Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Mike88

  senior tag

  Sziasztok!
  Új vagyok itt, remélem nem azt a kérdést teszem föl, ami hetente kétszer átbeszélésre kerül... Ha igen, akkor elnézésetek kérem.
  Vettem egy MXQ Pro 4k tip. boxot. LE-t szeretném telepíteni, NAND-ra kerülne, de ott elakadok, hogy nem jön össze a boot SD kártyáról. Az útmutatót követve csináltam. 009-el próbálkoztam elsőre. Libreelec sd creatorral írtam ki kártyára, dtb file cserélve, (átnevezve név is kiterjesztés is).
  Lehetséges, hogy rossz dtb file-t választottam s ezért nem bootol sd kártyáról (kártya sd-microsd átalakítóban van, kingston 4GB class4)? Tartottam volna addig a mikro kapcsolót, ameddig meg nem jelenik a LE logo... miután visszaadom a tápot s nyomva tartom a gombot android robot jelenik meg, majd alatta vmi formatting data stb.... (sorry nem tudom pontosan leírni, mert viszonylag hamar eltűnik) majd újraindul, ha elengedem a gombot, akkor android tölt be (rendszer alapbeállításra kerül), ha továbbra is nyomva tartom ismét ez a képernyő tölt be.
  A boxban 1GB ram van, szétszedtem, megnéztem, realtek wifi, egyedül az ethernetben nem vagyok biztos, hogy 100 vagy 1000, eledó 100-at írt.
  V3.01 board-ra szerelt (elvileg).

  Most próbálkozom ill. próbálkoznék 006-al, ehhez ha jól látom dtb file ügyileg nincs meghatározva, hogy milyen hardveres összetevőkből áll, hanem konkrét tip-okhoz van a dtb file. Ez azért van, mert akkor készült, amikor még csak "egy féle" mxq pro volt? (Feltételezem ezzel is az történt, mint jó néhány ismertebb olcsó boxal, hogy készült belőle X változat, apróbb módosításokkal.)

 • Mike88

  senior tag

  válasz DoItYourself #9152 üzenetére

  Az app-al nem lettem beljebb, ugyanaz történik. Android robot, formatting data, formatting cache majd újraindul, android bebootol, rendszer alapbeállításra áll ismételten. :)
  Maga a reset gomb, az biztos működik. SD kártyára gyanakszom, bár erről az SD kártyáról szoktam a Wetek-et is telepíteni, szóval nem értem a dolgot. Mindegy, próbálkozom még USB aljzatból, pendrive-om sajnos nincs, így az sd kártya hibát egyelőre nem tudom kizárni.

  Szerk.: Érdekes, usb-s kártyaolvasóval elindult a LE. :) (Lehet az SD-microSD átalakító sz.r? Most használtam először.) Most már csak az kell, hogy jó is legyen. :)

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  válasz Mike88 #9154 üzenetére

  No. Végül 009-el sikerült és a hozzá tartozó device trees file-al (1GB_100M_realtek wifi).

  fpunto! Rendszer-ben a rendszer menüpont alatt, a videó kimenet-nél van olyan lehetőség, hogy képernyő kalibrálása. itt tudod beállítani a képet (többek között), de igen, ha van a TV-den olyan lehetőség a képarány beállításoknál, hogy "levágás nélkül", akkor azt használd. Gyorsabb megoldás.

 • Mike88

  senior tag

  válasz a8l #9165 üzenetére

  Nem, sajnos... bár biztosra vettem, hogy ez nem fog működni. Már elpakoltam holnapra (ajándékba lesz), még felkerül jó pár kiegészítő, de sejtésem szerint a reset gomb rövid megnyomására bekapcsol majd, de ha nem, akkor majd a tápellátást szakítom meg egy (bontó) nyomógombbal azt' lesz bekapcsoló gomb. :) Biztos vagyok benne, hogy nem lehet annyira esztétikusan megoldani, mint ahogy egy gyári kapcsolót elhelyeznek/beépítenek ilyen boxokba, legalábbis én nem fogom tudni úgy megoldani, de attól még funkcionál majd.
  Egyébként android alól sem kapcsol be a szerencsétlen, ill. ott nem kapcsol ki, csak "alvó módba" küldi, amennyiben "kikapcsolod", szal olyan, mint mikor a kikapcs gomb rövid megnyomásával lekapcsolnád a kijelzőt egy telefonon, tableten, tényleges kikapcsolás nem történik.

