Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • optikus

    senior tag

    válasz bogar879 #1490 üzenetére

    Filmhivobol vegyel xtolt, fajlagosan olcso, hasznalat utan ki kell onteni (nem mergezo), 1+1 higitasban erdemes hasznalni.
    Rodinal (r09) hivot fogjak ajanlgatni, csabito mert olcso es vegtelen ideig elall, de sztem ne azzal kezd, nagyon durva a szemcsekepe, es a kontrasztja se jo. Persze lehet hasznalni esszel (en tesztfilmekhez hasznalom, de sztem ne ezzel kezdj).
    Fixirbol barmilyet, ami a legolcsobb (pl foma). Mind hasznalhato filmre es papirra, nem kiontos, soxor hasznalhato. Telitodest erdemes nezni neha, darab filmet beledobsz es nezed a tisztulasi idot, ha tobb mint 5-6 perc akkor vege (de idovel hivas utan is fogod latni).
    Stop furdo nem szukseges, ket gyors hidegvizes oblites, utana mehet ra a fixir.
    Cseptelenito (pl ilfosol), egy flakkon evekre eleg. Nem kell elore keverni eleg par csepp az utolso mosovizbe. Mosogatoszert/sampont ne hasznalj barmennyire tuti masok xerint.
    Papirhivo, (pl: pq universal), midig annyit erdemes keverni amennyi fogy.

    Eszkozok:hivotank, pl. a syrexes ap tank is jo, elonye hogy konnyu befuzni, hatranya hogy pazarlo, nagyon sok vegyszer kell hozza. Orsoi egy ido utan akadozni fognak, cserebe allithato meretu (kisfilmhez es rollhoz is).
    Ezt erdemes idovel fem tankra cserelni (csak ebayon kapol mert kincs, itthon senki nem adja el a sajatjat), kindermann, hewes, stb. Elonye hogy keves anyag kell bele, konnyu tisztitani, hatranya, hogy nehez befuzni, foleg a kisfilmet.
    Sztem a toltozsak se art, ne sajnalj egyet venni a syrexben. Lehet furdoszobaban meg pokroc alatt is tolteni, de igazan kuk sotetet nehez csinalni, a film erzekeny a legkisebb beszurodesre amit szemmel nem veszel eszre. Papirhoz eleg a sotetitett furdoszoba az nem olyan erzekeny meg nem kar erte, a negara viszont erdemes vigyazni.
    Nagyitogep mindig van a syrexben/soosban. Erdemes olyat venni amin van szinkevero fej vagy filtertarto talca. No nem a szinek miatt hanem valtoztathato kontrasztu (multgrade) nagyitashoz. Egy obi nem baj ha az alkalmas tobb filmmerethez. De ha csak kisfilmhez van meg akkor cumi mert nehez utolag szerezni masikat. Persze itt van jagek mert tobbe kevesbe cserelheoek igy eselyes hogy talalsz mas tipust, de en nem ezzel keresnem. Legyen meg a filmtarto talca, min 2 maszkkal (kisfilm+6x6), ha uveges akkor ne legyen torott az uveg mert hiaba tukmalja az elado hogy nem latszik, de latszik. Ha tellik ra akkor valami nyugati tipust vegyel (pl durst, leitz, kaiser, dunco, stb) a ruszki, ndk csodak eleg ratyik plane ennyi idos leharcolt szedett vedett hianyos darabok.

    [ Szerkesztve ]

    Buy books not gear.

Új hozzászólás Aktív témák