Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Balinov

    félisten

    Udv Sracok, kollegamtol kaptam egy, a korahoz kepest egesz jo kozmetikai allapotban levo Pentax ME Super-t 28mm/F2.8 Vivitar obival. Edesapjae volt, kb 80-as evek elejen vehette.

    Teszteles kozben elso dolgom a 2db A76 (aka LR-44 ) elem megnezese volt, mivel valszeg kb 10evet volt eldobozlva a padlason. A ket elem kozul legalabb 1 kifolyt, a sav maradvanya osszetartotta a 2db elemet, egyben is estek ki.

    Kiveve a vaz feloli elemerintkezoknel ill a hengeres elemhazban nem lattam folyasnyomokat. Csavar belso fele picit korrodalt, de finom smirglivel, majd radirral helyrehoztam, amennyire tudtam. Uj elemeket kimertem, jok.

    Van itthon 2db vadiuj duracell A76-os elem, azokat beleraktam a neten fellelheto hasznalati utmutatok alapjan, de tovabbra sincs se kep, se hang (filmet meg nem vettem bele, csak tegnap este hoztam el).

    Par pentaxforumos, stb bejegyzes alapjan amennyiben jo az uj elem, latnom kellene a keresoben az elokepet, ill par led stilusu feedback-et, de konkretan tok sotet.

    Ebay-en nezve az erteket latom, hogy nem egy fiok-kincse, de szeretnem valahogy mukodesre birni, utoljara 35mm-en a Cmena8-el fotoztam.

    Ugye film nincs benne, igy nem tudom, hogy a felhuzas utan a kioldoval el lehet-e a zarat sutni, csak olyat olvastam, hogy full manualban elvileg mukodik meg lemerult elemmel is. Lehet be van ragadva a zar/redony? De akkor is a led visszajelzesneke menni kene, de nem megy?

    A kerdes, merre induljak el? Lehet-e valami erintkezo, csatlakozo kilazult? Alap forrasztastol nem riadnek vissza.

    Koszi barmilyen 5letet

    Bali

    6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

Új hozzászólás Aktív témák