  Ja, s persze a távirányító gombkiosztását azért átakarom kicsit buherálni, hogy legyen elérhető gombbal az EPG pl. stb.

  Szerk.: Te ugye nem NAND-on használod? Ha jól emlékszem panaszkodtál arra, hogy fagy néha. Kártyáról nálam is volt fagyás, lassú is volt. No de egy elég sz.r kártyára telepítettem.

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  válasz DoItYourself #9176 üzenetére

  Persze. A wetek nem volt kikapcsolva hónapok óta. A baj az, hogy akinek adom, annak ez nem fér a fejébe. :)

  mexel! Nem teljesen értelek. K1 plus 15e netto kb. azaz bruttó 21-22 ezer forint. Ehhez kell még egy USB C tuner is ugyebár (már ha egyáltalán elbír az erre ráerőltethető Libreelec a belső tunerekkel s az USB-s tunerrel is egyaránt). Nemrég épp kerestem a problémámra megoldást, s olvastam, hogy a belső tunert nem látja a LE, persze ez azóta változhatott. Ez további költségeket jelent, ha veszel még egy usb-s tunert is.
  K2 plus ha jól látom netto 20 körül van, azaz bruttó 28 ezer, ebben szintén csak T tuner.

  Wetek play. Szerintem baráti.

  Egyszerű kezelni, még időseknek is, 6.2 OE óta stabil, s a 7.0.2 LE sem rontott a helyzeten. Beüzemelni (ami nyilván a te feladatod lesz), na az már nehezebb, de nem túlzottan nehéz. OK, jóval gyengébb hardver, de kit érdekel, ha gyors, ha elég LE-hez? Csatornaváltás nem túl gyors (kb. 2-3mp).

 • Mike88

  senior tag

  válasz mexel #9181 üzenetére

  Azt, hogy S2/T2 tuneresek, s te C/T tunert írtál, hogy az kell. C tuner nincs a K1-ben, K2-ben és ha ezt usb-sel akarnád pótolni, akkor már nem is spóroltál a k2-vel, max. a k1-el, ha nem annak a boxnak az árát nézzük, amit linkeltem, hanem mondjuk egy ebay-es árat, ami bruttó 30 körül van (Eu-ból).

 • Mike88

  senior tag

  válasz tau_ba #13363 üzenetére

  Szia! Átmásolom ide, amit a Wetek play fórumban írtam, azért nem linkelem, mert egy dolgot rosszul írtam le, az ebben javítva van.
  Először is ezt a leírást kövesd: [link]

  Lejjebb láthatod, hogy a remote.conf file-nak mi a felépítése.
  Az adott kódot úgy tudod kiolvasni, hogy a készülékre irányítod a távirányítót, majd lenyomsz egy gombot és utána adod ki a dmesg -c parancsot. Ehhez én a WinSCP-t használtam, ott nyitottam egy terminált majd kiadtam ezt a parancsot. (Azért azt, mert ott gyorsan kiadható a parancs egymás után).
  Elsőre add ki a parancsot, és várj, míg végbemegy, majd nyomj le egy gombot a távirányítón, eztán másodjára kiadva a parancsot, már átláthatóbb lesz, hogy mi is kell neked.

  Szal, ahogy olvashatod, elmagyarázza mire van szükséged a kódból:
  "Now press the key you want to program it and directly ssh dmesg -c you will find something like this 0xXXYYZZZZ
  Now between key_begin and key_end lines write this
  0xYY 115 ;volumeup
  (The YY is the 5th and 6th digits)
  And only space between 0xYY and the command number"
  Azaz jelen esetben nálam a (LG távirányító hangerő gombjához tartozó) kód: 0xfe01fb04 (ahogy láthatod a képernyőképen)
  Eszerint ebből a kódból ez szükséges: 0x01 ezt a lejjebb található, előre felépített conf fileban oda írod be, amilyen műveletet szeretnél vele ellátni:

  # WeTek Play NEC remote
  factory_code = 0xfb040001
  work_mode = 1
  repeat_enable = 1
  release_delay = 150
  debug_enable = 1
  reg_control = 0xfbe40
  key_begin
  0xca 116 ;POWER
  0x07 105 ;KEY_LEFT
  0x06 106 ;KEY_RIGHT
  0x40 103 ;KEY_UP
  0x41 108 ;KEY_DOWN
  0x44 28 ;KEY_ENTER
  0x5b 102 ;KEY_HOME
  0x09 113 ;KEY_MUTE
  0x03 114 ;KEY_VOLUMEDOWN
  0x01 115 ;KEY_VOLUMEUP
  0x28 14 ;KEY_BACKSPACE
  0x72 59 ;KEY_F1
  0x71 60 ;KEY_F2
  0x63 61 ;KEY_F3
  0x61 62 ;KEY_F4
  0x10 11 ;KEY_0
  0x11 2 ;KEY_1
  0x12 3 ;KEY_2
  0x13 4 ;KEY_3
  0x14 5 ;KEY_4
  0x15 6 ;KEY_5
  0x16 7 ;KEY_6
  0x17 8 ;KEY_7
  0x18 9 ;KEY_8
  0x19 10 ;KEY_9
  0xb0 164 ;KEY_PLAYPAUSE
  0xb1 128 ;KEY_STOP
  0x1e 0x16c ;KEY_FAV
  key_end

  A factory kódot szintén módosítani kell, a leírtak szerint. Felhasználod ugyanezt a kódot. Ebből az utolsó 4 karakter kell. Azaz az fb04. formátuma pedig 0xZZZZ0001, ahol a Z a változó.
  Tehát a factory code sor az én esetemben erre a kódra módosul: 0xfb040001

  Ezen felül plusz sorok: (értelemszerűen a kódot itt is módosítanod kell)

  műsorújság:
  0x20 18 ;EPG* Live TV EPG/TV guide

  Betűket hozzárendelve is elérhetőek azok a funkciók, amik billentyűzettel elérhetőek, így pl:
  felirat ki-be kapcsolása:
  0x20 20 ;KEY_T
  A/V információk
  0x20 24 ;KEY_O
  képarány módosítás:
  0x20 44 ;KEY_Z

 • Mike88

  senior tag

  válasz szabi__memo #14117 üzenetére

  Árban szerintem muszáj jóval olcsóbbnak lennie.
  Én úgy gondolom, hogy ami hozhatna igazán pluszt ebbe a szegmensbe az egy valódi SATA csatoló, egy univerzális(sá tehető) kártyafogadó, még jobb lenne e mellé egy modulfogadó, a kábeleseknek. Ez utóbbi tutira nem fog megvalósulni. SATA és kártyafogadó volt az Amiko A3-ban is, de az már akkor elavult volt hardveresen, amikor piacra került.
  Kártyafogadós box S905-el, (románoknál állítólag már kapható) Amiko A4. Ebből készült Tuner nélküli és combo is. A3 is először Romániában volt kapható, valószínűleg lesz magyar boltokban is, biztos "jó áron", ahogy az A3 is. :)

  Viszont ez a dolog baromira érdekes, ha az S905D hoz ebben változást, hogy mindkét tuner egyszerre használható legyen, akkor ezek szerint az A4 sem képes arra, hogy egyik tunerrel felvegyen, a másikkal meg TV-t nézhess. Erről eddig nem tudtam, hogy ilyen problémák vannak, ezek szerint ezért került single tuner a wetekbe.

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  Sziasztok!
  Ezeken a boxokon analóg A/V kimenet Libreelec-kel is működőképes vagy csak androiddal? Ha igen, melyek azok a típusú boxok, amikkel működőképes?
  Keresve a témában itt, azt olvastam, hogy a nálunk kapható kábelek bekötés ügyileg nem jók ezekhez a boxokhoz, de ezt megoldom.
  Az lenne a lényeg, hogy régi CRT TV-n is használható legyen.

 • Mike88

  senior tag

  válasz azbest #14778 üzenetére

  Aha, értem. Köszi, akkor RPi jobb választás ilyen szempontból.

 • Mike88

  senior tag

  Sziasztok. Van egy MXQ pro 4k boxom (V3.01) verziószámú. PC-re kötve szeretnék valahogy életet lehelni belé, de nem sikerül. Mindig "USB control setup error" hibát kapok (2%-nál). Egyetlen hozzászólásban találtam itt találatot erre, csak az nem segített. Tudtok bármit is tanácsolni? Több helyen olvastam, hogy nem megfelelő firmware-el való próbálkozás esetén fordul elő ilyen, nos ez az, amiben nem tudok 100%-ban biztos lenni, mert konkrétan ehhez a verziószámhoz több órás keresgélés után sem találom a megfelelő firmware-t, a wifi chip ha ez segít Realtek 8189ETV. Korábban LE volt rajta, csak egy újraindítást követően nem bootolt be, USB-ről telepíteni pedig nem tudom, a rec. gombra nem reagál.

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  válasz tomy86 #57320 üzenetére

  Sajnos itt elakad, hiába várok, nem történik semmi. Mennyi idő után "lépett tovább" nálad?
  A kábel az házi barkács, de 4 különböző kábelből próbáltam már összerakni egyet és minden kombinációban összekötöttem már (értsd mindegyik volt már mindegyikkel összekötve), s minden esetben ezt a hibaüzenetet kapom, úgyhogy nem hinném, hogy azzal volna a probléma. Olvastam a te hozzászólásodat, az enyém nem így néz ki (pontosabban nem az enyém, ha az enyém lenne, már kidobtam volna!)[kép] [kép] . Kicsi hűtés? Ezen nincs is... :D

 • Mike88

  senior tag

  válasz tomy86 #57330 üzenetére

  OK, annyit tutira nem vártam eddig egyszer sem... :) Megpróbálom.

 • Mike88

  senior tag

  Odáig eljutottam, hogy a 8.2-es LE bebootol USB-ről, de NAND-ra nem tudom feltelepíteni, olyan mintha nem működne a rec.gomb... Összezárva a lábait pedig látszólag működik, de nem történik semmi (nincs jel), nem indul el a telepítés. Azonnal el kellene induljon.
  Ha más opció nincs, akkor marad a LE (vagy CE, azt még nem próbáltam) USB-ről, bár az lett volna az eredeti cél, hogy visszakerül az android, mert a felhasználóját pont nem érdekli a kadenciahelyes lejátszás, észre sem veszi a különbséget, viszont az app-ok lehetőségét kihasználná.

 • Mike88

  senior tag

  Sziasztok!
  Ma "üzemeltem be" egy Alfawise S95-öt (android marad rajta, szóval CE-t hagyjuk, androidos app-ok miatt lett véve a box). Szemlátomást 1280x720p csupán a felbontás, (az UI felbontása is, mert szutyok a kép), hiába állítom 1920x1080-ra, láthatóan csak felskáláz. Kérdezném tőletek, a gyári android ennyit tud? Mert ha igen, akkor 4k-val hirdetni a pofátlanságnak egy teljesen új szintje... Hozzáteszem nincs igény 4k-ra, szóval nem ezért lett vásárolva, a TV is csak fullHD, elég volna annyi... :) Nem akartam volna cserélni a gyári androidot ezért, mert pár applikáció fut majd rajta, UPC direct, Filmbox live, ilyesmi, de így tényleg egy szutyok képminőséget tud csak produkálni, pláne egy olcsóbb TV-n. Szóval én nyúltam mellé vagy halál komolyan még mindig arról beszélgetünk, amiről beszélgettünk ezelőtt mittomén 10 évvel ha nem több, mikor az RK3066 volt az isten? Mert tátott szájjal állok a dolog előtt... Továbbá kérdezem, rosszul emlékszem-e? Nem úgy volt anno, hogy a build.prop-ban megvolt határozva fixen a felbontás+hz, s ez átírható volt, azaz kvázi ennyit kellett csak tenni az ügyért, hogy natív fullHD-t "kapj"? Mondjuk ha igen, akkor meg mi a bánatért lehet változtatni a Hz-n is? Egyébként a Kodi sem tudja automatikusan változtatni, mondjuk erre számítottam, hogy ez még mindig nem megy, (pont nem is érdekelne a dolog) de legalább ne lenne alapban 60Hz, mert pár TV stream lejátszása után azt gyanítom, hogy még csak nem is 50Hz az alapbeállítás (amit elvileg igen, gyakorlatilag meg nem tudsz változtatni)... Azért nem vagyok képben és azért élek ennyire kvázi a "múltban" e témakörben, mert hosszú évek óta nem foglalkozom ezzel, OE majd LE majd CE-et használtam ill. használok (én, de ezt a boxot nem én fogom használni!).

 • Mike88

  senior tag

  Sziasztok!
  Némi tájékoztatást kérnék tőletek. Az összefoglaló nem tér ki erre részletesen.
  Mecool KII box, mint az összefoglalóban írva van LE kezeli a tunereket, KIII-nál nincs erről információ. Az volna a kérdésem, hogy a két box közül melyiket érdemesebb vásárolni? Nem szempont a gigabit lan, az szempont, hogy LE vagy CE kezelje a belső tunereket, lehetőleg 8-asnál frissebb legyen a LE vagy CE, még esetleg lehet szempont az, hogy az android jól használható legyen, valóban fullHD legyen legalább az a felbontás, nem csak ilyen felkonvertált 1080p, de ebben tudok kompromisszumot kötni.
  Mindeddig egy wetek playt használtam (az első verziót, nem a play2-t), de tegnap elhalálozott! A wifi chip kisebb "durranással" inkább "pattanással" gyak. szét égett. Hogy arra miért nem került hűtőborda az egy rejtély, ezek szerint szükséges lett volna, de hát így is 5 évet szolgált 0-24-ben, azaz ez valóban 5 évnyi üzemidő ami benne volt.
  Play 2-t sajnos már égen-földön nem találni, pedig azzal volnék igazán elégedett, ha azt tudnék vásárolni (nyilván használtan), ez van... Maradnék a TVheadend-nél, linuxos boxot nem szeretnék. Fontos, hogy TVH szerver mellett az OScam szerver is jól fusson. Fontos, hogy legyen IR szenzor, a remote.conf szerkeszthető legyen, de ahogy látom ez mindkettőnél van, ill. járható, a távirányító épp emiatt nem szempont, hogy néz ki, mennyire használható, lehet a KII gagyi alap távirányítója is, mivel úgy sem azzal irányítanám. Csak az S tuner lényeges.

 • Mike88

  senior tag

  válasz M_AND_Ms #75364 üzenetére

  Köszi. Külső tunerekkel mindig szívás van, Wetek sem kezelte jól a külső T tunert, de azóta nincs is rá szükségem, egyetlen helyi TV csatornára nem áldozok ennyi energiát... :)
  KI pro-t már nem kapok egyrészt, másrészt geekbuyingon európai raktáron van KII pro és KIII pro is, így ezek közül kellene döntsek, nem szívesen adok plusz 15e-t a KIII-ért, mert épp építkezésben/házfelújításban vagyok, 15 ezer is számít jelenleg, de ha azt mondjátok, hogy a KIII és a KII között ég és föld a különbség, és a KII-n egy rakat sz-r az android, használhatatlan, akkor a KIII-t választom, csak kérdés továbbra is, hogy e kettőnél is jól működik-e a tunerkezelés (CE alatt!), mert ha a KII-nél problémamentes, de a KIII-nál vannak gondok vele, akkor viszont sz-rom le, hogy jobb hardveres tulajdonságokkal bír a KIII, hogy esetleg használhatóbb rajta az android, maximum akkor KII és idővel csak szerver lesz belőle, kliensnek meg egy olyan androidos box, ami korrekt. Mondjuk a Weteknél is ez volt a terv, hogy csak szerver lesz belőle, aztán mindig húztam, halasztottam a box vásárlást, most meg már nem lesz belőle más, mint hulladék. :D Ha kell valakinek egy feltehetőleg LE/CE/android alatt működőképes USB-s IR vevő, akkor szóljon, kb. ennyi ami menthető belőle, meg a tuner, de az meg kinek kell(?), tele vele az e-bay.

 • Mike88

  senior tag

  válasz csubyy #75373 üzenetére

  csubyy! Nem akarok engmás boxot! Leírtam, h a tvh-nél maradnék! Ezt nem kell eldöntenem, ez eldöntött, így kezdtem! Nem ez volt az első boxom és nem is az utolsó, volt linuxos (e2), androidos, és utoljára a wetek TVHeadend-el. Ne haragudj meg érte, ne értsd félre, de nem ált. tájékoztatásra van szükségem a STB-ok témakörében. Egyedül ennyi érdekel, h a két említett boxnál a belső tunert jól kezeli-e a CE vagy az LE, immáron harmadjára is ugyanaz a kérdésem! Illetőleg android tekintetében melyik használhatóbb? Általánosan én is hozzátudok szólni nagyon sok mindenhez, köszönöm szépen, hogy segíteni próbáltok, de annak reményében kérdeztem, h itt vannak olyanok, akik esetleg használják e két box valamelyikét, mert tapasztalatokkal lényegesen beljebb vagyok, mint mondjuk egy tesztvideóval a yt-on, ami rendszerint az újdonság erejétől fölbuzdulva készül, hibák meg majd több hónap használat után buknak ki, mikor leszáll a rózsaszín köd.

 • Mike88

  senior tag

  válasz csubyy #75381 üzenetére

  Bocs, csak az utóbbi időben több kérdést is tettem föl, (teljesen más témában) és mindent írt mindenki, csak választ nem és ettől kicsit fölvagyok telve, (példának okáért múltkor 1 kérdést tettem föl, hogy két 15-ös gerenda egymáshoz rögzítéséhez mekkora szerk.építő csavart használjak, kaptam a "választ", hogy a gerendák ne érjenek le a földre, mert az baj, és egyébként is terveztessem meg. :D szóval ilyen kalandok és ez csak egy a sok közül. Ha ezt most nem érted, az nem csoda, én is értetlenül állok a dolog előtt) kösz a választ, akkor már megmerem venni valamelyiket is. Felvenni nem akarok. Idejét nem tudom már mikor vettem föl utoljára TV műsort, ott a direct now, rtl most+, no meg a torrent, de mióta van netflix, elvagyok azzal, sportot meg nem nézek.
  Írtam egyébként az előző hozzászólásban: #75363
  "Maradnék a TVheadend-nél, linuxos boxot nem szeretnék."
  Wetek-el nem volt semmi gond. Többeknek volt gondja a tunerkezeléssel. Lehetséges hogy az én használati szokásaim merőben mások, mint az átlagnak, így ezért nem volt nálam probléma, nem használtam szerverként és nem szoktam egyébként szörfözni a csatornák között. Megnyitom az EPG-t és megnézem hol mi megy, nem kapcsolgatok vaktában.
  Ha nehezebb út alatt azt érted, hogy magát a rendszert nehezebb kezelni, abba már belejöttem az 5 év alatt, nekem már kényelmes, kényelmesebb egyébként mint az e2, bármilyen furcsán is hangzik (mert ismerkedési fázisban meg kell tőle bolondulni, szó se róla), bizonyos szempontok szerint még több lehetőséget is ad.
  Az android nem erre a célra lenne használva, azon netflix, direct now (ehhez kodi kiegészítő nincs, nem is várható), rtl most app, ilyesmi. Ezért nem volna rossz, ha az android valóban tudna FullHD felbontást. Android alól a tuner részét nem használnám, a kezeléséért felelős applikáció az valami hihetetlenül ízléstelen, mondhatnám, hogy múltidéző/retro, s akkor szépen mondtam, de igazából ízléstelen. Amiko androidos széria meg teljességgel kizárva, egy életre megromlott a viszonyunk! De hát aki követi az 'A' széria "fejlődését" - és ez erősen idézőjeles, mert egy kabaré az egész - az tudja miért van kizárva.

 • Mike88

  senior tag

  válasz Imi1981 #75391 üzenetére

  Fordítsd meg! :) Fejjel lefelé használd a boxot! Már ha nem zavar az óra miatt. Úgy mit produkál? Kínában nincs fizika óra vagy nem tudom minek okán csinálnak ilyet (sokadik eset), hogy a hűtő"borda" hűtőlemez az a box aljára kerül. A meleg levegő felfele igyekszik, felfele száll. Ebben a boxban ha jól látom gyak. fejjel lefelé van a NYÁK, és az alján van egy hűtőlemez, amire át van vezetve a hő thermal pad-el, ami egyébként hővezetésben tudtommal erősen elmarad a pasztához képest, de mindegy. Emiatt, hogy ez az alján van és szellőzőlyuk is csak ott van, bent pang a meleg levegő. Ha a tetején lenne és ott lennének szellőzőlyukak, már jobb lenne az eredmény, de úgy volna az igazi, ha az alján és a tetején is van szellőző nyílás, és lábon állna, így a meleg levegő kiáramlana, kémény effektusként, mint ahogy egy lemezradiátornál is történik ez. Ha a kínaiak nem b...nák meg a keresztanyjukat 2 dollárért és fémből készülnének ezek a házak, majd arra a hő átvezetve, már mérföldekkel jobb lenne a helyzet. Nem kéne bele a fém lemez sem, elég lenne átvezetni rá a hőt. Egyébként meg egy relatíve magasabb házban (25-30mm) egy hűtőborda pasztázva jobb eredményt hoz, mint ez a fém lemez (ennél csak az rosszabb megoldás, ha semmi sincs). A borda nyilván jobban tud hűlni.

 • Mike88

  senior tag

  válasz Botigta #75566 üzenetére

  Mini? Akkor talán neked is olyan X96-osod van, mint nekem, hogy belül igazából egy Tanix TX3 van. :) Nem? Az enyémnél még a nyákra is rá van ragasztva egy matrica, amire tanix tx3 van írva.

  -----------------------------------------------------------

  Amúgy KIII mellett döntöttem a magas ár ellenére is, kíváncsian várom mit lehet tőle elvárni. Úgy is jó eséllyel Coreelec fog rajta futni, de hát azért "kalandvágyból" az androidot is fogom tesztelni, meg e2-t is. Weteknél e2-vel pl. nem jött ki sem optikán sem pedig HDMI-n a DD hang, képminőség meg nem volt túl éles. Kíváncsi vagyok, ezzel mi a helyzet. Anno az említett "X96"-ot, ami mint írtam nem X96, úgy vásároltam, hogy előtte sokáig nem foglalkoztam az androidos boxokkal, RK3066 volt anno a "menő", ilyenből volt több stick és box is tulajdonomban, nulla utána olvasással, totális határozottsággal vásároltam meg az X96-ot, mondván ennyi év után hát azért nyilvánvalóan fejlődött odáig a történet, hogy tutira kapok egy valóban 1080p felbontású rendszert (már RK-nál is volt custom rom-al és nem lett tőle dög lassú a rendszer) ezzel meg hát mé' ne menne ez flottul. Aztán kiderült, hogy azóta egy helyben topogunk, pontosabban nem, csak én nyúltam mellé e tekintetben, hiába egy erősebb vas, nem teljesít jobban (ebben), ez nem! Felvilágosítottak, hogy mást kellett volna választani, ha ez a cél. Én azért választottam az X96-ot egyébként, mert a Wetek play2 is erre épült, ott van valódi fullHD felbontás, nem csak a videó lejátszásnál és nem döglődik emiatt. Úgyhogy ebből kiindulva a KIII felé android tekintetében most nulla az elvárásom... Egyébként végül az X96 helyére került egy windows-os miniPC (mert android alól még a netflix is csak SD volt, a katalógusképeken hirdetett HD-val ellentétben) az X96 meg bekerült az arcade játékgépbe, amiben korábban egy RPi0 volt, na annál lényegesen jobban teljesít Emuelec-el, jól futnak az N64-es játékok, a PS1 játékok, a dreamcast játékok is határeset, de játszhatók... A zero az 8 bitesekhez volt ideális, 16-bites játékok már csak éppen eldöcögtek.

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  válasz pixta78 #75611 üzenetére

  Lehet hülyeség, de nem lehetséges, hogy a meghatározott buffer méret túl kicsi, és azt kellene növelned? Advancedsettings.xml-ben kell tudtommal.

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  Megjött a KIII.
  Tudna valaki segíteni **cam beállításban?

