Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Stauffenberg

  nagyúr

  válasz spanyoll #1223 üzenetére

  "VSCO-n gondolkoztam, a barátom akinek magyaráztam a filmes dolgokat pont azt használ pluginként LR-hez és azzal érvelt, hogy DE ugyanolyan lesz tőle, mintha filmmel lőtte volna. Hát nagyon nem."

  Persze, hogy nem, mert már a bemenet is egy lapos digit fotó, de ettől függetlenül a VSCO plugin elég jó hatásfokkal dolgozik. Igaz szemcsézettséget, karcokat, miegyebet nem szimulál, csak tónusokat, kicsit mélyebb buzeráláshoz ott van a DxO Film, de annak meg a tónusait nem csípem. De nekem nem az a célom, hogy meghamisítsam a digitális fotóimat és azt mondjam rájuk, hogy "nézzétek ezt Kodak TMax-ra lőttem", nekem csak az a fontos, hogy a digit fotóim ne nézzenek ki olyan bárgyú laposan, hangulatban közelebb kerüljenek ahhoz amin felnőttem (jó most ezt úgy mondom, mintha olyan öreg lennék, nekem 14 évesen már volt digitális gépem, de mindig is inkább az analógot tartottam a szívem csücskének, már 8-9 évesen apám Fujica ST-F gépével mentem osztálykirándulásra két tekercs Kodak Gold-al).

  Egyébként az igazán jó szimulációk azok, amikor egy plugin egyetlen konkrét filmtípus szimulációjára épül. Meg lehet nézni ezt például. Persze egymás mellé téve látszik a különbség a tónusokban, de ha nem lenne a végén oda írva, hogy melyik-melyik, akkor még én is vakarnám a fejem.

  ---                                                                                                                                                                                                                       "If I knew how to take a good photograph, I'd do it every time." - Robert Doisneau

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés