Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A Sony megmutatja milyen monitor illik a PlayStation 5-höz
- Milyen házat vegyek?
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apszi
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Bocsánat, ezt a képet a netről szedtem (mivel a sajátomat nem láttam
), nem az én beállításaim. Nálam a "force display colour depth" és a "force colour subsampling" automatán vannak (remélem az úgy jó), a Disable GUI scaling beállítás meg nincs is a menüben. Ezt máshol megtalálom? Hátha el van állítva.
Update: A Disable GUI scaling az xml fájlban false értéken volt, szóval az elvileg ki van kapcsolva. -
blakey
titán
válasz
apszi
üzenetére
Disable GUI scaling (off legyen), ha ezt bekapcsolod, akkor a feliratokat is, ami tulajdonképpen a GUI része, nem fogja felskálázni, így 2160p-n 1080p-s lesz a "minőség". Egyébként mi alapján állítottad át a gyári értékeket? Mert azok jók, nem kell "piszkálni".
Refresh rate miért 30? Maradjon 60 vagy 50, ha úgy tetszik, de annál kevesebb semmiképp, de inkább hagyd gyári állapotban. -
blakey
titán
válasz
Melorin
üzenetére
A "HEVC seek workaround", benne van a nevében, a HEVC fájlok esetében segíti a lejátszást, ez már része a rendszernek, nem kell kapcsolgatni, a "Disable GUI scaling" ne legyen bejelölve, azaz engedélyezve legyen (a képen ki van kapcsolva), ami annyit tesz, hogy feliratok illetve egyéb infók megjelenítése esetében akadások jelentkezhetnek, ugyanis a feliratok/információk képként jelennek meg és ilyenkor fontos lenne, hogy ugyanakkora felbontásban, mint az anyag, ha kikapcsolod, akkor két eltérő kép lesz egymáson, tehát a felirat-réteg (layer) nem kerül szinkronba a képpel, csak úgy ha néha ugrik egyet, azt ne kapcsold be. A hangcsúszás is lehet ennek az oka.
-
Beni2360
félisten
A Disable GUI scaling ezt találtam.
Ha a GUI 4K 23.98 ra van állítva - Na evvel én is próbálkoztam de nem igazán jó választásnak bizonyult, akadozott a GUI meg már nem emlékszem de egy két nap után vissza állítottam. Eredetileg 1080p/60 Hz van készítve a GUI. Azért írtam a hűtést, hogy ki lehessen zárni az akadásokat a meleg végett. Volt olyan boxom amiben egy régi VGA 12V venti ment 5V-n lassabban. Ideglenesen alá tenni ameddig teszteled.
(A ZIDOO-nál nálam ez van választva vagyis Auto/2106p igaz ott is írják, hogy a GUI nem arra van de mivel Auto-ra van téve és a kijelző 4K/60 arra fixálja, és mindent 4K /fps a videó szerint küldi ki.) -
mexel
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Éppen azt tesztelem hogy mennyire melegszik

Egyébként ha nem Youtube videó megy hanem ssd-ről megy akármilyen nagy méretű 4k 30-60FPS HDR lejátsdzás, akkor 65 fok környékén megáll, max 70.
csak azoknál a macerás YT videóknál melegszik annyit.
Szóval az így nem olyan gáz azért.Más: a Disable GUI scaling az mire való pontosan?
Ha a GUI 4K 23.98 ra van állítva akkor nincs frekiváltás azoknál a 2x váltó videókál. Ilyenkor viszont minden filmet ( 720p, 1080p) 4k-ra konvertál?
-
Beni2360
félisten
Igen én is erre következtettem a Képernyő felbontás.
De amíg 3840x2016p/60 volt mindent 4K tolt ki magából és minden kifért az ablakban mivel a TV 4K-s.
A filmek felbontása nem ettől függ. - Ezek szerint mégis közre játszik.
A Whitelist-nek hívottban nálam - nálam is üres.
Zsadi - Disable GUI scaling ha bekapcsolom akkor van tiltva.
Na megvan be van kapcsolva. Beáll- Redsz- CE-ben
Ha kikapcsolom akkor is 1080p/ 24 a kimenet. nem változik semmit. -
chesterboy
tag
válasz
chesterboy
üzenetére
Közben meg is találtam a megoldást, be kapcsoltam a Disable Gui scaling-ot és jó lett. Engedélyési listát is vissza állitottam, megy rendesen a 4K.
-
mert2011
csendes tag
válasz
blakey
üzenetére

Próbálok én is válaszolni, próbáltam a "Disable GUI scaling" bejelölve, akkor a filmet kicsiben indítja, ekkor van lehetőség áttenni 1080p-re , ekkor alul a lejátszósáv látható, lehet módosítani. Képet sajna csak ezt tudom a filmről:
Ha megmondaná valaki,hogy a filmről hogyan lehet képet lőni /klaviatúra- CTRL-S/ ezzel próbáltam. -
blakey
titán
válasz
DoItYourself
üzenetére
"Disable noise reduction" helyett lehetne csak simán "Noise reduction" az opció neve. Nekem logikusabbnak hangzik. :) - lehetne de a Kodiban alapból engedélyezve van így ez a logikus
Disable GUI scaling ugyanez. - itt is alapból engedélyezve van
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Xbox Series X|S
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Battlefield 6
- Assetto Corsa Rally
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Társasjáték topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- GAMER INTEL I9 9900K/ 32GB DDR4 / RTX 2080Ti / 1TB NVME SSD /
- GAMER INTEL I5 12400 / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / 250GB SSD / 1TB HDD
- very old gamer
- i5 12500/ RTX3070/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

), nem az én beállításaim. Nálam a "force display colour depth" és a "force colour subsampling" automatán vannak (remélem az úgy jó), a Disable GUI scaling beállítás meg nincs is a menüben. Ezt máshol megtalálom? Hátha el van állítva.