  Weteknél sima ügy volt, a TVH szerver addon beállításaiban be kellett kapcsolni a preload ca_so library-t, majd **cam telepít, majd tvh beállítási felületén CA-nál megadni a camd.socket fájl helyét: /tmp/camd.socket, port 0 és működött. Ennél az Istenért se. Más beállítások szükségesek? **cam jól fut, csatlakozik, TVH szerver is fut, kliens is fut. Egyszerűen nem értem mi a gond... Erről készült yt videót azt megnéztem, úgy nem megy a történet. Eleve a camd.socket fájlt ha jól gondolom a **cam addonnak létre kellene hoznia, amit a tvh meg kvázi "olvas", de nem hozza létre vagy lehet létrehozza csak nem a tmp mappába és fogalmam nincs, hogy hova (ha igen...)

 • Mike88

  senior tag

  válasz Elemental #76815 üzenetére

  Diskpart érthetően leírva
  Ugyanakkor Rufus jellemzően formázza az ilyen "elcseszett" pendrive-okat/SD kártyákat is!

 • Mike88

  senior tag

  Sziasztok!
  Az lehetséges, hogy KIII pro-n NAND-ra telepített CE-el nem lehet szóra bírni az IR vevőt? Amíg SD kártyáról futtattam, úgy működőképes volt a történet, de jobb volna NAND-ról, az androidot úgy sem használom. Most hiába másolom föl a megfelelő rc_maps file-t, nem működik az IR távirányító. Olyan, mintha maga a vevő nem működne, mert még ha helytelen is lenne az IR kód, akkor is azt a kódot ki kellene írnia (putty) ha kiadok egy dmesg -c parancsot, de nem írja ki. Van a távhoz remote.conf file-om is, de azzal sem működik.
  Szóval van ilyen? Hogy addig működőképes a történet, míg NAND-on android van, és SD-ről fut a CE? Lehet ilyen összefüggés? Azt tudom csak elképzelni, hogy a CE-ben nincs driver az IR-hez. A fene se tudja milyen KIII, mert égen-földön nem találtam hozzá olyan androidot, ami kezelné az S tunert is, vagy egyáltalán nem látja a tunert, mint a malaysk féle, vagy látja, de csak a T/C tunert.

  [ Szerkesztve ]

 • Mike88

  senior tag

  válasz CoF #79099 üzenetére

  Ezzel tisztában vagyok, de úgy sem működik.
  Lehet én csinálok valamit rosszul, nem tudom, de nagyon gyanús, hogy maga a vevő nem működik, nem a configurációs fájllal van probléma.

 • Mike88

  senior tag

  válasz CoF #79102 üzenetére

  Pofám leszakad... ezzel a conf-al azonnal működik. Köszi!
  Egyszerűen nem értem hogy miért működött akkor eddig azzal, ami nekem volt. Az egy még Wetek-hez vásárolható "e2" távhoz készített remote.conf volt, ami teljesen megegyezett a k3 távirányítójával (az IR kódok) és egyébként a file-ban is látható, hogy ugyanazok a kódok szerepelnek, mint abban, amit most küldtél!
  Továbbra is arra tudok gondolni, hogy köze van az androidhoz, ez alapján: [link]
  Mindegy, lényeg, hogy működik. Ezt az androidot is próbáltam... elengedtem már a dolgot. Amúgy sem hiányzik, eddig sem hiányzott, weteknél sem.

 • Mike88

  senior tag

  válasz eastsider #79292 üzenetére

  Ilyet még nem tapasztaltam, táphibánál inkább a véletlenszerű újraindulások vagy fagyások a jellemzőbbek, de ha van otthon egy másik táp, próbáld ki vagy mérj rá a tápra. Embuary skin azért odaver rendesen, pláne ha a főképernyőre sok modult kiteszel, pláne ha olyan pluginból, aminél eleve időigényes a tartalom megjelenítése, akár pl. netflix... SD kártyáról tud lassulni durván Embuary skinnel a CE. (biztos függ az SD kártya olvasási/írási sebességétől) Nálam pl. a holiday "funkció" vagy mi a bánat (karácsonykor), SD kártyáról már durván lassította az egész rendszert, épp ezért került fel NAND-ra. Most minden gyors, minden rendben, majd kiderül meddig az, frissen telepítve SD-ről sem volt lassú. Hogy a Netflix modulként kint legyen, azt elengedtem, örökösen gondot okozott rendszer indulásnál.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés