, de az aps-c vagymelyik egy fajta primitív exif-szerűséget nyomott a képek szélére is...
Kettő, csipkebokor vessző!
-
-
adik
őstag
A fotó felületét hányadékká teszi. Nincs felíratnak keresnivalója a képen. Dátumnak se.
igen, valahogy én sem tudtam ezt megérteni, hogy miért jó... elvégre nem a záridő miatt készítettem a képet, ha meg a dátum érdekel, lefényképezek egy naptárat - ha meg olyan hülye vagyok, hogy nem tudom mikor készült a kép, akkor az nem is fontos.
Kettő, csipkebokor vessző!
-
lugosi
félisten
Teljesen egyetértek ezzel. Egyébként megerősít egy korábbi feltevésemet. Miszerint nagyon sok, ma fotózó ember azért vásárolt digitális fényképezőgépet, mert alapvetően informatikus beállítottságú (~kocka) emberekről van szó, akik vettek egy új usb-s perifériát a számítógépükhöz. Aki már az analógban is ezt keresi, az hiperkocka
No nekik, de csak nekik: volt olyan váz, ami visszamenőleg nemtudomén hány tekercs expó adatait tárolta egy MMC kártyán (ha jól emlékszem). Nekik ilyet kell venni, mert még a jó öreg analóg fotótechnikában is szükséges valami digitális geek dolog.Elnézést a szubjektív véleményem kifejtéséért, és természetesen a jelenlévők mindig kivételek!
Hm, még annyi, hogy az ilyen embereket legszívesebben arra biztatok, hogy vegyenek egy teljesen manuális analóg vázat, márka mindegy, és fotózzanak azzal filmre, manuális objektívvel. Valamennyi ideig. Lehet hogy elkapja őket a fílingje. Lehet hogy sokkal jobban megszeretik magát a fotózást. És még az is lehet hogy azt veszik majd észre hogy sokkal kevesebb utómunka kell egy idő után a képeikre.
[ Szerkesztve ]
-
leeate
senior tag
válasz
dzsimijam #380 üzenetére
Van egy ennél sokkal egyszerűbb megoldás: papír, toll
1. f2.8 1/250
2. f4 1/60stb.
Hihetetlen, hogy a digitális korszakban ennyire el akarunk lustulni
Más kérdés, hogy én se hagynám ott sose a fotóboltot. =)Egyébként engem is nagyon érdekel az analóg fotózás, és szeretnék magamnak gépet venni, csak nem tudom, milyet. Olyan kéne, amihez tudok bármikor venni objektíveket olcsón. Valaki? Én egy Minoltára gondoltam.
Egy dolog viszont frusztrál: drága a film! Legalábbis ahhoz képest, hogy látom, hogy dslr tulajok írogatják, hogy hány ezer képet lőnek akár fél év alatt. oO
Munkához biztos nem használnék analógot (ha fényképész lennék), de a képzőművészetben elég izgalmas lehetMost amit analógot fotózok, azt egy Rikon (L O L) géppel fotózom, vagyis azt nem mondanám, hogy fotózok, csak beleraktam egy kb. 10 éves filmet, és remélem, hogy jól.
Várom a gépemre a javaslatokat, ha vannak
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
leeate
senior tag
válasz
philoxenia #384 üzenetére
Annyi lehet, de lehet kevesebb. De a fotók asszem már soha nem derülnek ki, hogy milyenek, nem akarok ilyenre pénzt kiadni
Esetleg ha majd vége lesz a tekercsnek, meg tudom nézni, mikor jár le valójában.
Tényleg, honnan tudom, ha vége van a filmnek?Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
ottkar
addikt
Hát az teljesen a géptől függ hogyan észlelhető a film vége. Erre semilyen általános szabály nincs. Ha kézi továbbítású a film akkor megakad a továbbítás mert a film vége a kazettában rögzítve van ezért kell az utolsó kockáknál finoman továbbítani nehogy kiszakadjon.A motorosnál vagy automatikus a visszatekercselés vagy indítani kell. A kocka számlálót is lehet nézni.
-
Marky21
aktív tag
Hol lehet olcsón elő hívatni????
-
leeate
senior tag
Szeretnék analógot fényképezni, de sajna elég költséges
Egy darab film + előhÍvás + szkennelés kb. 2100-ra jön ki (ha 700 Ft-tal számolok mindegyikre)
Egyébként honnan tudhatom, hogy jól van benne a film? Az biztos, hogy a számláló megy. Az is, hogy a filmcsavaró pöcök (vagy micsoda) óramutatóval ellentétesen forgatva bekeményedik, de most simán tudtam rajta 3-at 4-et is forgatni, mire. Kinyitni nem akarom, lőttem már vele pár képet. Ilyenkor mi van??Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Marky21
aktív tag
Hello!
Tényleg drága mulatság,de nem 2100 hanem drágább:S 1200 a film úgy ált. de lehet persze olcsóbbat venni,előhívás egy 36 kockás filmnél képenként 40-90 Ft között mozog én a pálvölgyinél hívtam elő ott 90 ft képenként plusz előhívási díj és nem is hívták elő az összeset mert rosszak lettek végül is 3280-FT fizettem .Szkennelés nem tudom milyen árba van.Ha jól van benne a film akkor az elején amikor berakod betekeri magától föl tekeri pl 36 hogy ennyit fényképezhetsz,de ha megy a számlálód akkor jól raktad be szerintem.Ha rosszul rakod be akkor nem tekeri föl. -
leeate
senior tag
Éppen ezért nem akarok képeket nagyítani, csak előhívni, előhívni meg minden kockát egyszerre kell
Én 700-ért vettem Ilford pan 100-ast, igaz, nem a legprofibb, sőt. Színes filmeket meg nagy választékban lehet kapni olcsón a DM-ben v Rossmannban (lol?) Az a baj, hogy nem automata továbbítású a gépem, szóval az a számláló csak annyi, hogy ha elhúzom a továbbító kart, akkor az fordít egyet rajta
-
rejewski
tag
Hello!
Nemrég kezdtem analoggal fényképezni, és van három téma amiben segitségre szorulok. Az egyik nagyobb lélegzetvételű dolog az az otthoni fotolabor témája. Pontosan mire van szükség hozzá(link is megfelel ha nincs kedv irogatni). A második az FF film beszerzése. A harmadik pedig az objektiv. A gépen most egy 28-80 as kit obi van(canonról van szó), de szeretnék egy fix nagylátoszöges objektivet is. Hol lehet érdeklődni? Milyet érdemes? használtak is érdekelnek természetesen. Azt olvastam, hogy nem kompatibilisek az analogok a digitálissal. Hogyan lehet megkülönböztetni név alapján őket? Bocs a gyik kérdésekért, de valahogy meg kell tudni.
rejewski
------/------/------/------/xxxxxx/------
-
leeate
senior tag
válasz
rejewski #392 üzenetére
Szia!
1. Ezt a linket szokták ajánlani a kezdőknek. Vegyszereket az Ilfordtól tudsz rendelni, és ezek állítólag elég jók is (nem tapasztalat)2. Filmet a Soós kereskedésből vagy a Syrextől. Egybk. egyes Fuji boltokban lehet kapni Ilford pan 100-as filmet, ami ugyan nem a legfinomabb tulajdonságokkal rendelkezik, de a filmes tónusvilágot minden további nélkül adja.
3. Ebben annyira nem vagyok kompetens, de a 28mm nem elég nagylátó?
A többi kérdésre meg engem is érdekelne a válasz..
-
rejewski
tag
Nagyon köszönöm. Pontosan ilyen linket vártam... nagyon jó. Az objektiv dologról meg annyi, hogy alapvetően elég a 28mm, de valahogy még mindig nem tökéletes a belső terekhez. olyan 17mm-es kéne talán. mondjuk az már torzit nem?? Remélem életben marad a topic, mert ebben sokkal több az érzés mint a digi-ben.
Tényleg előhivást hol érdemes csináltatni... azért a Pálvölgyi elég borsos nem? mellesleg mennyivel kapnék többet egy Nikon F-801 -től mint egy Canon 3000n től?
------/------/------/------/xxxxxx/------
-
leeate
senior tag
válasz
rejewski #394 üzenetére
Előfordulhat, hogy torzít.. Sőt. Amúgy én is keresek ilyen objektívet, csak én K bajonettre. Én se tudok mit kezdeni a belső terekkel..
Ajánlom neked még az Index Fotó-videó fórumát, ott van több FF téma is. Oda nem szoktam hozzászólni, mert én nagyon kontár vagyok hozzájuk képest, de csomót lehet tanulni tőlük.Pálvölgyi? Van honlapjuk? Nem vagyok pesti
A két gépről nem tudok sokat - vagyis annyit, h egyszer én is arra gondoltam, hogy automata tükörreflexest veszek, asszem ez a 3000N volt, amit én is kinéztem, de aztán szakik azt nagyon nem ajánlották. Belépőszintű gép volt, nem egy időtálló modellnek tervezték, és mintha nem lenne rajta blendebeugrasztás se.Én egyelőre elvagyok a Cosina CT-10-es kézi továbbításos retró gépemmel, nekem ez a kettő már túl profi
-
Sziasztok
A minap kaptam egy SMENA 8M típusú analóg fényképezőgépet,működőképes állapotba.
Az analóg fotózásról szeretnék érdeklődni. Milyen típusú film való bele, otthoni előhivatás lehetséges-e, hallottam olyan scannerekről amik digitalizálják a diákat.
Ilyen és ehhez hasonló dolgokról szeretném, ha valaki egy kis tájékoztatást adnaKöszönöm.
-
tailor
őstag
Sziasztok!
Hol javítanak Budapesten megbízhatóan analóg gépeket? Van egy Olympus OM2n gépünk, és 10 éve a szekrényben állt, de most lehet, hogy újra elővennénk - csak sajnos ráférne egy karbantartás... Neten keresgéltem ,de nem jutottam egyről a kettőre. Ha van valakinek tapasztalata, szívesen venném.
-
tagyi42
csendes tag
Szervusztok!
Most érkeztem...
Ercona II-es és Altissa gépeimhez keresek 6*9-es filmet, valamint valakit, aki ezt elő tudja hívni illetve ebben segít.
Köszönettel
tagyi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest